Putri abdi, panginten hiji dinten anjeun bakal janten indung ... atanapi henteu

Ibu sareng orokna

Unggal indung mawa putri-putrina babarengan dirina salamina, sareng unggal putri tumuh dibarengan sareng dipangaruhan ku indungna ... urang tiasa janten indung budak lalaki atanapi budak awéwé, kumaha ogé anu dimungkinkeun tiasa (atanapi henteu) janten ibu kapayunna, sareng cara urang ngalaksanakeun indung janten conto pikeun aranjeunnanaha urang sadar atanapi henteu.

kiwari kami parantos ngarayakeun Hari Ibu, perjalanan anu tiasa ngagaduhan hartos seueur atanapi alit; dinten dimana urang bakal nampi gambar warna ku tangan anu montok, puisi anu berharga kalayan kabur anu ganjil, poto anu matak kejutan pikeun barudak urang, atanapi ngan saukur ciuman. Kalayan nasib anu saé, kasempetan éta bakal ngahijikeun deui nini, ibu sareng putri, sareng anggota kulawarga sanésna, kalayan henteu aya pura-pura anu sanés nyaéta ti saprak gaduh waktos anu sasarengan babarengan.

Nalika urang janten indung, urang condong ngalajurkeun kahoyong, ogé kabutuhan, ka orok anu satia, anu ngorondang kana awak urang pikeun tuang, sareng anu ngeusi perasaan anu hésé dijelaskeun. Kami hoyong ngajagi aranjeunna dugi aranjeunna terang kumaha nyalira, sareng dina waktos anu sami kami gaduh sarébu mamang, anu henteu ngaleungit kana waktos, aranjeunna ngan saukur ngaganti nami sareng bentukna.

Tanpa boro-boro nyobian, urang nerapkeun stereotype (sareng henteu ngan ukur gender) ka jalma anu nembé sumping di dunya ieu, ngan ukur hoyong babarengan sareng indungna, anu anjeunna pendak saatos sababaraha bulan ngalamun ngeunaan dirina. Sareng ti waktos éta, urang olahraga salaku ibu, peran anu urang tiasa balikeun upami sanés anak kahiji urang.

Hiji dinten

Indung nyarios sareng putrina

Mangrupikeun judul dongéng anu éndah sareng émosional, ditulis ku Alison McGhee, sareng diilustrasikeun ku Peter H. Reynolds (penerbit SerreS). Carita dimimitian ku adegan anu dalit pisan pikeun kami: "Dina hiji dinten kuring ngitung ramo sareng nyium aranjeunna hiji-hiji" ... sareng éta maju nalika mojang tuwuh; Adegan "Hiji dinten anjeun bakal ngaraos rada beurat dina tonggong anjeun" ngeusi kami ku lelembutan, anu masihan jalan ka "Sareng kuring bakal ngémutan kumaha anjeun nyisiran rambut putri anjeun" ...

Hiji dinten putri urang tiasa janten ibu, atanapi henteu panginten ... aranjeunna bakal janten awéwé ogé, tapi anu pasti nyaéta unggal awéwé anu cicing di planét ieu ngagaduhan indung, anu anjeunna pendakan sateuacan batur, sabab nalika Dunya henteu acan kagum kana mahluk anu saé éta kalayan seueur poténsial, aranjeunna parantos babarengan, sareng badé salami 9 sasih.

Henteu janten masalah urang mikanyaah sadayana murangkalih urang sami-sami, sabab parasaan anu urang pikahoyong ka budak lalaki sareng ka budak awéwé atos dicirian  warisan urang salaku ibu, putri sareng incu awewe sareng ampir teu dihaja, kusabab harepan anu dipiharep. Jelas yén urang cukup umur pikeun ngarti indung sorangan, sareng kalepatanana, tanpa nyalahkeun aranjeunna, sabab kami terang caritaanana.

Waktosna pikeun nunjukkeun yén urang parantos tumuh sareng urang tiasa balikkeun kamurahan anu teu aya watesna ku aranjeunna diangkat, dididik sareng miara urang. Hal anu sanés nyaéta cara budak leutik sareng hubungan urang sareng aranjeunna nandaan urang ... éta sababna Christiane Northrup nyarios éta warisan anu pangsaéna anu tiasa urang pasihkeun ka budak awéwé nyaéta "parantos cageur salaku awéwé".

Putri abdi, hiji dinten anjeun bakal janten indung ... atanapi henteu

Indung sareng putri

Éta bakal janten kaputusan aranjeunna, sareng masih aya jalan panjang sateuacan waktos éta sumping.. Ayeuna urang ngan ukur kedah naros ka diri urang manawi urang sanggup ngalaksanakeun jalan panyembuhan, nyageurkeun dina waktos anu sareng akar tangkal (indung urang) sareng buah-buahan (putri urang); sareng upami urang badé mikeun budak awéwé kaasih anu teu aya sarat anu diperyogikeun ku unggal mahluk, dibarengan ku marengan hormat tina prosésna, sareng kabébasan pikeun milih, tanpa ngarugikeun dirina atanapi saha waé.

Aranjeunna gaduh kahirupan sapinuhna sateuacan aranjeunna, sareng kami mimiti panyumputan sareng tuang, maka urang janten rezeki-pendamping-panglipur-ingetan-nostalgia-balik ... Penting pisan pikeun dibangkitkeun ku cinta sareng kantétan anu aman, sakumaha ngantepkeun nalika aranjeunna hoyong ngapung. Penting pikeun aranjeunna ngawangun kapribadian anu kuat sareng percaya diri, sareng pikeun aranjeunna nyandak kaputusan pikeun janten indung ti cinta.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.