Orok 8 bulan teu ngorondang: éta normal?

Mangpaat ngarayap dina orok

Orok kuring umur 8 bulan henteu ngarayap! Panginten éta tiasa janten pikahariwangeun pikeun sababaraha ibu-ibu, tapi kami bakal nyarioskeun yén anjeun henteu kedah mikir pisan. Leres yén orok dina umur éta biasana biasana mimiti ngarayap. Tapi, mimitina urang kedah nyarios yén sadayana gaduh waktosna, janten urang henteu kedah nyandak éta sacara harfiah.

Sedengkeun di sisi anu sanés, kudu disebutkeun yen teu sakabeh orok condong ngorondang. Sanaos éta mangrupikeun prakték anu séhat pikeun aranjeunna sareng pikeun kamekaranana, urang kedah mikir yén sanés kusabab aranjeunna henteu ngorondang aranjeunna bakal ngagaduhan sababaraha masalah. Urang bakal ningali dina cara anu langkung detil sadayana anu dibutuhkeun ku ngorondang atanapi henteu ngorondang.

Orok kuring umur 8 bulan teu ngarayap.

Nalika waktos na sareng orok anjeun ngahontal 8 bulan, anjeun terang yén usum ieu dimimitian sateuacan léngkah munggaran. Naon anu nunjukkeun awal ngorondang. Tapi sakumaha anu parantos disebatkeun sateuacana, urang henteu kedah nyandak kana surat. Kusabab unggal orok gaduh waktos sareng kamekaranana, janten dina hal ieu sanés élmu pasti. Anjeun kudu nyaho yén geus di 7 bulan sababaraha babies bisa mimiti ngorondang, sedengkeun nu sejenna moal ngalakukeun eta nepi ka 9 bulan. Leres ogé seueur kasus orok anu henteu ngarayap sareng séhat pisan. Ku kituna, prinsipna mah, lamun orok 8-bulan-lami anjeun teu ngorondang, éta sagemblengna normal. jeung alam.

Naha orok teu salawasna ngorondang

Iraha hariwang lamun orok teu ngarayap

Perhatian sapertos kitu pikeun henteu ngarayap teu kedah aya. Tapi leres yén urang tiasa ningali tanda-tanda sanés anu aya hubunganana sareng anu ngajantenkeun urang curiga yén aya anu henteu leres. Naon tanda-tanda éta? Muhun, aranjeunna tiasa pisan variatif tapi Kami tinggaleun kanyataan yén orok henteu calik nyalira sareng parantos ngancik 10 bulan, kitu ogé upami anjeunna ngahontal 14 tapi tetep henteu nangtung sanajan ku bantosan sababaraha dukungan. atawa lamun urang teu ningali parobahan dina sikep teguh. Janten enya, urang kedah tumut kana akun sareng konsultasi. Tapi sakumaha anjeun tiasa tingali, pikeun ngawujudkeun ieu urang ogé kudu antosan saeutik, iwal aranjeunna pisan atra.

Naon anu kudu dilakukeun pikeun ngadorong orok ngarayap

Sanaos urang teu tiasa ngadesek aranjeunna, leres yén bantosan henteu goréng pisan. Utamana supados aranjeunna tiasa maju dina prosés ieu. Salah sahiji cara anu pangsaéna pikeun masihan anjeunna stimulasi anu diperyogikeun nyaéta anjeun janten anu nempatkeun anjeunna ka handap. Hadé pisan mun éta ngalakukeun saeutik-saeutik sareng dina permukaan anu nyaman pikeun anjeun. Dina cara anu sami, anjeun tiasa nangtung di gigireun anjeunna sareng ngaléngkah supados anjeunna diideuan ku unggal léngkah anu anjeun lakukeun.

orok umur 8 bulan teu ngarayap

Di sisi séjén, éta ogé ngomong yén nempatkeun Toys dina jarak nu tangtu, bisa ajak gerakan. Nalika anjeun hoyong hiji hal sareng katingali, tapi henteu caket, éta bakal ngajantenkeun anjeun kedah ngalih pikeun ngahontal éta. Mimitian ku jarak anu pondok supados henteu maksa teuing sareng sakedik-sakedik anjeun bakal misahkeun cocooan ti orok langkung seueur. Pangalusna sadaya, sakumaha kami geus ngomong, nya éta prosés alam. Ku alatan éta, urang kedah masihan tips ieu salaku kaulinan atawa stimulasi sacara umum tapi tanpa tekanan. Upami anjeunna henteu ngorondang atanapi upami peryogi langkung lami, teu aya anu kedah hariwang sabab éta hartosna anjeunna aya dina laju pangembanganana.

Naon mangpaatna ngarayap

Di sisi anu sanésna, éta patut ngobrol ngeunaan kauntungan anu urang mendakan nalika orok mimiti ngarayap. Di hiji sisi, éta mangrupikeun léngkah pikeun ngamajukeun pangwangunan visual. Aranjeunna bakal tiasa ngabédakeun langkung seueur antara jarak. Dina cara nu sarua, anjeun ogé bakal ngamekarkeun dexterity sarta ieu bakal mantuan mun anjeun mimiti nangtung nepi na leumpang. Crawling ogé ngaronjatkeun daya tahan awak jeung kasaimbangan na, hiji hal anu bakal réngsé kalawan léngkah munggaran. Tanpa hilap yén pangwangunan otot sareng koordinasi ogé bakal lumangsung, kitu ogé kapasitas paru-paru.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.