Naha anjeun terang kontraksi sapertos naon sareng naon sababna nalika kakandungan?

Kontrak

Sakumaha kuring ngumumkeun kamariDinten ayeuna urang badé nyarioskeun kontraksi nalika kakandungan: éta mangrupikeun gerakan rahim, anu salaku kontrak otot teras bersantai; Éta lumangsung salami kakandungan, sanaos henteu sami. Sareng nalika nuju akhir kakandungan mamang tiasa timbul perkawis aranjeunna, dicarioskeun (sareng leres) yén awéwé terang nalika anjeunna nuju damel, tangtosna, pikeun ieu anjeunna kedah nyambung ka awakna, terang, janten tiasa hirup kakandungan langkung atanapi kirang sadar.

Géstasi ngagaduhan durasi rata-rata 40 minggu, diitung ti dinten mimiti haid terakhir, tapi ti minggu 37 asup kana fase terakhir: lima minggu (dugi ka 42) anu disebatna dina cara anu bénten-bénten antara 'istilah awal' sareng ' istilah pos '. Orok anu lahir tiheula dini. Sakumaha kuring parantos nyebatkeun, kontraksi dimimitian sababaraha bulan sateuacan, sanaos dina minggu kahiji aranjeunna dicirikeun ku enteng aranjeunna.

Nalika sababaraha minggu ka pengker, aranjeunna langkung sengit, katingali pisan (cangkéng beuteung) sareng kajadian langkung rutin. Anjeun bakal mikir yén aranjeunna ngaganggu, sareng - gumantung kana waktosna - aranjeunna bakal nyeri, tapi anjeun terang yén aranjeunna fungsina pisan?

Salaku conto, dina akhir kakandungan misi aranjeunna pikeun ngarobih serviks, supados tiasa dilebarkeun, tapi ogé:

  • Aranjeunna campur dina sirkulasi getih ngaliwatan plasénta.
  • Langkung gampang pikeun orok netep, sareng mindahkeun kanal lahir.
  • Aranjeunna ipis rahim handap pikeun ngabantuan nganteurkeun orok nalika kuli.

Tapi ieu sadayana umum pisan, janten kuring bakal ngajelaskeun sakedik perkawis kontraksi.

Kontraksi nalika kakandungan

Sateuacan pangiriman

  • Dugi ka 28 bulan: kontraksi A. Munculna sakedik sareng jarang, awéwé hamil henteu sadar yén éta kajantenan.
  • Umumna: aranjeunna disababkeun ku sababaraha usaha atanapi parobihan dina posisi indung, sanaos ogé diakibatkeun ku gerakan orok. Aranjeunna biasana sumebar ka sadaya rahim saatos dimimitian di situs khusus.
  • Fokus: éta ogé kajantenan kusabab gerak orok, tapi éta langkung lokalisasi dina sababaraha daérah anu béda-béda dina organ.
  • Braxton Hicks: Anjeun pasti parantos ngupingkeun aranjeunna: sipatna sporadis, sareng sanaos aranjeunna mimiti, anjeun panginten moal ngémutanana dugi ka satengahna kakandungan anjeun (20 minggu). Nami na tiasa dipasihkeun ku dokter anu ngajelaskeun aranjeunna dina abad ka-XNUMX (Johan Braxton Hicks). Aranjeunna bakal langkung dituturkeun langkung maju dina kehamilan, sanaos biasana henteu teratur sareng henteu nyeri (sahenteuna dugi ka minggu-minggu terakhir).

Kontrak

Salila pangiriman

Dina hiji sisi urang tiasa nyarios ngeunaan 'prepartum', anu bakal muncul sababaraha dinten sateuacan. Serviks kedah lemes, éta naha aranjeunna sengit sareng langkung teratur.

Dina kuli: anjeun parantos terang aranjeunna upami anjeun parantos ngalahirkeun, upami kami henteu ngawartosan anjeun (sanaos kanyataan anjeun panginten henteu sapertos carita di dieu). Maranéhna nyaéta nyeri, sareng sengit pisan, teratur (dina 10 menit tiasa lumangsung ti 3 dugi ka 5) sareng ogé wirahma. Aranjeunna bakal tahan langkung lami tibatan dina tahap-tahap awal kakandungan.

Naon kontraksi tanaga gawé sapertos kitu?

Sateuacanna, jelas yén téori mangrupikeun hiji hal, sareng pangalaman anjeun sanés. Ogé hiji hal nyaéta ngukur kontraksi: intensitas, frékuénsi, interval, kagiatan rahim (aya parameter anu tiasa anjeun ngendalikeun); sareng anu sanés efektivitasna sami.

sanajan éta indung anu paling terang awakna, dokter kandungan tiasa nalungtik anjeun. Dina kaayaan normal teu aya alesan pikeun hariwang, sanaos kontraksi na ngaganggu pisan, aranjeunna henteu lirén sareng éta kajantenan unggal lima menit. Abdi émut yén nalika kelas babaran kakandungan munggaran kuring aranjeunna ngawartoskeun ka kami yén nalika anjeun gaduh 30 menit ku kontraksi unggal 5 menit, anjeun kedah angkat ka rumah sakit, tapi aya gejala anu sanés pikeun terang yén anjeun nuju kuli, sareng urang bakal ngajelaskeun aranjeunna dina tulisan anu sanés. Kalayan pengecualian, kanyataan yén anjeun parantos nganggo kontraksi anu panjang sareng teratur salami 30 menit sanés hartosna anjeun bakal ngagaduhan orok di bumi upami anjeun henteu buru-buru dirawat. Nyatana, dina tiori, éta tiasa nyandak sababaraha jam sateuacan anjeun peryogi perhatian, tapi anjeun kedah nuturkeun naséhat jalma anu ngurus anjeun, sareng nyandak kaputusan anjeun nyalira.

Nalika kuring nyaritakeun yén pangalaman sadayana anu pasti, hartosna kuring kaayaan béda-béda: pikeun sababaraha indung kontraksi na colic, batur ngalaman nyeri sedeng, aya anu ngalaporkeun seueur kanyamanan dina tonggong sareng pinggul ...

Sakumaha anjeun parantos diverifikasi ayana kontraksi lengkep normal nalika kakandungan, sanaos (enya) sakapeung aya kontraksi prepartum pisan mimiti, urang bakal ngobrol ngeunaan na dinten anu sanés.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.