Naon sarat pikeun ngabaptis budak di Spanyol

Orok nampi baptisan

Upami anjeun ngagaduhan émutan pikeun ngabaptis anak anjeun, penting pikeun anjeun mimiti tumut kana detil anu tangtu. Aya sababaraha syarat anu kedah dicumponan pikeun ngalaksanakeun prosedur ieu. Luhureun sadaya, sabab baptisan mangrupikeun ritus Kristen sareng sapertos kitu, ngabutuhkeun kolot pikeun ngalakukeun komitmen anu tangtu kana Iman Kristen. Kusabab kitu, upami anjeun henteu kagolong kana komunitas Kristen sareng hoyong ngarayakeun baptisan anak anjeun kusabab alesan anu sanés, anjeun panginten henteu tiasa nyumponan sababaraha sarat.

Pikeun seueur sepuh, baptis mangrupikeun ngagungkeun kalahiran orok anjeun sareng kulawarga sareng réréncangan. Tiasa ogé anjeun hoyong ngagungkeun ritus ieu ku tradisi, dina cara anu sami kajadian dina seueur kasus ku Komuni Pertama. Tapi kanyataanana nyaéta, baptisan dirayakeun pikeun ngabagéakeun anggota anyar pikeun Komunitas Kristen sareng mastikeun yén anjeun bakal ngadidik anak anjeun dina nilai-nilai éta.

Upami anjeun ngan ukur hoyong ngarayakeun kadatangan anak anjeun sareng kulawarga anjeun, anjeun tiasa ngatur pésta pikeun ngahargaan ka anggota énggal tanpa kedah ngalakukeun baptisan. Anjeun ogé tiasa milih bapa baptis pikeun murangkalih sareng ngadaptar sacara resmi dina notaris.

Pésta baptis

Syarat pikeun ngagungkeun baptisan

Seueur kulawarga anu kagolong kana Komunitas Kristen sareng dina hal ieu, baptisan mangrupikeun léngkah anu penting pikeun ngagungkeun sareng murangkalih. Upami ieu hal anjeun, kami badé marios deui sarat-sarat anu kedah dicumponan pikeun ngagungkeun baptisan anak anjeun. Ku cara kieu, anjeun tiasa pastikeun anjeun pendak sadayana sateuacan ngamimitian kalayan panata acara.

Hambalan munggaran

Pembaptisan tiasa dilaksanakeun iraha waé dina kahirupan jalma, teu aya wates umur pikeun nampa baptisanKituna, anjeun tiasa ngalakukeun éta dina waktos anu paling pas pikeun anjeun. Sanaos seueur kulawarga resep ngabaptis barudak nalika masih orok, ieu sanés salah sahiji aturan anu penting. Léngkah munggaran anu nuturkeun pikeun ngabaptis budak di Spanyol nyaéta:

  • Pilih nami orokna: Peryogi milih nami anu badé dipikabutuh ku orok, tapi, ieu mangrupikeun hal anu biasana dilakukeun sateuacan budak leutik di dunya. Luhureun sadaya, sabab nami budak na kedah dicatet dina pendaptaran.
  • yen sahenteuna salah sahiji ti dua kolot, wareg ku ngagungkeun baptisan: Kedah aya otorisasina ti salah sahiji atanapi kadua sepuhna, sabab baptisanna nunjukkeun yén anakna bakal dididik numutkeun agama Katolik.
  • Nyuhungkeun tanggal di gareja Dipilih: Garéja tempat baptisan bakal dirayakeun tiasa dipilih dumasar kana karesep kolot, ku deukeutna, ku tradisi atanapi ku alesan séjén. Pedah angkat ka garéja sareng nyungkeun tanggal kanggo ngamimitian prosedur baptisan.
  • Milih bapa baptis: Pilihan bapa baptis mangrupikeun léngkah anu penting, janten anjeun kedah mikirkeun éta sateuacanna sareng ngahontal perjanjian sareng pasangan anjeun.

Naon anu dipénta ku kolot

Nalika anjeun angkat ka garéja pikeun ngamimitian prosedur, aranjeunna bakal naroskeun sababaraha patarosan ngeunaan katerlibatan anjeun sareng Iman ka Garéja. Salaku tambahan, aranjeunna bakal nyungkeun sababaraha dokuméntasi anu anjeun kedah nyayogikeun salaku:

  • The DNI: Éta bakal cekap nyayogikeun Dokumén Identitas Nasional hiji atanapi kadua sepuh.
  • Buku kulawarga diropéa

Perkawis ibu baptis:

  • Sertipikat baptisan duanana: Peryogi bapa baptis parantos nampi baptisan, ogé sertipikat konfirmasi. Mangrupikeun syarat anu penting pikeun ibu baptis mangrupikeun bagian tina komunitas Katolik pikeun tiasa bertindak salaku ibu baptis. Dina acara anu aranjeunna nikah, aranjeunna ogé bakal kedah nyumbang akte nikah.

Naon baptisan diwangun?

Christening orok

Ritus baptisan diwangun ku ngenalkeun orok ka Iman Kristen, si alit nampi sakramén ngalangkungan massa. Salila upacara, ibu baptis bakal nyepeng orok sepanjang waktos. Kolot sareng ibu baptis kedah mastikeun yén orok bakal nampi nilai-nilai Kristen dina pendidikanana. Ku cara kieu, orok janten bagian tina komunitas Kristen.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.