Naha aya barudak anu sigana autis tapi henteu?

Spéktrum hartina rupa-rupa tanda atawa gejala. Autisme digambarkeun salaku spéktrum gangguan sabab tanda na bisa hadir béda. Sababaraha urang bakal gaduh cues behavioral jeung komunikasi penting nu nyieun diagnosis karusuhan spéktrum autisme (ASD) leuwih gampang. Dina kasus séjén, lingkungan pangdeukeutna bisa perhatikeun kabiasaan atypical occasional, ku kituna teu ngakibatkeun aranjeunna neangan hiji evaluasi kaséhatan behavioral pinuh. Nalika murangkalih sigana autistic, langkung saé pikeun meunteun anjeunna pikeun ngaluarkeun kamungkinan gangguan.

Dina skenario dimungkinkeun, autisme anak urang bisa pernah jadi didiagnosis atanapi therapeutically kajawab. Bentuk paripolah ASD anu diungkabkeun sacara hampang tiasa waé teu ditingali, atanapi katingalina ngan ukur quirks atanapi quirks.. Anak jeung kolotna bisa jadi frustasi ku kurangna katerangan pikeun paripolah tangtu. Salah sahiji paripolah éta tiasa gaduh kasusah sosialisasi, contona.

Pentingna assessment behavioral

bagja anak autis

Ignoring kamungkinan hiji diagnosis autisme, utamana lamun anak mucunghul neurotypical lolobana waktu, bisa nyieun leuwih hese pikeun aranjeunna pikeun nyaluyukeun jeung minuhan kaperluan maranéhanana. Ku sabab kitu, guru jeung caregivers anu perhatikeun tanda halus karusuhan spéktrum autisme kudu nyarita jeung profésional kaséhatan méntal. Kolot, guru sareng anu sanés anu caket sareng murangkalih mangrupikeun pengamat anu pangsaéna nalika ngadeteksi kamungkinan diagnosis ASD. Ngan profésional anu dilisensikeun tiasa ngadamel diagnosis anu lengkep sareng akurat, tapi anjeun henteu kedah diajar psikologi atanapi psikiatri pikeun nyangka autis.

Naon anu tiasa janten gejala autisme hampang?

Karusuhan spéktrum autisme ngawengku rupa-rupa pola kabiasaan. Inconsistency tina hiji kasus ASD bisa nyieun leuwih hésé pikeun jalma deukeut pikeun pinuh nyambungkeun gejala jeung karusuhan éta. Sanaos kitu, Aya seueur paripolah umum anu tiasa nunjukkeun diagnosis anu mungkin éta karusuhan spéktrum autisme, sapertos anu bakal urang tingali salajengna:

anak autis di taman

  • Kaulinan repetitive atanapi echolalia (ekspresi verbal)
  • Fiksasi dina kagiatan, ide, atanapi konsép anu tangtu
  • Horéam ilubiung dina kagiatan anyar atawa ngaganggu rutinitas
  • Aversion kana bentuk tangtu interaksi, utamana patali jeung kontak fisik
  • Anjeun ngahindarkeun kontak panon, sareng hese pikeun ngobrol sareng anjeunna
  • Ignores cues verbal atawa fisik, kayaning teu pilari dimana batur nujul
  • Anjeun ngalaman kasusah némbongkeun empati, ngartos parasaan batur, atawa nganyatakeun sorangan
  • Horéam sosialisasi, leuwih resep nyorangan
  • Anjeun gaduh masalah nganyatakeun kabutuhan atanapi kahoyong anjeun
  • Réaksi panolakan kana tempat wisata, sora, tékstur, atanapi bau anu tangtu
  • Tantrums atanapi agresi ngabeledug kalayan pemicu anu teu kaduga
  • Sababaraha barudak kalawan ASD sigana boga cacad diajar atawa bentuk sejen tina karusuhan behavioral
  • Aranjeunna tiasa gaduh masalah médis anu ngulang deui, sapertos gangguan cerna, gangguan bobo, atanapi seizures
  • Seueur jalma anu autisme ogé tiasa gaduh gangguan kaséhatan méntal sapertos kaayaan guligahdepresi atawa gangguan perhatian deficit

Ieu oge mungkin yen salah sahiji tanda behavioral luhur bisa jadi patali jeung kaayaan séjén sajaba ti autisme, sapertos murangkalih anu ngagaduhan gangguan hiperaktivitas defisit perhatian (ADHD). Kamungkinan ieu kedah nyorong kolotna milarian evaluasi diagnostik ti profésional anu tiasa mamatahan aranjeunna ngeunaan cara anu pangsaéna pikeun nyayogikeun kabutuhan anak.

Barudak anu muncul autistic tiasa nyandak kauntungan tina pendekatan terapi

gadis autis di jalan

Jalma kalawan autisme tiasa nampi strategi sareng dukungan anu tiasa ngabantosan aranjeunna ngabéréskeun gangguanna tur jadi suksés bari tetep sorangan. Ogé, upami anak anjeun ngagaduhan paripolah autis tapi teu didiagnosis, anjeun tiasa nampi strategi sarua anu bakal ningkatkeun Anjeun well-mahluk. Sakali anjeun ngamimitian ngobrol sareng profésional ngeunaan kaayaan unik putra atanapi putri anjeun sareng paripolah anu teu biasa, anjeun bakal mimiti ngartos aranjeunna langkung saé. 

Pangobatan terapi ieu bakal ngajantenkeun kahirupan putra atanapi putri anjeun kirang setrés sareng pinuh. Lamun Anjeun mikir yén paripolah putra atawa putri urang boga Tret nu pakait jeung spéktrum autisme, sanajan maranéhna teu boga diagnosis nu, neangan rojongan ti professional. Anjeun ogé tiasa milarian diagnosis kadua upami anjeun henteu resep anu munggaran. ASD ngagaduhan rupa-rupa gejala sareng sipat, tapi kalayan bantosan anu leres, jalma tiasa hirup pinuh.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.