Naon anu disapih?

Kumaha weaning lumangsung

Saprak urang jadi indung, urang teu eureun ngalaman parobahan anyar, boh dina budak leutik boh dina diri urang sorangan. Dina hal ieu urang ngobrol ngeunaan weaning sarta mangrupa fase dihasilkeun ku tungtung laktasi. Ku cara kieu, pangan anyar diwanohkeun sareng éta mangrupikeun hal anu kedah dilakukeun léngkah-léngkah sareng henteu ngadadak.

Janten, nalika waktosna, seueur mamang sok timbul dina fase penting sapertos kieu. eureun nyusuan orok Éta mangrupikeun parobihan anu signifikan tapi ogé anu ngingetkeun urang yén budak leutik urang ngembang ku kabisat sareng wates. Janten, sadayana anu anjeun hoyong terang aya di dieu. Anjeun siap?

Naon hartina nyapih?

Nyapih nyaéta prosés dimana anjeun mimiti ngeureunkeun nyusuan pikeun masihan tuangeun anu sanés., naha susu jieunan, formula atawa kadaharan padet. Nyapih téh progresif, ku kituna orok bakal ngawitan tuang ASI alternated kalawan kadaharan séjén sarta ends nalika ASI sagemblengna diteken.

Aya seueur alesan kunaon indung milih ngeureunkeun nyusuan sareng ngalih ka tuangeun sanés. Jadina urang bisa disebutkeun yen proses ieu perenahna di kaputusan pribadi. Bisa jadi sabab indungna mimiti digawé jeung teu aya di imah jeung orok keur nyusuan, atawa pikeun rupa-rupa alesan séjén. Seueur ibu-ibu ogé ngamimitian nyapih orok nalika huntu mimiti muncul, ku kituna ngahindarkeun karusakan kana puting atanapi areola. Janten, nalika waktosna anjeun tiasa mutuskeun upami anjeun pikir kitu.

naon weaning

Nalika éta lumangsung?

Kami parantos nyarios yén éta kedah dilakukeun sacara progresif. Ti orok dilahirkeun dugi ka ampir 6 bulan, anjeunna peryogi ASI atanapi susu formula, salaku hiji-hijina tuangeun.. Kusabab éta bakal janten anu ngagaduhan sadaya gizi anu dipikabutuh pikeun pangwangunan anu sampurna. Kusabab ieu, nalika umurna 6 bulan, waktosna pikeun ngamimitian ngenalkeun diet anu padet, tapi tetep digabungkeun sareng anu sateuacana. Pikeun loba ahli teu aya tanggal pasti pikeun weaning dimimitian, naon deui, aranjeunna assure yén éta kudu lepas nepi ka dua taun mimiti kahirupan. Kusabab salian pikeun nyoco éta cara pikeun nenangkeun aranjeunna sareng ubar nalika aranjeunna gering. Tapi sakumaha urang disebutkeun, kaputusan final ngan boga indung.

Anjeun kedah émut yén sanajan maranehna mimiti dahar kadaharan sejen, ASI terus jadi bagian utama diet maranéhanana. Janten sumber utama gizi, sanaos nyandak langkung seueur tuangeun, ieu bakal janten pelengkap. Janten, langkung ageung aranjeunna, langkung saé nyoco pelengkap aranjeunna sareng éta bakal janten waktos anu saé pikeun ngeureunkeun nyusuan aranjeunna. Sanajan anjeun bakal boga kecap panungtungan!

Kumaha weaning dilakukeun?

Sok saeutik-saeutik jeung teu kungsi radikal, ti hiji poé ka poé saterusna. Sabab lamun urang ngalakukeun eta ngadadak, ieu bisa mangaruhan awak urang dina bentuk kamacetan atawa sumbatan saluran.. Tapi dina orok urang ogé moal ditingali sabab sistem pencernaan sareng kekebalanna tiasa ruksak. Kumaha carana abdi tiasa ngagampangkeun prosésna?

Disisi lain aya nu katelah 'nyapih alami'. Sakumaha ngaranna nunjukkeun, éta muncul nalika hiji saeutik eureun breastfeeding sabab ngawanohkeun kadaharan anyar leuwih ti cukup pikeun manéhna. Tapi éta sanés hal anu umum pisan sareng upami éta, urang nyarioskeun umur 4 taun nalika éta tiasa kajantenan. Janten, upami anjeun hoyong ngeureunkeun nyusuan sateuacan umur éta, kami masihan anjeun tip ieu:

  • Ti waktos ka waktos Anjeun ganti breastfeeding jeung susu botol occasional. Ieu mangrupikeun cara pikeun anjeunna ngabiasakeun.
  • Leupaskeun tembakan beurang sarta ninggalkeun ngan peuting.
  • Dina waktu nu biasa nyusuan, ngahibur manéhna ku kaulinan. Ieu lain hartosna yén urang teu eupan anjeunna tapi urang reureuh momen jeung nawiskeun anjeunna alternatif séjén guna spasi nembak.
  • Ulah ngamimitian weaning dina waktu robah pikeun hiji saeutik, kayaning dimimitian di binih atawa nalika huntu mimiti mimiti muncul.
  • Lamun manehna teu nanya, ulah nawiskeun anjeunna payudara Anjeun..
  • Coba nangkeup atanapi manjakan anjeunna. Sabab ASI téh lain ngan ukur gizi tapi ogé mangrupa momen panyalindungan jeung miara orok.

Kumaha weaning mangaruhan orok

Kumaha mangaruhan orok?

Kami parantos ngoméntaran éta sareng éta yén nyapih tiasa mangaruhan pisan kana orok. Mimitina amarah atanapi hanjelu bakal hadir. Sadaya ieu kusabab aranjeunna henteu ngartos yén aranjeunna ditolak hal anu penting pikeun aranjeunna. Lantaran kitu, urang kedah ngahibur aranjeunna dina sagala cara anu mungkin, kalayan kaulinan, kalayan cinta sareng perhatian. Sabab pikeun maranéhanana éta ogé mangrupa beungkeutan persatuan emosi salian jadi sumber dahareun maranéhanana. Lantaran kitu, penting pisan yén éta dilakukeun sakedik-sakedik, tanpa netepkeun tujuan, sabab unggal jalma sareng unggal orok peryogi waktosna pikeun ngahontal éta.

Sabaraha lami kanggo ngeureunkeun nyieun susu saatos anjeun ngeureunkeun nyusu?

Nalika anjeun dina prosés nyapih, leres yén payudara anjeun bakal terus ngahasilkeun susu. Tapi anjeun kedah terang yén nalika paménta tinggi, produksi bakal ogé. Janten nalika paménta éta turun, jumlah susu bakal kirang. Lantaran kitu, sanajan kitu, mimitina anjeun kudu memerah susu anjeun sarta saeutik demi saeutik bakal ngurangan sorangan. Tapi urang ogé teu bisa nangtukeun waktu pasti, sabab bakal gumantung kana awéwé. Éta sababna anjeun sakapeung tiasa ningali noda dina baju jero anjeun saatos sababaraha waktos saatos anjeun ngeureunkeun nyusuan orok anjeun. Sanaos sigana ogé titik-titik ieu muncul nalika mencét dina dada sareng henteu nyalira. Loba awéwé geus ngahasilkeun susu pikeun sababaraha bulan sanggeus weaning. Janten, anjeun kedah sabar!


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Andrea cenahna

    Dokumén ieu ngabantosan kuring pisan kumargi kuring kedah masihan kelas anu sami sareng luar biasa pikeun indung anu énggal ...