Naon tiasa tuang orok 5 bulan

Naon tiasa tuang orok 5 bulan

orok anjeun tumuwuh sareng ku jalanna waktos mekarna sareng fisikna ogé robih. Parobihan anyar anjeun ogé kalebet diet énggal, sabab awak anjeun ngamungkinkeun kana waktosna bubuka anyar dahareun. Sesampainya di 5 bulan, penting pikeun terang naon anu tiasa tuang orok sareng pikeun ieu kami bakal ngabahas engké.

Barudak umur 5 bulan ngawitan gaduh leuwih mobilitas sarta extremities luhur anjeun butuh kakuatan leuwih. Anjeunna tiasa ngangkat awakna tina taneuh nganggo panangan sareng éta ngajantenkeun anjeunna ningali yén anjeunna langkung mandiri. Rangsangan sareng prihatinna tumbuh, jeung nu ngaronjatkeun dina waktos anu sareng nu peryogi ngasupkeun pangan anyar.

Naon tiasa tuang orok 5 bulan?

Dina kunjungan murangkalih kamungkinan pisan yén pedoman bakal dipasihkeun bubuka pangan anyar. Orok tiasa siap dina 5 bulan kanggo dilebetkeun kadaharan padet kawas buah.

Orok bakal terus nginum susu anjeun sareng upami éta susu payudara langkung saé. Susu bakal janten pelengkap sampurna pikeun diet anyar anjeun sareng janten susu payudara moal aya masalah pikeun diteruskeun salami diperyogikeun. Sanajan WHO nyarankeun éta ASI eksklusif dugi ka genep bulan, moal aya masalah pikeun ngahontal leuwih ti dua taun, éta lamun indung mutuskeun.

Sereal bébas gluten aranjeunna bakal pelengkap idéal pikeun ngalengkepan diet Anjeun. Anjeun tiasa ngamimitian salaku bubur ku ngasupkeun kana shot susu Anjeun. Bakal ngamimitian nambahkeun scoop ka botol munggaran sarta sakumaha kamajuan poé, panci sejen bakal ditambahkeun. Aranjeunna bakal ditambah saeutik-saeutik dugi ka ngahontal jumlah sereal anu anjeun peryogikeun ku beurat sareng umur.

Naon tiasa tuang orok 5 bulan

Kumaha ngawanohkeun buah

Orok geus bisa ngamimitian dahar buah jeung bakal éta nu geus asak jeung usum. Anu pangsaéna anjeun tiasa nampi ku rekomendasi nyaéta cau, pir, apel sareng jeruk. Aya sababaraha buah sapertos peach, aprikot atanapi buah beureum anu henteu disarankeun dugi ka 12 bulan.

Buah langkung saé nyiapkeun aranjeunna dina mush tanpa nambahkeun jenis gula atawa madu. Ideally, campur sapotong unggal format buah jeung campur jeung jus jeruk saeutik atawa susu. Ieu bisa dicoba ku buah tunggal jeung laun incorporating bungbuahan anyar ku kituna saeutik demi saeutik ngabedakeun rasa.

Anjeun oge bisa nyieun porridges jeung nyampur jeung hiji scoop sereal bébas gluten. Kadaharan orok mangrupikeun pilihan anu saé, tapi buah alami langkung saé sabab nawiskeun langkung saé sadayana serat sareng zat gizi.

Sayuran jeung daging dina 6 bulan

Sayuran ogé bakal diwanohkeun jeung Maranéhanana kudu asak jeung pureed. Kentang, wortel, kacang héjo, zucchini, squash sareng daun bawang disarankeun kalayan ati-ati. Aranjeunna bakal masak tanpa uyah.

Naon tiasa tuang orok 5 bulan

 

Dina Ibu Kiwari Kami nawiskeun anjeun sababaraha krim ku kituna anjeun bisa nyiapkeun sarta kalawan sababaraha tips tentang kumaha carana ngenalkeun aranjeunna tanpa hating eta. Anjeun tiasa ningali kumaha nyieun a "Krim Waluh Jeung Wortel" atawa "Pree sayur amis".

Engké saeutik-saeutik bakal leungit ngawanohkeun sababaraha daging. idéal nyaéta hayam, incorporating sapotong dina purees sayur. Engké, daging pedet, babi, kalkun atawa domba bakal ditambahkeun, pikeun ngaluarkeun kamungkinan alergi.

Pangwanoh pangan anyar bakal dilakukeun bertahap jeung progressively. Hidangan sapopoé anjeun bakal salawasna réngsé kalawan nyokot botol susu, duanana dirumuskeun jeung alam. Dahareun sok hadé nyandak dina bentuk purees ambéh teu aya choking, sanajan aya ibu-ibu anu masihan anjeun pilihan pikeun nyokot sapotong lamun anak gawéna ogé kalawan eta. Pikeun terang langkung seueur anjeun tiasa maca "Kumaha carana ngamimitian nyoco orok tanpa crushing dahareun".


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)