Naon waktos tuang anu pangsaéna pikeun orok umur 6 bulan?

Waktu dahar orok

Pikirkeun jadwal tuangeun pikeun orok umur 6 bulan, hal anu penting pikeun naps maranéhanana diatur. Nyandak kana akun yén éta dina umur ieu nalika bubuka pangan padet dimimitian tur parobahan penting lumangsung dina tumuwuhna anak. Dina genep bulan anjeunna masih orok leutik pisan anu peryogi sababaraha sare sapopoe.

Ku alatan éta, penting pisan pikeun netepkeun jadwal tuang anu tangtu supados awak anjeun ngatur sareng nyaluyukeun kana rutinitas. Dugi dugi ka tuang tambahan, orok disusuan dumasar kana paménta, boh ASI boh susu formula. Nyaéta, éta tuang iraha waé peryogina, sababaraha kali sadinten.

Waktu tuang pikeun orok

Rutinitas anu alus pikeun barudak, aranjeunna diperlukeun pikeun awak maranéhanana meunang dipaké pikeun wirahma kahirupan kulawarga. Awak boga jam biologis nu nyaluyukeun jeung fase poé. Upami anjeun bobo dina waktos anu sami unggal wengi, anjeun bakal bobo wengi. Nalika anjeun tuang unggal dinten dina waktos anu tangtu, awak anjeun ngabejaan Anjeun sabudeureun éta waktu nu geus waktuna dahar. Janten, awak nyaluyukeun kana jadwal anu anjeun setel pikeun éta, anu béda-béda pikeun unggal jalma gumantung kana kabutuhanna.

Pikeun barudak, waktos tuang kedah diarahkeun kana rutin anu bakal ngabantosan aranjeunna nalika aranjeunna langkung ageung. Dina 6 bulan, susu masih kadaharan utama na feedings umumna dipisahkeun kaluar, sabab orok bisa nyandak leuwih susu dina unggal nyoco sarta boga leuwih daya tahan. Ku ngawanohkeun pangan padet, anjeun tiasa ngatur jadwal sabudeureun kaperluan kulawarga.

Kumaha ngadistribusikaeun nembak sapopoe

Tanpa hilap éta kadaharan aranjeunna kedah diwanohkeun nuturkeun pedoman khusus, aranjeunna kedah diatur supados unggal dinten orok tuang sahenteuna 5 tuangeun padet sadinten. Nalika sarapan, salian ti susu, anjeun kedah ngagaduhan sababaraha buah anu tiasa dimurnikeun atanapi sadayana, pikeun familiarize diri jeung tékstur jeung rasa tina dahareun. Jam sarapan kedah sakitar 8 sareng 9.

Nepi ka tengah isuk-isuk manéhna bakal lapar deui, jadi jam 10:30 mangrupa waktu nu sae pikeun orok nginum susu jeung buah séjén. Kalayan 6 bulan, anjeunna bakal mimiti terang katuangan padet, janten anu alami nyaéta anjeunna ngan ukur nyandak sababaraha sendok unggal tuangeun, anjeunna moal pinuh teuing. Sanggeus éta snack saeutik Anjeun tiasa nyandak sare pondok.

Dina waktos tuang, penting yén orok ngabagi méja sareng déwasa, sahenteuna hiji. Ku cara kieu, anjeunna bakal tiasa ningali kumaha sadayana tuangeun tuangeun sareng bakal langkung panasaran kana naon anu anjeun tuang. Anjeun bakal ngamekarkeun leuwih minat dahareun jeung eta bakal leuwih gampang pikeun anjeun meunang dipaké pikeun parobahan dina diet. Waktu tuang kedah antara 12:30 sareng 13:30. Ku cara ieu anjeun bakal tiasa nyerna nyerna sakedap sateuacan bobo deui, upami éta kumaha anjeun ngatur bobo anjeun.

Pikeun snack, sabudeureun 16,30:17 atawa 00:XNUMX p.m., orok bakal nginum susu jeung sababaraha buah deui. Ti waktos éta, penting yén orok aktip, maén sareng ngalakukeun sababaraha kagiatan pikeun dugi ka sare capé. Ku kituna, anjeun ni'mat sare jero tur tenang. Dinner kedah dilakukeun sakitar 20,00:20,30 atanapi XNUMX:XNUMX, supados anjeun gaduh waktos pikeun mandi santai sareng henteu bobo sareng beuteung pinuh teuing, sabab ieu tiasa ngaganggu bobo anjeun.

Ieu mangrupikeun ide pikeun ngatur waktos tuangeun pikeun orok umur 6 bulan. Anjeun tiasa nyandak éta salaku orientasi tapi adaptasi kana kabutuhan anjeun sareng orok anjeun. Sarta di luhur sadayana, ngajaga tungtunan dina bubuka dahareun pikeun ngalengkepan dahar pelengkap jeung nyugemakeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.