Inféksi plaséntal: naon éta sareng kunaon éta kajantenan

inféksi plaséntal

Plasénta mangrupikeun organ Ngaliwatan éta mungkin pikeun fétus dikembangkeun nalika kakandungan. Ngidinan orok nampi nutrisi sareng oksigén anu diperyogikeun, ogé nyaring runtah anjeun. Éta ogé ngajagi anjeun tina inféksi sareng terlibat kana produksi hormon anu dihasilkeun nalika hamil. Kasejahteraan anjeun penting pisan pikeun orok. Dinten ieu kami badé nyarioskeun komplikasi dina plasénta sapertos inféksi plaséntal.

Mindahkeun kabutuhan anu diperyogikeun ku orok leres lumangsung dina plasénta ku sirkulasi getih. Plasénta ngalaksanakeun fungsi pernapasan, régulasi metabolik, sékrési, éliminasi, ati janin transitory sareng organ éndokrin. Plasénta anu séhat tumuh dina nalika kakandungan, beuratna 700 gram nalika orok ngalahir.

Komplikasi anu tiasa lumangsung nalika kakandungan dina plasénta, tiasa nyababkeun masalah anu serius pisan sapertos pangiriman dini atanapi kalahiran. Aranjeunna henteu umum pisan tapi perlu terang aranjeunna pikeun tiasa ngadeteksi aranjeunna gancang-gancang.

Naon inféksi plaséntal?

Inféksi plasénta mangrupikeun patologis plasénta, dimana daérah jaringan anu aya dina jero plasénta maot kusabab kurangna pasokan getih. Éta kabagi kana serangan jantung bodas sareng serangan jantung beureum. Hayu urang tingali bédana antara dua:

  • Infarcts bodas. Jenis ieu inféksi plaséntal janten pseudoinfarction. Éta kabentuk ku nodul fibrionoid tina warna konéng, bodas atanapi kulawu. Konsistensi na hese, aranjeunna dikurilingan ku villi sareng aranjeunna jinak. Nyaéta, aranjeunna henteu mangaruhan kana ngembangkeun orok atanapi babaran. Éta alatan lesi radang endometrium, anu ngawangun nodul ieu.
  • Infark beureum. Infark beureum diwangun ku sababaraha inti tina warna beureum atanapi hideung gumantung kana umur infark (langkung anyar langkung beureum). Aranjeunna ngagaduhan konsistén anu pageuh sareng upami seueur pisan inti ieu masihan ciri khas plasénta, disebat "plasenta plasél". Éta tempatna dina bagian indung tina plasénta, anu bakal langkung alit, rata, ipis sareng langkung énggal tibatan plasénta séhat. Jenis ieu nempatkeun kakandungan dina résiko ku teu ngantep aliran getih, ngabalukarkeun plasénta teu cukup.

Plasénta, henteu sanggup nyayogikeun nutrisi sareng rezeki anu diperyogikeun pikeun tumuh sareng hirupna, tiasa nyababkeun beurat kalahiran anu handap, damel prematur, kurang oksigén nalika lahir atanapi maot fétus. Éta sanés hal anu biasa, tapi penting pikeun ngadeteksi nalika sateuacan.

inféksi plaséntal

Naha inféksi plaséntal lumangsung?

Nya, aya sababaraha sabab. Aranjeunna biasana némbongan dina ibu-ibu hiperténsi atanapi kalayan robahan dina pembekuan getih. Upami anjeun kaserang tekanan darah tinggi, ngagaduhan masalah pembekuan (riwayat thrombi atanapi gumpalan), atanapi parantos ngalaman aborsi kusabab inféksi plaséntal, dokter anjeun bakal ngawaskeun anjeun sacara langkung caket sareng kamungkinan masihan anjeun pangobatan pikeun nyegah masalah tina jenis ieu. Sacara prinsip, éta henteu ngabahayakeun kahirupan indung, salami anjeun henteu gaduh pre-eclampsia. Dina hal ieu, kontrol anu langkung ageung pikeun kaséhatan anjeun sareng orok anjeun diperyogikeun.

Éta ogé tiasa kajadian ka awéwé tanpa sejarah ieu tapi aranjeunna langkung jarang. Aranjeunna henteu ngagaduhan gejala anu khusus pikeun mantuan kami terang upami urang ngalaman infark plaséntal. Upami anjeun perhatoskeun yén orok anjeun ngalih kirang ti biasana, 24 jam atanapi langkung parantos kalangkung sareng anjeun teu aya perhatosanna atanapi teu raoseun teu biasa, angkat ka dokter anjeun. Entong sono tulisan kami "Ngarareunah nalika kakandungan: nalika normal sareng nalika henteu".

Entong hilap kana sagala pasini anjeun pikeun ngalaksanakeun tindak-tanduk prenatal. Dokter anjeun bakal ngalakukeun tés pikeun ningali tumuh rahim sareng ngawaskeun detak jantungna pikeun ningali yén sadayana henteu kunanaon. Janten upami aya masalah tiasa kauninga dina waktosna.

Kusabab émut ... kaséhatan plasénta penting pisan pikeun kahirupan anak anjeun, aya faktor résiko anu kedah diperhatoskeun nalika kakandungan anjeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.