Naon Parkinson di budak leutik?

Budak awéwé kalayan Parkinson nuju sirah, sieun sareng nyeri.

Barudak anu gaduh Parkinson tiasa ngalaman nyeri sendi, tremor, sareng bahkan déprési.

Parkinson mangrupikeun panyakit biasana aya hubunganana sareng déwasa, nanging perséntase alit nunjukkeun ka budak leutik. Salajengna, urang bakal diajar langkung seueur ngeunaan kaayaan budak anu kaserang.

Naon ari Parkinson?

Parkinson mangrupikeun panyakit neurologis. Jalma anu gaduh Parkinson ngagaduhan kamampuan pikeun ngontrol gerakanana kaganggu. Nyaéta, ku jalanna waktos saatos pendakan panyakit, jalma éta ningali kumaha laun anjeun uteuk anjeun teu tiasa ngeureunkeun dorongan saraf anu tangtu. Impuls ieu aya hubunganana sareng gerak dina bagian awak anjeun. Kaayaan ieu asalna tina kanyataan yén neuron henteu ngahasilkeun jumlah dopamin anu diperyogikeun. Mimitina, hiji sisi awak jalma kapangaruhan. Teu lila saatos masalah nutupan satengah anu sanés. Sababaraha gejala anu mimiti nyaéta:

  • Nyeri gabungan
  • Kirang koordinasi.
  • Masalah kasaimbangan.
  • Geter
  • Kakuatan dina anggota badan.

Teu aya tés khusus pikeun diagnosis karusuhan ieu. Teu aya ogé ubarna. Pangobatan dikaluarkeun ka pasién sakumaha diperyogikeun, dina kasus anu langkung parah uteuk na dirangsang. Aspék sanés anu diperyogikeun pikeun poko pikeun ngajalankeun hirupna sabisa-bisa nyaéta nuturkeun pola dahar anu séhat sareng olahraga, rehabilitasi kalayan terapi fisik, terapi kerja atanapi terapi pidato. Nalika panyakitna parah sabar kakeunaan sangsara:

  • Khusus pikeun leumpang.
  • Masalah ngelek
  • Depresi.
  • Masalah kemih
  • Kasulitan mikir

Parkinson nuju murangkalih

Budak awéwé sareng Parkinson nampi dukungan sareng kaasih ti lanceukna.

Kolot, anggota kulawarga sareng guru kedah mastikeun kasajahteraan murangkalih kalayan Parkinson, sareng sajauh mungkin, nyiapkeun tempat dimana murangkalih langkung seueur waktos.

Di jalma ngora sakitar umur 20 taun aya omongan awal Parkinson sareng perséntase anu mangaruhan sakitar 0.25%, ampir sadayana kasus genetik, henteu sapertos Parkinson di jalma anu langkung sepuh. Kaseueuran anu kapangaruhan ku jenis parkinson sapertos budak leutik yuswa antara 6-16 taun. Di murangkalih aya Prévalénsi gejala anu ngawatesan kagiatan sadidinten anjeun sareng mangaruhan kamungkinan cilaka sapertos istirahat atanapi sprains, sapertos:

  1. Dystonia atanapi kontraksi otot-otot.
  2. Dyskinesias atanapi gerakan teu dihaja.

Dina kajadian éta gejala henteu mangaruhan kagiatan normal anak, éta henteu dikaluarkeun ubar. Olahraga mangrupikeun ubar anu épéktip, sareng ngalaksanakeun éta unggal dinten ngabantosan ngadalikeun motor sareng ngamungkinkeun anjeun ngungkulan halangan sareng takwa anu katingalina teu tiasa dirawat. Kadua kolot, dulur sareng guru kedah mastikeun karaharjaan budak na sajauh mungkin nyiapkeun tempat dimana budak nyéépkeun langkung seueur waktos. Gaduh cecekelan pikeun nyegah ragrag komo ngarobih parabot anu anjeun tiasa cekelan tiasa ngajantenkeun hal anu gampang pikeun anjeun. Lingkunganana kedah ngalakukeun sagala kamungkinan pikeun ngahijikeun sareng ngupingkeun anjeunna, ngadorong kahoyong gelutna pikeun ningkat.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.