Buah naon anu tiasa didahar orok umur 4 bulan

buah

Éta lumrah yén ti umur 4 atanapi 5 bulan anjeun tiasa ngamimitian nambihan tuangeun kanggo tuangeun orok. Hal normal nyaéta mimitian ku séréal teras ku buah. Parobihan ieu diét sanés hartosna yén sakedik mimiti nyerah susu sabab éta kedah teras-terasan janten katuangan utami pikeun murangkalih.

Maka kami bakal nyaritakeun ngeunaan buah anu anjeun tiasa ngamimitian masihan budak leutik supaya aranjeunna tiasa nyayogikeun awakna ku séri gizi anu sanés anu bakal ngabantosan aranjeunna pikeun yakin yén aranjeunna séhat..

Buah dina jus

Nalika lebet kana buah Dina diét orok, aya seueur murangkalih pediatrik anu mamatahan mimitian ku jus jeruk atanapi jeruk keprok tibatan pureed. Nanging, aya deui anu langkung resep ngamimitian ku buah murni. Unggal murangkalih bénten sareng bakal aya murangkalih anu resep jus tibatan puree sareng anu sanés tibalik.. Anjeun tiasa nyobian nawiskeun anjeunna jus sareng upami anjeunna henteu resep, anjeun tiasa milih naksir buah sareng masihan ka anjeunna salaku puri.

Upami anjeun masihan dina jus, disarankan pikeun ngamimitian ku masihan éta sendok jeung laun ningkatkeun jumlah na. Henteu disarankan pikeun masihan jus dina botol sabab aya résiko yén orok bakal ngalaman rongga dina huntu susu. Waktos anu pangsaéna pikeun anjeun nginum jus buah nyaéta antara tuangeun atanapi nalika anjeun bobo ti bobo. Émut henteu nambihan gula kana jus jeruk sabab gula dilarang dugi orok yuswa sataun.

Buah murni

Upami anjeun milih metodeu bubur, anjeun kedah ngémutan masihan anjeunna buah tunggal sareng upami saatos saminggu anjeunna sabar waé, anjeun tiasa mimitian ku nawiskeun ka anjeunna anu sanés. JEUNGPenting pikeun terang naha anjeun alérgi kana sagala jinis buah.

bungbuahan

Kumaha carana supaya anjeunna tuang buah

Upami anjeun hoyong orok anjeun nampi buahna tanpa aya masalah, disarankeun pikeun nambihan sakedik susu ibu atanapi susu formula kana bubur éta. Dina kaseueuran kasus, orok henteu hoyong buah kusabab aranjeunna biasa ngan ukur nginum susu sareng ujug-ujug indungna nawiskeun bubur dumasar buah anu aranjeunna henteu kantos raos. Éta sababna nalika ngadamel apel atanapi bubur berbasis pir, anjeun nambihan sakedik susu haneut. Dina hal ieu ampir pasti yén orok bakal mimiti nyandak buah tanpa aya masalah.

Naon buah pikeun masihan orok

Nalika ngamimitian masihan buah pikeun kahiji kalina, pediatrik mamatahan mimitian ku apel atanapi pir sabab langkung amis sareng murangkalih tiasa sabar aranjeunna langkung saé.. Sakali anjeun biasa, anjeun tiasa nambihan jinis buah sanés sapertos cau atanapi jeruk. Anu kedah anjeun hindarkeun pisan mangrupikeun anu tiasa nyababkeun alergi, sapertos persik, kiwi atanapi strawberry. Tip anu sanés nyaéta milih buah anu langkung asak sabab langkung amis sareng gampang didahar orok.

Dina waktos masihan buah kanggo pertama kalina, anjeun kedah ngagaduhan sikap anu positip ogé bageur sahingga orok tiasa ngaraoskeun sareng ku cara ieu langkung gampang ngahakanana tanpa aya masalah. Ngeunaan jumlah buah anu kedah dicandak ku orok umur 4 bulan anjeun, kedah dicatet yén anjeun kedah sabar pisan sareng masihan ka anjeunna ngan ukur anu hoyong nyugemakeun lapar. Penting pikeun ngadagoan sareng teras-terasan kumargi ku jalanna waktos mungkin buah na didahar tanpa masalah.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)