Resep cookie Natal pikeun dilakukeun sareng murangkalih

Cookies Natal

Natal ngetrokan panto, di seueur kota akhir minggu ieu lampu Natal dihurungkeun sareng waktos khusus ieu disambut. Upami urang ogé nambihan kadatangan tiis, karajinan tangan sareng tradisi Natal janten rencana hébat eusina barudak di imah. Salah sahiji kagiatan anu paling dipikaresep ku barudak leutik nyaéta pastry.

Barudak resep kolaborasi di dapur, utamina nalika ngeunaan permén sareng muih anu tiasa aranjeunna pikaresep engké. Cookie Natal idéal pikeun disiapkeun sareng anu alit, kapang khusus pikeun waktos ieu gampang dianggo. Salaku tambahan, barudak bakal tiasa sadayana kreativitas aranjeunna pikeun ngahias pasta, sajaba ti damel di daérah sanés sapertos konsentrasi.

Pastry Natal pikeun masihan

Pastry Natal

Salaku tambahan pikeun mikaresep cookies pikeun snack, mangrupakeun ide anu saé pikeun ngagunakeun éta salaku kado. Upami anjeun badé didatangan anggota kulawarga ayeuna-ayeuna, teu aya kado anu langkung saé tibatan sababaraha cookies, utamina upami éta buatan tangan. Barudak bakal gumbira ngadamel kado anu parantos disiapkeun ku nyalira.

Salajengna urang bakal ningali dua resep pikeun nyiapkeun cookies NatalAnjeun ogé bakal butuh kapang pikeun motong adonan kalayan bentuk Natal anu has. Salaku tambahan, anjeun kedah nyiapkeun ibun pikeun ngahias cookies sareng barang-barang kadaharan hiasan naon anu anjeun badé kalebetkeun.

Cookie jahé

Cookie jahé

  • 350 gr tina tipung
  • 50 gr gula beureum
  • 50 gr gula bodas
  • 125 g mentega
  • 100 gr madu atanapi sirop maple
  • 1 séndok tina jahé
  • endog 1
  • 1/2 séndok kayu manis
  • 1 ciwit pala

Mimiti urang nempatkeun tipung, kayu manis, pala sareng jahé dina wadah, potong mentega kana potongan sareng tambahkeun. Kami nyampur saé sareng panangan, dugi ka mantega diasupkeun kana sésana bahan. Ayeuna, urang nambihan dua jinis gula, madu sareng endog kana campuran sareng dicampur deui sareng panangan urang. Sakali adonan kompak, urang lebetkeun kana kulkas sakitar 15 menit.

Kami nyiapkeun countertop ku cara naburkeun tipung supados adonan henteu nempel, anjeun ogé tiasa nganggo kertas bakar upami anjeun teu hoyong adonan keuna kana permukaan. Urang bentang adonan saé ku pin rolling, dugi ka kandel sakitar 4 mm. Ayeuna, kami motong cookies sareng cetakan anu dipilih sareng urang nempatkeun kana baki oven, dimana urang sateuacanna nempatkeun kertas baking. Urang angkat dina kulkas sakitar 20 atanapi 30 menit.

Saatos waktos éta, urang preheat oven dugi ka 180 derajat sareng urang ngasakan cookies sakitar 10 menit. Sakali sisina mimiti coklat, urang bawa kaluar sareng ngantepkeun aranjeunna tiis dina rak kawat. Kami kedah ngantosan aranjeunna tiis sareng teras ngahias aranjeunna.

Cookies Natal

Cookies Natal

  • 400 gr tina tipung
  • 200 gr gula
  • 175 gr tina mentega dina suhu kamar
  • huevos 2
  • 1 sachet kapang
  • 1 ciwit uyah
  • 1 séndok agula vanili
  • 1 séndok téh kayu manis

Mimiti urang campur mentega sareng gula, urang ngéléhkeun ogé ku sababaraha rod. Di sagigireun éta, urang nyampur endog sareng gula vanili sareng nambihan kana campuran tadi. Dina wadah ageung, lebetkeun tipung, amplop kapang, kayu manis sareng ciwit uyah, campur sadaya bahanna kalayan saé. Waktosna pikeun ngahijikeun sadaya bahan, urang campuran dugi ka dilebetkeun kana saé.

Upami adonan caket teuing, urang tambihan deui tipung dugi ka kompak pisan. Kami misahkeun adonan kana dua bagian sareng naksirna supados tiasa dianggo sakali éta janten tiis. Urang bungkus adonan nganggo bungkus plastik sareng urang lebetkeun kana kulkas sakitar 30 menit.

Saatos waktos éta, urang nyandak adonan tina kulkas sareng urang nyiapkeun permukaan ku cara naburkeun tipung. Kami preheat oven dugi ka 180 derajat nalika kami motong cookies. Kami nyebarkeun adonan nganggo pin rolling dugi ka kandel sakitar 3 mm teras diteukteuk ku cet anu dipilih. Pikeun ngarengsekeun, urang nyiapkeun baki pembakar sareng kertas pembungkus sareng urang nempatkeun cookies na.

Panggang kirang langkung 10 menit, aranjeunna bakal tetep lemes tapi bakal bérés ngeraskeun sakali tiis. Hayu tiis dina rak sareng saatos aranjeunna siap, urang ngalih kana hiasan anu dipilih.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.