Naon kadaharan orok umur 6 bulan?

Naon kadaharan orok umur 6 bulan?

Ti 6 bulan orok geus mimiti nyokot kadaharan padet. Orok dugi ka harita ngan ukur dipasihan ASI atanapi susu formula sareng ngahontal umur 4 dugi ka 6 bulan Aranjeunna geus dua kali beurat maranéhanana. Nalika aranjeunna umur satengah taun, aranjeunna mimiti ngawanohkeun dahareun, tapi Naon dahar orok 6 bulan?

Perkenalan sababaraha katuangan tiasa dikaluarkeun ti 4 bulan, tapi kusabab sababaraha intoleransi, ieu parantos ditolak. Kanyataan ngalakukeunana ti 6 bulan éta sabab orok geus nungtut leuwih dahareun jeung ngalibatkeun pengeluaran langkung énergi sareng zat gizi. ASI teu dipaliré, tapi merlukeun ASI.

Naon dahar orok 6 bulan?

Orok-orokna Aranjeunna ayeuna tiasa nyandak sami sareng kulawarga anu sanés, ampir sagalana dina format puree. Aya sababaraha katuangan anu henteu tiasa ditampi, sabab henteu acan tiasa dicerna ku awak anjeun. Budak lalaki atanapi awéwé bakal wawuh sakedik-sakedik kana tuangeun sareng salami minggu-minggu na Anjeun tiasa nawiskeun aranjeunna dahareun dina potongan leutik jadi Anjeun bisa nyokot eta ku leungeun Anjeun. Nanging, cara anu pangsaéna pikeun aranjeunna tuang tuangeun sareng dina jumlah totalna, sok dina bentuk purees. Tingali resep kami ku ngaklik link ieu.

Ieu alus nyieun repertoire alus pangan béda pikeun barudak nyobaan jeung ngarasakeun textures jeung rasa anyar maranéhanana. Buah pinuh ku sensasi sareng warna anu saé dimana aranjeunna tiasa ngaraosan kalayan kabébasan total. Urang henteu kedah hilap yén sanaos aranjeunna parantos ngenalkeun diet énggal ieu, susu tetep sumber utama dahareun maranéhanana.

  • kudu ngenalkeun pangan anu beunghar beusi, kayaning sereal, legumes asak kacida alusna, meats kayaning hayam, turki, domba, babi, daging pedet jeung lauk.

Naon kadaharan orok umur 6 bulan?

  • nu buckwheat pangalusna dianjurkeun nyaéta oats, gandum jeung sa'ir. Anjeun parantos tiasa masihan bubur anu lezat atanapi nambihan mangkok sereal alit kana botol susu.
  • Lauk Anu paling disarankeun nyaéta anu bodas sareng anu beunghar Omega-3. Henteu disarankeun pikeun masihan aranjeunna lauk anu ngandung raksa anu luhur. Lauk kudu dibikeun sahenteuna dua atawa tilu kali saminggu.

Kadaharan anu dilarang dina diet anjeun

Orok ti 6 bulan tiasa diwanohkeun kana ampir sadayana tuangeun. Tapi éta penting pisan yén batur henteu tiasa dikaluarkeun ti saprak éta sistem pencernaan anjeun teu acan tiasa ngolah pangan ieu.

  • Uyah henteu disarankeun. kana dahareun, meureun ngan hiji ciwit na malah teu. Perhatikeun yén ginjal barudak henteu acan dikembangkeun pikeun ngolah natrium.
  • Susu sapi sareng turunanana aranjeunna henteu tiasa dicandak dugi orok umurna sataun. Upami anjeun tiasa nginum ASI sareng susu formula, maka éta tetep tuangeun utama anjeun. Ti 9 atanapi 10 bulan aranjeunna mimiti tuang sababaraha kéju sareng yogurt. Atawa teu bisa ditawarkeun inuman nabati kayaning kécap, oatmeal, sangu atawa almond.

Naon kadaharan orok umur 6 bulan?

  • gula jeung madu ogé henteu disarankeun. Madu bisa ngabalukarkeun karacunan pangan botulism jeung gula bisa nyieun obesitas sarta ngabalukarkeun buruk huntu.
  • sayuran daun lebar kayaning bayem, Swiss chard, sarta borage.
  • lauk badag kayaning pike, hiu, kaisar, swordfish atawa bluefin tuna. Daging buruan ogé dilarang.

Aya jinis kadaharan sanés anu tiasa dicandak, tapi henteu cocog pisan pikeun dietna. Urang ngobrol ngeunaan pastries, cookies, snacks, manisan, inuman lemes ... aranjeunna beunghar lemak jenuh, karbohidrat jeung gula sahingga teu nambahan nanaon kana diet Anjeun. Lamun urang ngawas diet maranéhanana bener saprak maranéhna leutik, éta bakal nilai gede pikeun aranjeunna pikeun ngembangkeun kalawan total normalitas jeung jaminan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.