Naon sababna perasaan salah tina seueur indung?

Indung-capé

Teu aya ragu yén janten indung lengkep ngarobah awéwé sagala. Aya aliran émosi tina sagala rupa, ti positip sapertos cinta pisan ka orok dugi ka négatip, janten kasus perasaan anu salah. Henteu pisan ilahar pikeun seueur indung ngalaman perasaan sapertos kitu saatos ngalahirkeun anakna.

Ngarasa salah sabab indung anu anyar ngagaduhan masalah émosional anu serius anu sacara serius tiasa mangaruhan harga diri sareng kayakinan anjeun. Dina tulisan di handap ieu kami bakal nyaritakeun cara anu pangsaéna pikeun ngabébaskeun diri tina masalah sapertos kitu sareng tiasa ngaraosan éndah dunya indung.

Duka ka indung

Aya seueur momen atanapi tindakan anu mana indung tiasa ngaraos salah sareng ngagaduhan beban anu hébat dina dirina:

  • Ngaraos capé sareng dina kaayaan goréng nyanghareupan tanggung jawab hébat miara bayi.
  • Balik deui kana rutinitas sareng damel na henteu sanggup nyéépkeun waktos anjeunna pikir orok peryogi.
  • Bobo sareng si alit sahingga anjeunna henteu ngalakukeun nyalira na ku sabab kitu henteu ngamajukeun kamandirian sareng otonomi anak.
  • Entong milih nyusu.

Dina seuseueurna kasus, ibu-ibu anu rumaos salah pikir yén émosi atanapi perasaan ieu leres-leres dibenerkeun ku mikir yén aranjeunna henteu bertindak dina cara anu leres. Nanging, ieu mangrupikeun hal anu kaalaman ku sajumlah ageung ibu-ibunaha atanapi henteu aranjeunna ngagaduhan perasaan salah sapertos kitu.

culpa

Nyababkeun kasalahan dina indung

Aya sababaraha sabab atanapi alesan kunaon ibu-ibu tiasa rumaos kaliru ngeunaan orokna:

  • Hiji hal anu anjeun pikirkeun dina tiori sareng anu sanésna nyaéta latihan. Janten indung mangrupikeun hal anu rada rumit sahingga anjeun henteu kedah masihan seueur teuing. Upami ieu kajantenan, normal yén ku jalanna waktos perasaan rasa salah mimiti caang.
  • Seueur awéwé gaduh konsép lepat anu salah. Ibu-ibu tanggel waler pikeun murangkalihna tapi henteu sacara mutlak. Aranjeunna teu tiasa disalahkeun upami barudak alit janten goréng atanapi ngagaduhan masalah sareng kinerja sakola. Pendidikan sareng pendidikan anu saé langkung ti cukup pikeun minuhan kalungguhan indung.
  • Anjeun teu tiasa mikir yén kasalahan mangrupakeun hal anu positip sareng saé. Dina kaseueuran kasus, aya ibu-ibu anu mikir yén ngagaduhan perasaan kaliru ieu saé upami janten ibu anu langkung saé. Nanging, kedah diémutan yén kalepatan mangrupikeun hal anu négatip anu kedah dijauhkeun pisan. Penting pikeun poho pisan ngeunaan kasalahan sareng pilih pikeun tanggung jawab dina sagala hal anu aya hubunganana sareng sepuh.

Kumaha ngungkulan rasa salah sapertos di indung

Leres kami nyatakeun yén perséntase tina ibu ibu Kiwari, aranjeunna sangsara sapertos perasaan kasalahan. Nanging, diperhatoskeun yén ieu henteu normal atanapi séhat pisan. Keibuan kedah dinikmati ku cara anu paling positip sareng lengkep mopohokeun kana perasaan kasalahan. Nyaho kumaha ngatur éta konci pikeun ieu sareng gaduh visi anu jauh langkung réalistis ngeunaan dunya keibuan. Normal pikeun ngalakukeun kasalahan sapertos batur sareng alesan éta anjeun moal janten indung anu langkung parah.

Pondokna, rasa salah lumayan di dunya ibu-ibu. Hariwang ngeunaan karaharjaan budak sepanjang waktos ngajantenkeun rasa salah langkung aya tibatan jinis émosina anu langkung positip. Upami ieu kajantenan, penting pikeun terang kumaha ngabébaskeun diri tina beungbeurat kalepatan sapertos kitu sareng tiasa ngaraosan unggal detik ti indung anu éndah. Émut yén teu aya indung anu sampurna sareng normal pikeun ngalakukeun kasalahan teras-terasan nalika ngabina sareng ngadidik murangkalih.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.