Setrés sareng kahariwang tiasa ngajagi periode anjeun turun

awéwé setrés

Meureun anjeun telat sasasih sareng anjeun pikir anjeun panginten hamil, mungkin anjeun parantos nyandak uji hamil tapi éta négatip. Tétéla anjeun dina kaséhatan anu séhat sareng anjeun henteu ngartos naha haid anjeun henteu lungsur, tapi kuring bakal naroskeun patarosan: naha anjeun setrés atanapi naha anjeun biasana hariwang? Setrés sareng kahariwang tiasa janten alesan pikeun période anjeun ngaleungit.

Ditekenkeun henteu saé pikeun kaséhatan anjeun atanapi awak anjeun. Setrés sareng kahariwang tiasa nyababkeun anjeun seueur masalah, tina réduksi réspon imunitas anjeun kana masalah émosional anu parah. Siklus menstruasi diatur ku kasaimbangan antara hormon Sareng naon waé anu tiasa ngarobih sékrési hormon ieu tiasa mangaruhan haid.

Setrés langsung ngaganggu fungsi normal hipotalamus otak urang (anu mangrupikeun "pusat komando" otak sareng ngahasilkeun hormon sareng ngatur siklus haid, kahoyong seksual, wanda, émosi sareng fungsi sanésna).

Nalika anjeun setrés awak anjeun sadar yén éta dina bahaya sareng ngirim telepon peringatan ka hypothalamus anjeun pikeun komunikasi sareng sésa awak. Hypothalamus ngaluarkeun sistem alarm pikeun bahaya sareng ngirimkeun kana kelenjar hipofisis anu bakal nyéépkeun hormon anu disebut kortikotropin anu bakal ngarangsang kelenjar adrénal pikeun ngaleupaskeun kortisol sareng adrenalin.

Ieu sadayana prosés rumit pisan, tapi aktivasina réspon awak kana setrés tiasa ngaganggu prosés awak normal, sapertos ngatur siklus menstruasi anjeun. Awak bakal fokus pisan dina ngatur persépsi bahaya yén fungsi awak normal anu sanés nyandak korsi pengker.

Pikeun sadayana ieu upami anjeun setrés atanapi hariwang, leres-leres diperyogikeun anjeun milarian cara pikeun bersantai pikeun nyaimbangkeun awak sareng haid anjeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.