Naon refleks dina orok? (II)

refleksSalaku urang nyarios dina artikel sateuacanna, refleks Éta réaksi otot sacara teu sukarela sareng lumangsung dina sababaraha jinis stimulasi. Ayana sareng kuatna réfléks mangrupikeun tanda anu penting pisan pikeun fungsi neurologis anu hadé atanapi mateng.

Seueur répléks murangkalih ngaleungit nalika murangkalih ageung, sanaos sababaraha tetep dina kahirupan déwasa. Ayana répléks orok sanggeus umur anu biasana ngaleungit tiasa janten tanda otak atanapi sistem saraf pusat karuksakan.

Ayeuna urang bakal teraskeun sareng sababaraha refleksi kuno anu parantos urang tinggalkeun, kanggo engké asup kana réfléksi sekundér.

  • Palpébra: Éta mangrupikeun gerakan pertahanan, anu timbul nalika tutup panon ditutup, lampu anu kuat atanapi sora anu tarik dumadakan némbongan caket murangkalih. Refleks ieu katémbong ti dinten ka hiji.
  • Panon bonéka: Nalika sirah budak dipindahkeun ka hiji sisi, panon ngalih ka sisi anu sabalikna. Refleks ieu ngaleungit nalika anjeun netepkeun fiksasi visual.
  • Milarian: Nalika neundeun ramo dina pipi orok, anjeunna malikkeun rarayna pikeun milarian ramo sareng muka sungutna kalayan niat nguseup. Éta muncul tina minggu ka 32 ngeunaan kehamilan sareng lumangsung dugi ka 6 bulan hirup.
  • Prehensile: Duanana indéks dilebetkeun di antara panangan orok, ngabuktikeun nangkep anu leres ku bayi. Upami dititénan yén cekelan ieu suksés dina ngangkat budak tina imbit, kakuatan sareng nada otot tiasa ditaksir. Éta dibéré ti mimiti poé.

Ayeuna urang bakal ngamimitian ku réfléksi sékundér (asak sareng anu terakhir).

Réfléksi mateng:

  • Dina parasut: anak dicekel dina gantung véntral ku samping sareng ngagulung seukeut payun. Orok, pikeun nyalindung tina ragrag, ujug-ujug ngalegaan pananganna sareng muka pananganna. Éta tiasa ditingali antara 6 sareng 9 bulan.
  • Ti Landau: anak dititénan ditunda dina posisi dorsal. Batangna lempeng, sirah diangkat, sareng suku sareng panangan dilegaan. Éta némbongan sakitar 4 bulan sareng tahan dugi ka 12 bulan.

Refleks anu terakhir (kana waktos déwasa):

  • Flicker: sateuacan panon ngahubungi hiji hal atanapi ku kakeunaan cahaya anu hérang.
  • Ucup: nalika saluran irung janten jengkel.
  • Nguap: nalika diperyogikeun oksigén tambahan.
  • Batuk: stimulasi saluran napas.
  • Keuheul: jalma éta raoseun seueul nalika tikoro atanapi tukangeun sungut dirangsang.

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   ximena cenahna

    Putra abdi yuswa 18 bulan tapi anjeunna tetep henteu nyarios, anjeunna ngan ukur ngucapkeun monosyllables sapertos vokal sareng nyarios pa. Abdi hoyong terang naha éta normal pikeun umur anjeun.