Sabaraha lami kuring kedah ngantosan hamil deui?

Awéwé tiasa ningkatkeun kasempetan ngagaduhan orok anu séhat ku misahkeun kakandungan sahenteuna 18 bulan ti hiji sareng anu sanésna tapi henteu langkung ti 5 taun. Panilitian ayeuna nunjukkeun yén upami waktos antara hiji kakandungan sareng anu salajengna - waktos antara tanggal kalahiran hiji orok sareng tanggal kalahiran orok kadua - teuing pondok atanapi panjang teuing, résiko naék. Komplikasi sapertos pangiriman prématur atanapi beurat kalahiran low.

Panilitian mendakan yén awéwé anu kakandungan kirang ti 18 bulan ti éta 40% langkung gampang ngalahirkeun prématur, 61% langkung gampang ngagaduhan orok beurat kalahiran anu handap, sareng 26% langkung kamungkinan janten leutik pikeun kalahiranana. orok awéwé anu jauh langkung ti 59 bulan ngagaduhan kasempetan 20-43% langkung ageung tina hasil kakandungan anu ngarugikeun.

Perencanaan kakandungan sateuacanna waktos bakal ngabantosan anjeun sareng orok anjeun ngamimitian "ngamimitian" séhat. Disarankeun pisan yén anjeun nganjang ka dokter sareng ngajawab masalah kaséhatan anu aya, anjeun marios résiko pangobatan upami anjeun kedah nyandak, nganyaran vaksin anjeun, ngalakukeun studi anu diperlukeun pikeun nangtoskeun ayana séksual. panyakit katépaan sareng upami anjeun ngagaduhan masalah médis anu tiasa mangaruhan kakandungan anjeun.

Kabiasaan anu saé: tuang séhat, olahraga rutin, nyandak kompléks vitamin anu ngandung asam folat, ngajauhan zat sareng bahan anu bahaya sareng (upami ngaroko), lirikeun rokok, éta bakal ngabantosan anjeun ngagaduhan kakandungan anu saé sareng orok. Séhat.

Penting pikeun terang yén awéwé anu janten hamil sateuacan atanapi saatos jaman ieu henteu kedah hariwang teuing kusabab panjagaan médis anu cekap, pangiriman tanpa komplikasi tiasa dipastikeun.

Kumaha diukur interval antara kakandungan?
Selang tiasa diukur ku tilu cara:

  • Ti mimiti tanggal lahir dugi ka tanggal lahir. Éta gampang ditangtoskeun tapi henteu nyumbang kana kaluron sareng ku kituna ngajantenkeun intervalna katingali langkung lami tibatan anu aslina. Ieu salah sahiji anu diperhatoskeun pikeun diajar ieu.
  • Ti tanggal lahir dugi ka tanggal nyandung- période kalahiran lahir anyar dugi ka tanggal mimiti kakandungan salajengna. Éta henteu kalebet waktos kakandungan sareng sesah pisan ditangtoskeun.
  • Mangsa antara kakandungan- jaman antara konsepsi orok munggaran dugi ka ngabandung orok kadua. Selang ieu mangrupikeun anu aya hubunganana sareng kaséhatan indung kusabab éta kalebet kakandungan anu tungtungna digugurkeun. Ieu penting kusabab fetus anu dikandung, sanaos henteu dilahirkeun, pangaruh kaséhatan indung.

Naon interval ideal antara kakandungan?
Tanpa diragukeun éta mangrupikeun pilihan pribadi, kaputusan anu dilakukeun salaku pasangan, sareng patokan anu utami nyaéta kolotna saé, anu bakal teras-terasan positip pikeun murangkalih.

Nanging, sacara médis parantos jelas yén aya sababaraha waktos ngantosan antara kakandungan anu langkung disarankeun tibatan anu sanés. Sanaos para ahli ragu-ragu nunjukkeun waktos anu ideal, panalungtik nyimpulkeun éta saenyana pasangan kedah ngantosan antara 20 sareng 48 bulan antara hiji kakandungan sareng anu salajengna sareng dianggap na interval pangpendekna henteu kedah kirang ti 9 bulan saatos pangiriman.

Dina hiji sisi, ditonjolkeun yén indungna responsif, tina sudut pandang fisik gizi na, saatos kakandungan sareng laktat, pikeun ngamimitian kakandungan anu anyar. Ogé tina sudut pandang psikologis, penting yén kolotna sayogi méntal pikeun ngabina budak anu sanés, sareng kumargi taun mimiti budak pisan nyapekeun, sigana yén ngantosan langkung lami, aya kersa anu langkung ageung. Waktos pemulihan ieu langkung penting upami awéwé éta ngagaduhan bagian sesar, kumargi jaringan kedah ngahontal penyembuhan anu saé (résiko peupeus uterus nalika damel di kakandungan salajengna dua kali nalika interval antara duanana kakandungan kirang ti dua taun.).

Sareng di sisi anu sanésna, tina sudut pandang orok, dua taun munggaran ngagambarkeun waktos anu penting pisan pikeun ngariung, utamina ka indung, janten ogé disarankeun bakti waktos éta sacara éksklusif pikeun hiji orok teras bakalan ka anu sanés. Parantos dina waktos éta orok anu sami mimiti langkung mandiri, hubungan sareng batur, jalan-jalan sareng ninggalkeun popok, janten langkung gampang pikeun orok anu sanés sumping dina struktur kulawarga.

Tapi aya ogé faktor sanés anu kedah diperhatoskeun dina nangtoskeun waktos anu optimal sabab tiasa aya seueur alesan pribadi naha peryogi selisih anu béda antara kakandungan sareng kakandungan diperyogikeun:

  • Upami kolotna parantos ngalaman aborsi, panginten janten waktos anu saé pikeun duka sareng kaleungitan karugianana, pikeun meunteun résiko na, sareng ngalaksanakeun kasieun sareng karesahanana sateuacan ngemutan kakandungan anu anyar.
  • Sababaraha anu sanés panginten ngagaduhan masalah médis anu kedah diubaran sateuacan aranjeunna tiasa ngamimitian atanapi neraskeun kakandungan.
  • Atanapi awéwé tiasa janten dina akhir umur réproduktifna sareng ngaraos peryogi kabutuhan kakandungan anu langkung pondok pikeun ngahontal kulawarga anu parantos direncanakeun.
  • Seueur pasangan ogé ngémutan kumaha interval ieu mangaruhan kapasitas pagawéan indung sareng condong pondok waktos ieu pikeun ngahontal kulawarga anu direncanakeun gancang sareng ngirangan waktos aranjeunna jauh tina padamelan.
  • Pasangan anu sanésna gumantung kana kumaha gampangna pikeun kéngingkeun bantosan miara orok

Inpormasi lengkep Info Gen


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   mafrita cenahna

    Halo 9 dinten kapengker kuring ngalaman aborsi spontan, orok kuring hamil 4 bulan, dokter anu ngiringan kuring nyarios yén kakandungan kuring ectopic sareng pelebaran serviks kuring kusabab inféksi saluran kemih anu kuat, kuring hoyong nyobian deui hamil tapi kuring henteu terang sabaraha lami kuring kedah ngantosan sepuh kuring nyarios yén kuring kedah ngantosan sahenteuna 2 taun atanapi langkung sareng kuring henteu terang naha kuring kedah kéngingkeun pangobatan atanapi dimana kuring kedahna milarian terang sadayana ieu henteu. terang naha anjeun leres-leres tiasa ngabantosan kuring upami kuring resep sareng inpormasi anu saé pikeun kuring

  2.   ivette cenahna

    Kuring tanggal 23 Pébruari parantos ngantunkeun prématur jam 23 minggu ke kandungan
    Kuring henteu terang sabab upami sadayana saé pisan kuring bakal pulih sakedik-sakedik tapi éta mangrupikeun hal anu kuring teu tiasa atanapi moal mopohokeun sabaraha lami saur anjeun kuring kedah ngantosan emvarazarme deui ?????????
    nyaéta yén kuring sieun éta bakal ngéléhkeun kuring deui hal anu sami anu parantos dicarioskeun ku aranjeunna ngeunaan operasi anu tiasa dilakukeun pikeun nahan ……….