Buuk putri abdi ragrag kaluar pisan: naha?

Buuk putri abdi ragrag kaluar pisan: naha?

Ieu ilahar pikeun niténan lamun gadis nalangsara ti bulu leungitna. Ragrag ieu hadir sareng ngagosok rambut anjeun unggal dinten sareng dimana éta bakal katingali yén unggal dinten aya sajumlah rambut anu kusut dina sikat. Lamun bulu putri Anjeun ragrag kaluar pisan, meureun anjeun kudu nitenan sababaraha titik nu urang jéntré pikeun nangtukeun Naon anu tiasa janten pemicu pikeun acara sapertos kitu?

Salaku aturan umum, aya ragrag normal antara 50 jeung 100 hileud poean. Marengan ragrag ieu aya kasaimbangan, sabab awak sorangan bakal ngurus diganti ku bulu anyar. Tapi upami karugian ieu kajantenan ku cara anu teu merhatikeun sareng dimana bagian-bagian anu aya bintik botak muncul, maka urang tiasa ngawitan diagnosis. jenis alopecia atanapi botak.

Naon anu lumangsung nalika putri anjeun kaleungitan seueur rambut?

Aya budak awéwé nu ngadadak aranjeunna mimiti leungit loba bulu. Dina rambut panjang éta langkung luar biasa sareng keuna ningali kumaha ragrag ieu katingali. Bisa jadi éta bulu téh dina fase "telogen" na, nu biasana lasts antara 2 jeung 3 bulan. Anjeun tiasa ngajawab harti ieu di Naha putri abdi henteu tumuwuh rambutna? . Sanajan kaayaan naon baé bisa ngabalukarkeun parobahan fisik ieu.

  • telogén éfluvium bisa jadi salah sahiji sabab. Siklus pertumbuhan rambut kapangaruhan sareng ngalaman karuksakan tina sababaraha jenis agresi, jadi buuk mimiti gugur. Faktor anu memicuna tiasa tina hal fisik atanapi psikis.
  • Bisa jadi ku prosés tina gizi goréng atanapi asimilasi gizi, kalawan kakurangan beusi. Demam tinggi, sababaraha intervensi bedah atanapi masalah psikologis atanapi émosional ogé tiasa nyababkeun ragrag ieu.
  • alopecia Biasana nalika bintik botak muncul. nyaéta panggero alopecia areata sarta eta mimiti jadi localized tur ngadadak dimana eta bisa jadi pakait sareng vitiligo atanapi thyroiditis. Sanaos dina kalolobaan kasus panyababna henteu dipikanyaho, biasana ngantosan dua tilu bulan Pikeun bulu tumuwuh, disebutkeun eta bakal kudu dilaporkeun ka inspeksi médis lega.

Buuk putri abdi ragrag kaluar pisan: naha?

  • Dermatitis seborrheic eta panyakit sejen. Parobahan kulit sirah tiasa nyababkeun kelenjar sebaceous ngahasilkeun langkung seueur sebum tibatan normal, nyababkeun lapisan lemak anu nyegah pangembangan folikel rambut. Hasilna, bulu leungitna lumangsung sarta kudu dirawat ku dermatologist a.
  • Suung bisa jadi masalah sejen. Éta bisa kapanggih dina ringworm trichophytic atanapi microsporic sarta bisa ditularkeun ku anjing jeung ucing anu kaserang kurap. Gejalana tiasa rambut rontok di daérah khusus, atanapi kalayan pondok rambut atanapi nganggo a penampilan leuleus jeung rapuh. Solusi anjeun aya dina pengobatan krim antijamur.

Pangobatan bulu leungitna

Pasti gejala leungitna ieu bakal noticed sanggeus sababaraha bulan. Saatos visualisasi sareng kamungkinan diagnosis, budak awéwé tiasa pulih rambutna dina tilu atanapi opat bulan ka hareup.

Lamun sabab dihasilkeun ku kaayaan hariwang atawa hariwang perlakuan biasana psychotherapeutic. Ieu diperlukeun pikeun ngubaran masalah ti jero hiji jalma pikeun nyimpulkeun naha anjeunna somatizes ku cara kieu.

Buuk putri abdi ragrag kaluar pisan: naha?

tipe séjén perlakuan nyaeta antifungal sareng aranjeunna dikaluarkeun sacara oral sareng dianggo pikeun kasus kurap dina sirah, sanaos dina sababaraha kasus dikaluarkeun sacara lokal ku nyuntik stéroid.

Entong hilap éta katresna bisa nalangsara ti ragrag, kusabab parobahan fisik eta diperlukeun tur dimana eta bisa mangaruhan harga diri anjeun. Sanajan lolobana perlakuan biasana fisik, mojang ogé kudu dirawat psikologis. Dina sababaraha kasus, perlakuan biasana nyokot nepi ka sataun pikeun ngabéréskeun lamun maranéhna jadi hésé ngatur.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)