Parobihan dina ngaluarkeun heunceut nalika kakandungan

Parobihan dina ngaluarkeun heunceut nalika kakandungan

Sapanjang kakandungan anjeun, anjeun bakal perhatoskeun kumaha keputihan anjeun bakal robih. Dina kaseueuran kasus éta bakal kusabab kaayaan normal, tapi dina kasus anu sanés, éta tiasa janten tanda yén aya anu lepat. Diajar ngabedakeun variasi dina aliran anjeun bakal ngabantosan anjeun pikeun langkung waspada upami diperyogikeun konsultasi sareng spesialis anjeun.

Utamana kusabab aya sababaraha rupa inféksi sapertos inféksi kapang heunceut, jenis inféksi anu seueur kakandungan ibu hamil. Salila période kehamilan, awak nyiptakeun sistem panyalindungan anu kalebet panghalang pelindung sahingga rupa-rupa agén moal tiasa kontak sareng orok. Halang pelindung ieu nyaéta heunceut, anu tiasa robih konsistén, jumlah, warna, sareng bau.

Biasana heunceut nalika kakandungan éta sami sareng anu anjeun gaduh nalika siklus menstruasi. Warna na kedah terang pisan konéng, ampir bodas, cair pisan sareng éta kedah bau sakedik. Jumlahna tiasa bénten-bénten kusabab alesan anu béda, tapi upami anjeun perhatikeun yén debit anjeun ngagaduhan warna héjo, ngahasilkeun bau anu bau sareng ogé nyababkeun ngarareunah atanapi kaduruk, buka dokter kandungan anjeun gancang-gancang sabab éta gejala tina kamungkinan inféksi.

Wanoja hamil

Kumaha kedahna heunceut dina minggu mimiti kakandungan

meureun salami minggu mimiti kakandungan anjeun aya perdarahan sakedik. Bahkan tiasa waé anjeun lieur ku datangna jaman, sabab biasana lumangsung mimiti kakandungan. Ieu mangrupikeun hal anu normal, éta lumangsung kusabab orok nampung dina rahim ngagaduhan tempat anu nyaman pikeun tumuh sareng berkembang dina sababaraha bulan ka payun.

Sanaos biasana biasana, tong lirén buka dokter anjeun supados aranjeunna tiasa ngalakukeun pamariksaan. Ku cara ieu anjeun tiasa mastikeun yén sadayana leres sareng anjeun bakal langkung tenang.

Parobihan dina kaluihan heunceut dina trimester kadua

Pelepasan heunceut kedah tetep bodas, berair sareng bau sakedik, upami aya parobihan éta tiasa janten tanda inféksi. Salaku tambahan, sababaraha perdarahan ogé tiasa lumangsung dina sababaraha bulan ieu. Ieu tiasa disababkeun ku alesan anu béda. Upami anjeun parantos hubungan seksual, atanapi parantos ngalaman resensi sareng bidan anjeun atanapi dokter anu nuturkeun kakandungan anjeun, pendarahan tiasa dilakukeun.

Pikeun terang naha éta mangrupikeun hal anu anjeun kedah hariwang, anjeun kedahna ningali warna aliranna. Upami warna na beureum poék, ampir coklat, hal anu biasa nyaéta akibat tina kagiatan anu anjeun laksanakeun sadidinten. Tibatan, lamun aya bewara getihna beureum beureum, sapertos anu nembongan saatos diteureuy, penting anjeun gancang ka layanan darurat.

Alesan kunaon yén perdarahan lumangsung tiasa seueur pisan, aranjeunna bahkan tiasa janten gejala tina hal anu serius pisan sapertos a keguguran. Kusabab kitu anjeun henteu kedah ngantep éta ngalirkeun panjang teuing.

Nalika kakandungan bakal réngsé

Wanoja hamil

Nuju tungtung kakandungan anjeun, anjeun tiasa ngusir colokan mukosa bahkan sateuacan anjeun damel. Ieu tiasa kajantenan sababaraha dinten sateuacanna, bahkan 10 atanapi 12, tapi dina sagala hal éta mangrupikeun tanda anu jelas yén prosés babaran parantos dimimitian.

Anjeun bakal terang yén éta téh colokan mukus sabab anjeun bakal ningali bahan anu cukup konsistén, mirip sareng mukus keputihan, ku sabab kitu namina. Éta panginten gaduh sababaraha partikel getih, Éta mangrupikeun hal anu normal anu matak henteu janten alesan pikeun waspada. Nanging, angkat ka bidan anjeun atanapi dokter anu ngandung kakandungan anjeun sareng béjakeun yén anjeun parantos ngusir colokan mukosa.

Ampir pasti bakal ngalakukeun pamariksaan heunceut pikeun mariksa kaayaan naon anjeunsabab tanaga kerja bakal ngamimitian tapi tetep tiasa ditunda sababaraha dinten.

Bisi naon waé, penting éta niténan parobahan naon dina épisode heunceut anjeun. Upami anjeun ngaraos kaduruk nalika ngising, kaluarna bau na atanapi ngarobih warnana, penting anjeun gancang ka dokter.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.