Naon tiasa tuang orok 10 bulan

Naon tiasa tuang orok 10 bulan

Kalayan orok 10 bulan Anjeun tiasa tuang ampir nanaon, panggung anu éndah pisan pinuh ku kasenangan pikeun orok sareng kulawarga. Sanggeus minggu mimiti adaptasi kana diet anyar, dimana orok geus manggihan yén dahareun téh leuwih ti susu anu anjeunna terang nepi ka ayeuna, éta waktuna pikeun ngarasakeun rasa anyar.

Dahar pelengkap tiasa rumit dina mimitina, kanyataanna, éta pikeun kalolobaan barudak. Hal anu normal pisan, sabab henteu gampang adaptasi kana parobihan, langkung-langkung pikeun budak leutik anu nembé sumping ka dunya. Tapi dina 10 bulan, loba geus kajadian na orok geus diusahakeun loba hal béda, dipaké pikeun kadaharan padet tur mimitian ngarasakeun kadaharan leuwih.

Naon anu anjeun tiasa tuang orok umur 10 bulan?

Hal ieu kacida penting pikeun nuturkeun tungtunan ti pediatrician di dahar orok jeung tumut kana akun nasehat ditawarkeun sangkan eta sagemblengna suksés. Dahareun kudu dibikeun coba saeutik-saeutik, hiji-hiji jeung dipasing-pasing. Ieu hal anu dipigawé pikeun sababaraha alesan, kahiji, sabab cara ieu mungkin intolerances dahareun bisa dideteksi.

Di sisi séjén, misahkeun pangan ngamungkinkeun orok pikeun manggihan eta misah, jeung maranéhna textures béda jeung rasa sarta ieu ngamungkinkeun aranjeunna pikeun mikawanoh bédana. Nalika sababaraha tuangeun dicampur, rasa sareng tékstur masing-masingna leungit. Ku sabab kitu, penting pisan pikeun ngarobih cara anjeun masihan tuangeun orok pikeun rasa, ku kituna éta bakal janten pangalaman super indrawi.

Sedengkeun pikeun kadaharan anu orok umur 10 bulan tiasa tuang, dina waktos ieu anjeunna tiasa tuang naon waé, sareng sababaraha pengecualian. Salami anjeun gaduh The precaution of crushing aranjeunna ulah resiko tina choking, Anjeun bisa dahar daging, lauk, sayuran, bungbuahan jeung legumes. Anjeun malah tiasa ngamimitian tuang produk susu ringan sapertos yogurt.

Daptar pangan anu tiasa tuang orok umur 10 bulan

  • cereals, boh anu ngandung gluten sareng anu henteu, sapertos gandum, jagong, rye, oats, sangu atanapi sa'ir.
  • ampir kabéh bungbuahan, éta salawasna dianjurkeun pikeun reureuh bungbuahan anu leuwih gampang ngabalukarkeun alergi kayaning peaches, kiwi atawa strawberries. Sanajan dina 10 bulan sistim digésti mah orok urang bisa cukup dewasa pikeun assimilate pangan ieu ogé.
  • Sayuran sareng sayuran, iwal sayuran berdaun héjo nu ngandung jumlah badag nitrat nu bisa ngabahayakeun pikeun orok. Dina hal ieu, disarankeun ngadagoan sataun sareng henteu langkung ti 2 porsi saminggu.
  • Carnes, Anjeun ayeuna bisa dahar sagala rupa daging, boh bodas boh beureum. Sanajan éta sasaena pikeun ngawatesan maranéhanana jeung eusi gajih luhur. Éta ogé penting pikeun masak daging dina cara healthiest, kayaning dipanggang, pindang atawa grilled, pernah digoréng atawa kalawan loba minyak.
  • Lauk, dina 10 bulan orok bisa dahar sagala rupa lauk bodas, kayaning hake, hayam jalu, kaputih atawa cod. Lauk biru sareng lauk ageung kedah ditunda sakedik, sabab ngandung raksa anu ageung anu tiasa ngabahayakeun pikeun kaséhatan orok.
  • Sayuran Ayeuna aranjeunna tiasa nyandak sadaya jinis, sanaos langkung milih milih anu langkung saé dicerna, sapertos lentil.
  • Produk susu, ayeuna orok bisa ngamimitian dahar yogurt ningali kumaha awakna assimilates susu sapi kana turunan na. Sanajan susu jeung kéju teu kudu dibikeun nepi ka heubeul sahenteuna sataun.

Ieu mangrupikeun tuangeun anu tiasa tuang orok umur 10 bulan. Nanging, émut éta kadaharan utama nepi ka taun bakal salawasna jadi susu, preferably susu payudara. Kadaharan padet mangrupikeun bagian tina diet orok umur 10 bulan, sanaos éta sanés dasar dietna. Ku alatan éta, ulah maksa orok dahar, atawa salempang ngeunaan kuantitas, sabab hal pangpentingna nyaéta yén manéhna nyoba jeung awakna prepares pikeun kadaharan padet.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.