Naon anu kuring lakukeun lamun anak kuring utah ubar?

Sirop pikeun murangkalih

Dina jangkungna flu, pilek sareng sagala rupa virus anu dicekel ku barudak unggal dinten, seueur kolot anu mendakan diri tugas sesah administrasi pangobatan ka leuleutik. Kaseueuran barudak gaduh masalah minum ubar, bahkan dina sababaraha kasus, aranjeunna tungtungna utah. Sareng ieu nimbulkeun masalah pikeun kolot anu prihatin, anu henteu terang naon anu kedah dilakukeun dina kaayaan ieu.

Éta henteu sami sareng anjeun parantos ngatur anti-radang, antipiretik, antibiotik, contona. Janten upami ubarna pikeun ngubaran panyakit atanapi patologi anu teu biasa, penting pikeun anjeun ngawartosan pediatrik anjeun pikeun mastikeun. Upami éta murangkalih utah ubar Tina anu disebatkeun salaku panggunaan umum, aya pedoman anu aya hubunganana sareng waktos pikeun terang naon anu kedah dilakukeun saterasna.

Salah sahiji hal anu paling penting anu anjeun kedah terang nyaéta kaseueuran pangobatan anu biasana dikaluarkeun pikeun barudak, épéktip dina seueur dosis anu béda. Ogé, jumlah maksimum anu disarankeun henteu pernah dianggo pikeun unggal umur atanapi rentang beurat. Ieu ngandung harti yén sanajan anakna utah saatos nginum obat, mungkin awakna parantos nyerep cekap janten épéktip.

Naha dosisna kedah diulang deui upami anakna utah?

Budak teu daék nginum ubar

Naon anu nunjukkeun pediatrik dina acara yén anak utah nginum obat, nyaéta, dumasar kana waktos anu parantos kalangkung anjeun nyandak éta dugi ka utah na, anjeunna kedah meta salah sahiji cara atanapi anu sanés. Ieu kusabab diperyogikeun waktos sahenteuna pikeun awak nyerep komponén pangobatan.

  • Budak utah pas nginum obat. Upami parantos kirang ti 15 menit ti saprak anak nginum ubar, awakna moal nyerep nanaon. Kituna, anjeun bakal kedah masihan jumlah anu sami deui tina ubar.
  • Upami si alit utah ubarna 15 dugi 30 menit engké. Dina hal ieu, awak parantos nyerep sajumlah pangobatan, anu tiasa cekap janten épéktipna. Tiasa henteu anjeun masihan ubar pikeun mastikeun éta pangaruh lengkep, tapi dina hal ieu, jumlahna bakal satengah.
  • Dina acara éta anak utah saatos 30 ka 60 menit. Awak parantos gaduh waktos anu cekap pikeun nyerep ampir sadaya komponén ubar. Kumargi kitu, waktos ayeuna Anjeun TEU kedah masihan ubar deui ka putra anjeun. Nanging, upami nalika anjeun ngumpulkeun utah anjeun ningali yén warna ubarna nembongan, naon anu anjeun tiasa lakukeun nyaéta mayunan dosis salajengna. Upami anu salajengna aya jam 8, anjeun tiasa majukeun dugi ka jam 4 atanapi 6.
  • Upami murangkalih utah saatos sajam. Ubarna bakal parantos diasimilasi, janten dina hal ieu éta bakal saluyu sareng épéktipitas na teu kedah ngulang dosis.

Trik pikeun nyegah barudak tina nginum obat utah

Sendok sirop

ka nyegah anak tina utah ubar, perlu terang sabab musababna. Aya barudak anu utah pas ningali pangobatanna, anu sanés henteu tiasa nahan rasa, upami aranjeunna gaduh batuk, utah tiasa muncul sateuacan diserang ieu, jst. Pilarian terang naon sababna anak anjeun utah ubar:

  • Upami utah tina raos tina ubar, anjeun tiasa nyampur sareng sakedik jus buah atanapi yogurt. Coba ulah seueur teuing bisi éta cair.
  • Upami anjeun batukSateuacan masihan ubar, laksanakeun nyeuseuh irung sareng cobian nginum seueur cai. Ngantosan serangan batuk ngalirkeun sareng murangkalih tiasa napas leres.
  • Upami anjeun jarum suntik ubar, cobian nempatkeun tip dina sisi sungut. Ku cara kieu, ubarna éta moal turun tikoro langsung, Nyegah budak tina gagak sareng utah.

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.