Kurettase uterus: naon éta sareng perawatan bumi

Curettage uterus

Rahim curettage umumna pakait sareng leungitna fétus, tapi, éta mangrupikeun prosedur anu dianggo dina kaayaan anu bénten. Jenis bedah ieu dilarapkeun sacara éksklusif pikeun awéwé, éta parantos hiji pipilueun anu dilakukeun dina tembok rahim. Perawatan post-intervensi penting pisan pikeun nyingkahan komplikasi sareng résiko parah anu tiasa kajantenan.

Ku alatan éta, awéwé anu kudu ngalaman kurungan rahim, kedah nuturkeun sababaraha perawatan di bumi pikeun pulih leres. Upami anjeun peryogi langkung seueur inpormasi ngeunaan naon kurettage sareng kumaha anjeun kedah jaga diri di bumi, bisi kudu ngalaman campur bedah ieu, urang bakal nyaritakeun sagala hal di handap ieu.

Naon kurettase uterus

Rahim curettage mangrupikeun prosedur operasi anu ngalibatkeun ngikis tembok jero rahim. Ngaliwatan intervensi ieu, tujuanana nyaéta ngaleungitkeun sél anu tetep napel dina éndométrium ka tinggalkeun rahim sapinuhna bersih. Sél ieu ngagaduhan kamampuan pikeun hirup sacara alami unggal siklus menstruasi, janten sanés intervénsi invasi.

Éta ogé sanés operasi anu bahaya, kanyataanna, Biasana dilakukeun ku ahli gynecologist kalayan anesthesia lokal. Dina sababaraha kasus, bius umum tiasa dilarapkeun tapi ku cara anu hampang pisan. Kurétase uterus henteu meryogikeun rawat inap dina seuseueurna kasus, tapi meryogikeun seratan perawatan dasar pikeun nyingkahan inféksi sareng komplikasi anu sanés.

Dina hal ieu dilakukeun curettage uterus

Curettage uterus

Pamakéan anu paling dikenal nyaéta dina kasus aborsi, tapi kitu, kurettase uterus tiasa panawaran dina kasus anu sanés sapertos ieu:

  • Penghentian sukarela kakandungan: Éta panginten kasus anu paling dikenal, curettage diterapkeun dina hal ieu pikeun nyababkeun gangguan kakandungan sukarela. Campur tangan ieu anu paling umum dina kasus awéwé anu hoyong ngeureunkeun kakandungan pikeun sababaraha kasus, boh ku malformasi fétus, sabab kaséhatan dina bahaya atanapi ku kaputusan awéwé.
  • Gangguan: Iraha a keguguranRahim curettage sering diperyogikeun pikeun ngaluarkeun sél tina éndométrium. Operasi ieu kedah diterapkeun iraha cikal bakal maot dina rahim sareng henteu diusir sacara alami kalayan getihan.
  • Ngaleungitkeun polip: Polip atanapi fibroid nyaéta beurat tumor jinak éta wujud dina jero rahim. Massa ieu tiasa ngahasilkeun période anu réa sareng résiko sangsara aborsi spontan nalika kakandungan.
  • Pikeun nyieun diagnosis: Nalika aya kacurigaan kanker rahim, kedahna ngalakukeun biopsi pikeun nganalisis jaringan rahim internal. Sampel ieu dicandak nganggo téhnik curettage uterus.
  • Komplikasi ti IUD: Alat IUD atanapi intrauterin dianggo salaku padika kontraséptip. Dina sababaraha kasus, alat ieu tiasa tetep dipasang dina éndométrium, janten hésé dipiceun sareng nyababkeun sababaraha komplikasi. Dina kasus ieu, curettage uterus dipaké pikeun miceun jaringan endometrial anu nahan IUD anu napel sahingga tiasa nyabut tina rahim.

Perawatan bumi

Depresi

Saatos ngalakukeun curettage, awéwé éta mungkin pendarahan heunceut 10-15 dinten. Anjeun oge tiasa ngalaman ngarareunah dina beuteung sareng daerah pelvis. Naon anu disarankeun dina kasus ieu nyaéta istirahat sareng asupan analgesik upami ngarareunah pisan sengit. Dokter bakal janten jalma anu nyarankeun ubar pangsaéna dina sagala hal.

biasana, Saran pikeun neraskeun perawatan di bumi téh:

  • Entong nganggo tampon pikeun ngendalikeun perdarahan heunceut dugi ka pulih pinuh.
  • Hubungan séks kedah ditunda sahenteuna dua minggu saatos curettage uterus.
  • Éta ogé henteu disarankeun pikeun douche.ogé mandi panjang. Kabersihan ekstrim penting pisan, tapi nganggo pancuran gancang sareng sabun khusus kanggo daerah heunceut, langkung lemes sareng PH anu langkung pas.
  • Sajaba ti éta, latihan anu kuat leres-leres kontraindikasiatanapi salami periode pamulihan.

Kurétase uterus gancang, gampang, sareng bébas résiko. Pamulihan fisik gancang dina kaseueuran kasus, Nanging, émosional, pamulihan tiasa nyandak sakedik deui. Coba pikeun ngalaksanakeun kagiatan sadidinten normal anjeun sareng upami aya gejala anu sanés sapertos anu disebatkeun, buka dokter anjeun pikeun nganilai situasina.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.