Pamariksaan murangkalih: umur dua taun ka luhur

muhun mariksa anak

nu ogé pamariksaan anak aranjeunna kadali nu latihan on anak sapanjang taun mimiti hirupna. Ieu ngeunaan a kontrol baku sarta biasa  Ngaliwatan éta, pediatrician bakal tiasa périodik ngawas évolusi anak. Ngauningaan orok lajeng anak tumuwuh ngamungkinkeun dokter nyieun diagnosis kaséhatan komprehensif anak dumasar kana parameter nu tangtu.

Kontrol périodik munggaran dilaksanakeun nalika orok dilahirkeun teras aya kontrol kadua dina sapuluh dinten mimiti kahirupan. Tapi éta ogé pamariksaan anak dijieun sapanjang budak leutik maranéhanana. Mimiti aranjeunna pamariksaan bulanan dina taun mimiti kahirupan, dituturkeun ku pamariksaan rutin nepi ka umur dua taun. Salila kadali ieu, sauntuyan tés standar dilaksanakeun, jadwal vaksinasi sareng barang-barang sanés diwanohkeun anu ngamungkinkeun kacindekan médis kahontal, kawajiban anu kedah dilaksanakeun ku kolotna tahap demi tahap.

Pamariksaan murangkalih umur 2 taun

Nepi ka ulang taun munggaran orok, ogé pamariksaan anak aranjeunna bulanan. Tapi lamun taun geus rengse, kunjungan ka pediatrician bakal leuwih spasi. Tapi, tés sareng parameter anu bakal dievaluasi diulang deui dina unggal kunjungan. Dina unggal kontrol, beurat sareng jangkungna diukur pikeun netepkeun kurva pertumbuhan. Pamariksaan psikofisik ogé dilaksanakeun, anu ku pediatrician bakal ngevaluasi kumaha kamekaran motor budak sareng upami aya kasulitan atanapi hal anu kedah diperhatoskeun.

muhun mariksa anak

Ti umur 2 taun, basa ditambahkeun antara kadali. Pediatrina bakal ngaevaluasi kamekaran basa sareng upami anjeunna mendakan masalah phonoaudiological atanapi diksi, anjeunna bakal nyarankeun sababaraha jinis perlakuan. Dina tahap ieu, pediatrician bakal nanya ngeunaan bunderan sosial anak jeung lamun aya parobahan nu dideteksi saprak sosialisasi di TK. Lebetkeun kebon muka bunderan kamungkinan saprak éta tiasa ningali kumaha murangkalih berinteraksi sareng peers-Na, kumaha anjeunna sosialisasi sareng kumaha anjeunna ngahijikeun sareng ngembangkeun kamampuan intelek, fisik sareng sosial anyar.

Kontrol ti 6 taun

Pas asup SD, ogé pamariksaan anak Éta kajadian sakali sataun. Dina unggal pamariksaan, dokter anak bakal neraskeun mariksa persentil sareng kurva pertumbuhan budak.Salian ti pamariksaan biasa, anjeunna bakal ngalaksanakeun rupa-rupa tés pikeun mariksa fungsi kardiopulmoner, nadi sareng pangukuran tekanan darah. Ogé bakal nyarankeun ngalakukeun a kontrol ophthalmological sarta audiometry pikeun ngadeteksi kamungkinan masalah visual jeung dédéngéan.

Dina pubertas - antara umur 12 jeung 14 - barudak bisa resep a pediatrician tina kelamin sarua. Lajeng, kadali numbu ka kematangan seksual bakal ditambahkeun. Parobahan fisik sareng révolusi hormonal anu khas tina preadolescence bakal dievaluasi. Pamariksaan tetempoan, ceuli, sareng pamariksaan dental bakal dilaksanakeun. Dina kasus budak awéwé, nalika kareseban munggaran lumangsung, pediatrician bakal ngarujuk aranjeunna ka dokter kandungan pikeun pamariksaan rutin.

waktu muhun mariksa anak ngawengku nganjang ka pediatrician sapanjang budak leutik jeung rumaja, ieu moal jadi lengkep tanpa pamariksaan dental biasa. Ti letusan tina huntu kahiji, kunjungan rutin ka dokter gigi disarankeun. A kontrol ku dokter gigi murangkalih penting sabab huntu susu mangrupakeun prelude kana huntu permanén sarta maénkeun peran penting dina ngembangkeun bener tina dimungkinkeun. Di sisi anu sanés, spesialis bakal mariksa yén huntu permanén tumbuh saé sareng yén murangkalih ngagaduhan kabersihan lisan anu leres pikeun ngahindarkeun rohangan sareng masalah dental.

Ulah hilap ngalaksanakeun pamariksaan rutin ka murangkalih pikeun ngadeteksi masalah anu mungkin. Penting pikeun ngajaga catetan médis ngeunaan évolusina sareng nerapkeun sadaya vaksinasi wajib.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.