Nomophobia dina nonoman

Nomophobia dina nonoman

kiwari, panggunaan téknologi di tingkat pangguna parantos dinormalisasi, anu henteu tumut kana tingkat tingkat bahaya anu ditimbulkeunana. Sanaos kanyataanna jalma ngora paling kapangaruhan ku rupa-rupa masalah anu aya hubunganana sareng panggunaan Internét, jaringan sosial atanapi telepon sélulér Sacara umum, kanyataanna nyaéta saha waé anu tiasa ngalaman akibat tina nyalahgunakeun téknologi.

Istilah nomophobia masih kirang dikenal diantara populasi, tapi pikeun komunitas médis, éta jauh teuing kaprah. Kitu pisan pangobatan sareng terapi ngalawan masalah anu tumuh ieu anu parantos diadegkeun. Naha anjeun terang naon namophobia? Urang bakal ngawartosan anjeun teras.

Nomophobia mangrupikeun istilah anu dianggo pikeun ngarujuk, kasieunan barudak rumaja teu mawa telepon sélulérna nalika aranjeunna angkat ka bumi atanapi henteu nganggo konéksi Internét dina alatna. Kalayan kecap séjén, kabutuhan pikeun teras nyambung kana jaringan tiasa nyiptakeun kasieun teu rasional pikeun nonoman anu tiasa janten phobia.

Sanaos mangrupakeun kaayaan anu sering kajadian di murangkalih ageung sareng nonoman, nyatana éta Nomophobia tiasa mangaruhan saha waé anu gaduh kantétan kaleuleuwih kana telepon sélulér sareng panggunaan Internét.

Kumaha mikawanoh nomophobia di bumi

Masalah ieu tiasa janten bahaya pisan, budak leutik tiasa ngahontal sangsara tina kaayaan hariwang atanapi agrésif kusabab kedah gaduh telepon sélulér sareng sambungan Internét. Kabodoan kolot tiasa nyababkeun masalah serius dina kaayaan barudak, anu ngarobih tingkah paripolahna tanpa kolotna tiasa ngartos alesanna sahingga ngabantosan jalma ngora pikeun méréskeun masalah.

Bendéra beureum aya, salaku kolot, anjeun kudu merhatoskeun panggunaan barudak anjeun dina Internét sareng alat sélulér. Ngan ku cara kieu anjeun tiasa ngingetkeun tina nyalahgunakeun naon waé, keterikatan kaleuleuwihi kana tingkah laku sélulér atanapi anéh di putra anjeun.

Ieu sababaraha tanda peringatan

Internét sareng nonoman

  • Salawasna gaduh telepon sélulér dina panangan, teras-terasan mariksa bewara sareng pembaruan dina jaringan sosial
  • Anjeun henteu ngalakukeun kagiatan sanés dina waktos luang, sok langkung resep gaduh handphone dina panangan sareng katingalina Internet
  • Ngambek ambek-ambekan upami telepon anjeun béak batré sareng teu ngagaduhan pilihan pikeun ngeusi batre, éta tiasa janten agrésip sareng hariwang
  • Nyanghareupan masalah dina jaringan, ambek jeung hariwang. Gangguan Wi-Fi atanapi masalah anu teu tiasa dibéréskeun gancang janten ambek sareng teu sabar
  • Anjeunna henteu pernah mareuman hapé atanapi misahkeun éta, anjeunna nganggo éta nalika anjeunna angkat ka kamar mandi, anjeunna ningali kana ranjang sateuacan bobo, anjeunna bahkan ngagaduhanana dina méja nalika tuang
  • Ngagaleuh teuing upami anjeun ngahukum anjeunna tanpa ponsel, anjeunna agrésif sareng henteu rasional pisan

Akibat tina nyalahgunakeun téknologi

kumpulkeun tatarucingan

Langkung saé pikeun diajar ngatur émosi ti murangkalih

Jalma ngora antara umur 12 sareng 23 taun téh anu utama kapangaruhan ku panyakit anyar ieu. Barudak anu dilahirkeun sareng digedékeun ku panggunaan telepon sélulér sacara rutin sahingga teu nyandakeun kahirupan tanpa nganggo alat ieu.

Masalahna aya dina kabutuhan, dina gumantungna yén panggunaan ponsel nyiptakeun ka aranjeunna sareng di cara ngaheureuykeun ngasingkeun nonoman ti sakumna dunya. Barudak ieu komunikasi ngalangkungan pesen, emotikon sareng frasa anu kadang teu tiasa dipahami. Aranjeunna nolak kontak manusa, sabab anu aranjeunna ngalangkungan Internet langkung raoseun, saderhana sareng pikaresepeun.

Teu aya anu tiasa nolak aranjeunna sabab tiasa janten jalma anu aranjeunna pikahoyong. Nomophobia ngahasilkeun bahaya anu hébat pikeun jalma ngora tina jaman ayeuna. Henteu sia-sia aya sababaraha studi sareng terapi anyar anu dilakukeun pikeun perawatan kaayaan ieu. Monitor sareng kontrol hade ngagunakeun téknologi Di bumi, janten conto pikeun murangkalih anjeun sareng sateuacan aya gejala peringatan, buka spesialis pikeun ngabantosan anjeun ngendalikeun kaayaan ieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.