Tips pikeun nyapih hormat ka barudak anu langkung lami ti 2 taun.

dihuapkeun anak urang nyapih Mimiti kuring hoyong émut éta nyapih budak teu kedah dikondisikeun ku umur na. Sering dina dinten ka dinten urang nguping sagala rupa koméntar nalika urang nyusuan murangkalih langkung ti 1 taun. Sareng nalika murangkalih parantos langkung ti dua taun, jalma-jalma malah narik rambutna. Aranjeunna henteu ngartos kumaha ngagaduhan susu formula, atanapi bahkan sapi, nuturkeun "wakil" tina jati. Sareng di tempat umum!

Hal kahiji anu kedah dilakukeun nyaéta ngartos budak. Kusabab payudara lahir, éta masihan anjeunna sadayana anu diperyogikeunna: kahaneutan, kanyamanan, tuang ... Nalika orok urang parantos ageung, payudara teras-terasan janten hal anu penting pisan dina dinten na: éta ngabantosan anjeunna bobo, nenangkeun anjeunna sareng tangtosna , éta terus tuang anjeunna. Sanaos ti taun payun teu deui katuangan utama na, pikeun anjeunna masih penting. Tapi bakal aya waktos dimana urang panginten kedah lirén nyusu ti payun anu dipikahoyong; Éta panginten alatan datangna orok énggal, ningali diri urang teu tiasa latihan ngabandungan tandem. Atanapi ngan saukur kusabab kaayaan pribadi masing-masing indung. 

Jinis nyapih pikeun budak umur 2 taun

Nyapih mangrupikeun transisi anu langkung rumit tibatan sigana. Éta tiasa dikondisikeun ku seueur faktor sareng gumantung kana saha anu ngamimitianna, éta bakal janten kaayaan naon jinis panyapihan anu urang latihan. Sababaraha panyapih anu tiasa urang mendakan saatos dua taun:

Nyapih ku prakarsa indung

Upami murangkalih urang langkung ti dua taun henteu daék nyusuan tapi urang hoyong, urang bakal nyarioskeun jinis panyapihan ieu. Kami henteu nyarioskeun nyapih nalika seueur urang mikir "Kuring moal masihan anjeun tit deui sabab kuring capé", kusabab putra kami parantos narik kaos na 5 kali menit dina tuang kulawarga. Anu nyababkeun indung rék nyapih anakna tiasa seueur sareng teu aya anu kedah ditilik pikeun éta.

Nalika inisiatif nyapih dicandak ku indung, Éta langkung umum pikeun murangkalih ngagaduhan waktos anu langkung parah tibatan upami éta parantos aya anu diramalkeun antara keduanya. Wengi mangrupikeun waktos anu paling sesah nalika ngaleungitkeun payudara tina murangkalih. Normalna sareng upami aranjeunna hudang, aranjeunna resep ngaraos titina salajengna. Minggu kahiji wengi bakal hésé pisan sareng salaku rekomendasi, Kuring bakal latihan laktasi wengi sahingga murangkalih moal ngalaman parobihan anu dumadakan.

Urang kedah ati-ati pisan sareng mastitis sareng engorgement payudara anu tiasa muncul ti waktos anak urang lirén nyusu. Susu bakal ngirangan produksi na, tapi normal pikeun dinten-dinten munggaran akumulasi dina payudara sareng nyababkeun nyeri. Idéalna nyaéta nyaah ka bidan pikeun naséhat. Upami anjeun hoyong nyapih ti hiji dinten dugi ka payun sareng anjeun langkung resep hilap ngabandungan orok anjeun salamina, aya pil anu motong produksi susu. Idéalna, éta kedah musna sacara alami, sapertos sadayana mamalia. susu indung umur dua taun

Nyapih ku kaputusan anak

Jenis panyapihan ieu paling alami sareng anu paling hormat kana paménta budak anjeun. Ti umur dua taun sareng nalika barudak langkung sadar, aranjeunna tiasa mimiti panasaran kana hal-hal sanés, ningalkeun payudara aranjeunna. Jenis panyapihan ieu dimimitian nalika budak bieu nyandak sababaraha tuangeun sapoé, antukna henteu ngabandungan sababaraha dinten.

Salaku tambahan, nalika aranjeunna janten langkung sepuh, bobo mimiti langkung jero kusabab aranjeunna parantos ngembangkeun sadaya fase bobo dugi ka aranjeunna bobo ampir sapertos déwasa. Upami wengi anjeun mimiti resep bobo tibatan nyusuan, anjeun moal hoyong neraskeun nyusu dina wengi ogé. Upami anjeun reuneuh, anak anjeun panginten hoyong nyusuan. Éta panginten kusabab aranjeunna hoyong nyoko kana peran lanceuk, sareng "murangkalih sepuh" henteu nyusuan. Tapi paling dipikaresep Parobihan anu kaalaman susu dina rasa sareng kuantitas nalika kakandungan, motivasi murangkalih anjeun lirén.

Nalika murangkalih urang ningalkeun dada, normal pikeun urang pikeun sedih. Transisi ogé sesah pikeun urang nalika murangkalih téh anu mutuskeun henteu nyusuan deui. Upami kanyataan yén murangkalih anjeun parantos lirén nyusuan mangaruhan anjeun sacara émosional, tong ragu pikeun nganyatakeun diri. Tapi urang kedah hormat ka putra urang, sareng upami pikeun anjeunna dada parantos réngsé, pikeun kami sareng sadaya kasieun kami ogé. inisiatif nyapih budak

Nyapih ku silih satuju

Kadang-kadang ibu-ibu hoyong ngeureunkeun waktos nyusuan tapi kami henteu hoyong ieu mangaruhan anak urang. Kamungkinan tina ngobrol sareng putra urang langkung lami ti dua taun sareng ngajelaskeun naha anjeun hoyong bérés nyusu. Atanapi sahenteuna netelakeun naha anjeun bakal nyusuan kirang kali.

Kalebet murangkalih urang dina kaputusan anu urang candak, bakal ngajantenkeun aranjeunna karaos sapertos ngagaduhan nilai sareng lolongkrang dina kaputusan kulawarga. Sanaos kami déwasa, urang tiasa ngalakukeun kasalahan sareng mikir yén hal anu paling saé pikeun anak urang nyaéta mimiti nyapih nalika anjeunna nyobian nyaritakeun anu sanés.

Pikeun ngabantosan nyapih anjeun tiasa nyandak serangkaian tip sareng trik anu duanana dianggap konsultan laktasi sareng bidan anu sah. Sareng anu paling penting, aranjeunna ngabantosan nyapih anu dihormat.  nyapih budak umur 2 taun

Trik ngabantuan nyapih

Ganggu anak anjeun

Putra urang sering mendakan ulin dada. Sabaraha di antara anjeun meunang kaitan kana tit anjeun sareng mimiti maénkeun sareng puting di sisi sanésna? Pikeun ngahindaran pakan "bosen", penting urang jaga anak urang lieur. Kami bakal nyingkahan smartphone, tablet, televisi sareng komputer sabisa-bisa. Kegiatan sapertos ngagambar, milari potongan teka-teki, atanapi ngadamel bumi nganggo blok tiasa ngabantosan.

Ganti payu

Nalika nyapih parantos dimimitian normal pikeun barudak mimitian nguseup jempol atanapi nampi alat pacu. Supados ieu henteu kajantenan, tong nawiskeun pacifier atanapi pasihkeun ka aranjeunna. Nguseup jempol mangrupikeun hal anu boro urang tiasa hindarkeun sadidinten. Jenis paripolah ieu katingali langkung sering dina panyapih anu dipimpin ku indung atanapi "dipaksa".

Upami anak anjeun nyuhungkeun payu kusabab lapar, dupi anjeun tiasa nawiskeun tuang, Ngahindarkeun saloba mungkin manisan sareng tuangeun anu henteu séhat. Sareng upami, sabalikna, anjeunna nyungkeun dada anjeun tina haus, ngamangpaatkeun usum panas anu urang tiasa pasihan cai seger, jus alami atanapi samangka, anu ogé bakal ngabantosan beuteung anjeun pinuh.

Aturan emas: tong nawiskeun, tong nolak

Tanpa ragu éta mangrupikeun trik anu pangsaéna pikeun ngamimitian nyapih anu dihormat. Salaku indung, seueur urang nawiskeun payu ka murangkalih urang upami urang dumuk lirén ngararasakeun sakedik waktos babarengan. Aturan ieu Éta anu paling saderhana supados nembak dikiranganUpami murangkalih henteu nyungkeun payudara, tong nawiskeun. Tapi upami anjeunna ngaku, naha ku narik kaos anjeun atanapi ngagorowok ka anjeun, tong mungkir éta sabab ieu tiasa nyababkeun anjeunna ngarusak émosional.

Hiji-hijina "kakurangan" nyaéta natanapi ngajamin nyapih total dina waktos anu singget. Upami urang kedah nyapih pikeun lumangsung dina tenggat waktos pikeun alesan naon, urang tiasa ngamimitian ku aturan ieu tapi ngagunakeun pinter tina gangguan sareng gaganti.  murangkalih nyapih

Naon anu urang tiasa laksanakeun upami murangkalih urang henteu kersa ngantepkeun payu?

Tiasa waé saatos nyobian majukeun panyapihan, ieu mangrupikeun kagagalan. Nyapih alami anak, anu lumangsung ku kaputusanana, nyaéta antara 2 sareng satengah taun sareng 7 taun umur budak. Leres. 7 taun. Sigana keterlaluan, tapi Kagum anu asalna tina nyarios yén umur 6 taun tiasa teras-terasan nyusu mangrupikeun kalepatan masarakat.

Nyusuan parantos disingkirkeun, urang parantos kaleungitan urang. Kami hilap yén kami mamalia, yén payu urang dijantenkeun tuangeun. Sareng luhur sadayana, kami parantos lebet kana anu dianggap masarakat salaku "normal." Sateuacan, normal pikeun nyusuan salami 1 sasih, maksimal 3 bulan upami sumping, teras ngalih ka susu formula. Sadaya awéwé nyarios yén aranjeunna parantos béak susu; batur anu putrana umur 3 bulan henteu hoyong deui payu.

Masalahna nyaéta nyusuan "berkepanjangan", sanaos a Rekomendasi WHO, éta henteu dianggap deui normal; malah panginten indungna gering, yén éta méré kabagjaan pikeun nyusuan anakna, atanapi yén anjeunna ngagaduhan anjeunna "cinta".

Teu aya anu kedah kéngingkeun antara orok atanapi murangkalih anu masih disusuan. Ayeuna yén putri abdi badé angkat ka 16 bulan, kuring perhatoskeun pandangan anu aya di urang nalika kuring nyusuan. Aya anu lembut, batur ogé héran. Bahkan aya anu njijikeun. Émut naon-naon, saderhana sareng langsung ieu: éta téh dada urang sareng urang bakal nyusu dugi ka urang ngantunkeun! Sareng saha anu henteu resep, cakrawala ageung kanggo ngitung bintangna.

 

 

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

5 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   SILVIA LEZCANO cenahna

    Kuring mendakan tulisan ieu saé pisan mangpaat. Kuring dina prosés nyapih orok abdi anu nembé yuswa 2 taun sareng kuring ngarasa yén urang duaan sangsara pisan kusabab kuring henteu hoyong ngaluarkeun bebeneran ti anjeunna, kuring ngalakukeun éta kusabab kuring kedah ngamimitian damel sareng anjeunna nyaéta kuring pisan gumantung ka diri kuring sareng kuring ngalakukeun hal éta sacara bertahap tapi sanaos unggal kuring masihan ka aranjeunna nalika dulur-dulur kuring aya, aranjeunna ngritik kuring pikeun terus masihan aranjeunna sareng anu leres nyaéta Kuring ngarasa sadar diri sareng kuring henteu deui hoyong angkat di tungtungna, éta mangrupikeun kaputusan pikeun tetep nyambung ka kuring orok ngalangkungan nyusu sareng upami kuring disapih éta ku paksaan majeure kumargi sacara ékonomis kami henteu damang sareng salaki kuring sareng kuring ogé kedah kaluar damel, sareng sacara psikologis nganyenyeri kuring sareng anak kuring ogé kusabab kuring henteu tiasa nyusuan anjeunna sareng urang ogé henteu tiasa nyapih sacara sepi. Kuring yakin yén masarakat kedah diajar hormat ka ibu-ibu anu mutuskeun nyusuan budak urang dugi ka aranjeunna hoyong sareng hayu urang nyapih aranjeunna ku cara anu paling damai pikeun indung sareng budak. Kadang kuring henteu malire kana koméntar batur tapi aya kalan-kalan aranjeunna ngareureuwas sareng nganyenyeri kuring sareng kuring sering turun.

  2.   Geraldine cenahna

    Pos anu saé, kaleresan kuring henteu hoyong nyapih orok kuring anu umur dua taun di akhir bulan ieu, tapi ahli terapi kuring nyungkeun kuring angkat, kuring parantos damel saprak anjeunna yuswa 10 bulan sareng éta tahan salami kuring parantos damel tenang tanpa nyuhunkeun tuangeun tuangeun anu sanés, tapi pas dugi ka imah kuring mandi sareng sakaligus anjeunna nempel sadayana siang sareng wengi sepanjang waktos.
    Nyaan kuring henteu ngagaduhan masalah sareng ieu, sareng kuring hoyong janten anu mutuskeun iraha ngantepkeun dada, kuring terang yén éta mangaruhan sabab ngajantenkeun kuring nostalgia mikir yén nalika éta kajadian kami moal ngagaduhan deui indung sareng budak saat-saat anu teu tiasa disarengan ku batur.
    Kuring parantos maca topik anu nyapih ogé topik ngabandungan, anu pastina mangrupikeun kasuksésan pikeun kami sareng kuring hoyong panyapihan anjeun janten hormat pisan sareng henteu mangaruhan anjeun. Kuring pikir cukup yén urang duanana kedah ngan ukur indung sareng putra sareng bapak anu teu aya. Ampir sadaya téks anu kuring kantos baca tina nyapih kalebet bapak, tapi henteu sadayana urang gaduh bapak pikeun ngabantosan urang.

  3.   KEUSIK cenahna

    Abdi gaduh budak awéwé umur 8 taun sareng budak awéwé umur 3 taun, dugi ka lami kuring masihan umur nepi ka 3 taun sareng nyapih alamna, dina parobihan hiji ti tilu teu hoyong ngaleungitkeun dadam. JEUNG SÉÉNA SÉÉNÉÉÉÉNÉKÉÉNÉKEUN KANGGO NUTUP TANGGUNG JEUNG. Kuring ngamimitian nyobaan nyapekeun dirina tanpa pastina 100%, anu mangrupikeun kalepatan, kusabab téa MINIMUM DIPÉRÉNG DINA. AYEUNA, 6 BULAN SAÉNGNA JEUNG YÉK HÉSÉNÉKÉÉKÉNÉK KA Bérés Ayeuna, Kusabab Lirih, Ku AUTONOMI SORANGAN ... TEU AYA ENJOY LOBA JEUNG Sateuacan. MUNGKUNG HANÉNA Ngan ukur pikeun Poé ... Tapi Peuting Maéhan Kuring Sareng Kuring parantos capé pisan. ENCOURAGE DULUR, TIDAK MASIH NANGGUH STRATEGI SIA ...

  4.   Lau cenahna

    Abdi ngagaduhan orok 2 taun 7 bulan sareng orok 2 bulan. Teu kedah dicarioskeun, orok kuring henteu robih kabiasaan tit na. Upami urang kontak salami 3 detik, anjeuna langsung naros ka tit kanggo abdi, anjeunna ogé kedah wengi. Sigana mah kuring kedah ngantosan sakedik dugi ka shock ti lanceukna janten entong.

  5.   Lorena cenahna

    Abdi gaduh 2 murangkalih, anu munggaran umur 12 taun tapi anjeunna ngan ukur nginum ASI dugi ka sataun, kusabab rasa teu aman kuring anu nyarios yén kuring henteu gaduh susu pikeun buah dada kuring anu alit sareng nalika kuring gaduh putri kadua kuring mutuskeun henteu. ngadangukeun koméntar négatip sareng putri abdi Anjeunna parantos umur 3 taun sareng percanten ka kuring yén kuring hoyong nyabut payudarana ti saprak umurna 2 taun tapi kuring henteu terang kumaha anjeunna tungtungna ngayakinkeun kuring yén kuring tungtungna masihan anjeunna sareng Kuring parantos masihan anjeunna dugi ka ayeuna, sabab anjeunna ngegel kuring sareng payudara kuring cilaka, tapi anjeunna henteu ngahaja kusabab anjeunna saré, janten kuring milih nyapih anjeunna tapi anjeunna ceurik sareng ngajerit sareng ayeuna kuring nahan patch anu kuring nyarioskeun ka anjeunna nyeri. , janten unggal wengi abdi nempatkeun patch abdi sareng anjeunna henteu tiasa deui. Kami masih dina dinten ka-5 atanapi langkung sareng hayu urang tingali.