Naon photoprotection anak?

anak panonpoé

Aya seueur pangaruh négatip dina kulit tina ngalaan sinar matahari, utamina ku cara anu kaleuleuwihi. Dina kasus murangkalih, perawatan sareng tindakan pencegahan kedah langkung ageung kumargi kulitna langkung leueur tibatan déwasa. Nu disebut photoprotection boga tujuan pikeun nyegah épék négatip tina radiasi panonpoé.

Penting yén kolotna terang sepanjang waktos yén nyéépkeun waktos teuing ku panonpoé anu nyababkeun. kaduruk sareng beureum dina kulit budak. Kana waktosna, bintik sareng mol tiasa némbongan sareng dina kasus anu paling serius melanomas. Dina tulisan di handap ieu kami bakal nunjukkeun naon anu diwangun ku photoprotection sareng naon pangaruh paparan panonpoé dina kulit.

Photoprotection anak

Kolot kedah paling mutakhir sepanjang waktos ngeunaan panangtayungan kulit barudakna. Sateuacan umur 3 taun, henteu saé pisan pikeun budakna nyéépkeun seueur menit dina panonpoé. Upami ieu kajantenan, kolot kedah merhatoskeun sadaya kamungkinan tindakan pencegahan sareng ku cara ieu ngajagi kulit anakna. Maka kami bakal nunjukkeun épék positip sareng négatif panonpoé ka barudak.

Pangaruh positip panonpoé ka barudak

Panonpoé Tilelep kalayan bijaksana sareng sedeng penting pikeun awak. Sinar panonpoé ngabantosan awak pikeun nyiptakeun vitamin D anu sampurna pikeun kaséhatan. Dina kasus orok umurna kirang ti 6 bulan, sakitar 10 menit sadinten parantos cekap. Idéalna, sunbatheun heula énjing-énjing atanapi telat beurang.

Séjén aspék positip panonpoé dina barudak nyaéta kanyataan yén sinar matahari ieu langsung dilakukeun dina jam biologis na aranjeunna ngatur bobo barudak anu langkung saé. Salaku tambahan, berjemur dina cara anu bijaksana nyaéta idéal nalika ngaleupaskeun endorphins dina awak budak.

Pangaruh négatip tina panonpoé ka barudak

A paparan panjang dina sol Éta tiasa nyababkeun tina reddening kulit kana stroke panas ku bahaya anu diperyogikeun pikeun kahirupan budak. Balukarna tiasa jangka pondok sareng jangka panjang. Salian ti sunburn, barudak tiasa ngembangkeun melanomas ganas ku sababaraha waktos.

Kumaha kulit barudak kedah dijaga?

Pikeun orok di handapeun umur 6 bulan, kolot teu kedah nganggo jinis produk naon waé. Éta cekap pikeun nempatkeun orok dina tempat teduh sareng nutupan éta supaya panonpoé henteu ngaduruk kulit. Kacamata penting pisan nalika nyingkahan sababaraha jinis karusakan dina panon.

Ti umur 6 bulan, kolot parantos tiasa nganggo krim kulit pelindung. Krim ieu kedah ngagaduhan faktor panyalindungan sinar matahari anu langkung ageung tibatan 50 kumargi kulit orok teuing hipu sareng gampang kaduruk. Krimna kedah dilarapkeun kana kulit budak unggal dua jam sareng teras saatos kaluar tina cai. Aspék sanés anu kedah diperhatoskeun ku kolot nyaéta pikeun nyingkahan panonpoé budak panonpoé nalika jam tengah dinten.

Pondokna, penting pisan pikeun ngajaga kulit barudak ti saprak orok. Pangaruh négatip panonpoé akumulasi saeutik demi saeutik sareng mangtaun-taun, masalah serius tiasa muncul, sapertos melanomas. Kanker kulit mangrupikeun kalima paling umum, sabab éta photoprotection ku kolot penting pisan sareng nyegah kamungkinan masalah kulit di murangkalih. Kalayan photoprotection anu saé, anu alit bakal tiasa ngaraosan seueur manpaat anu dibawa ku panonpoé.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.