Tanda Rumaja Anjeun Tiasa Kenging Gangguan Dahar

gangguan dahar

Kuring nembé nyaksian kumaha saurang budak awéwé umur 8 taun naros ka déwasa naha naon anu badé didamel na parantos langkung gendut, sabab upami kitu anjeunna langkung resep henteu tuang sateuacan "gendut sareng awon." Éta budak awéwé umur 8 taun, anu henteu acan haid, mikir yén langkung saé henteu tuang anu dipikahoyong ngan ukur ulah beurat, jelas yén urang ngalakukeun anu salah. Upami anjeunna nyarioskeun alesan anu sanés sapertos anjeunna langkung resep ngagaduhan gaya hirup anu séhat atanapi upami didamel hasil tina panyawat sato anjeunna langkung milih henteu tuang, maka kuring bakal kurang waspada sabab éta bakal jinis séjén (langkung saé ) nilai-nilai anu katampi ku budak awéwé dina pendidikanana.

Di sisi anu sanésna, éta budak awéwé umur 8 taun henteu hoyong tuang naon waé upami anjeunna gendut sareng kusabab anjeunna henteu hoyong "gendut sareng awon" mangrupikeun bandéra beureum pikeun sadaya jalma déwasa. Aya perjuangan anu tetep di masarakat urang ngeunaan kanu kaéndahan anu sakapeung siga anu teu masuk akal.. Omongan omong kosong yén awéwé kedah ampir aya dina tulang pikeun masarakat narima éta sakumaha éndah.

Awéwé melengkung geulis, anu ngagaduhan awak séhat ogé geulis, anu ngaraos geulis nyaéta anu pang geulisna ... tapi yén kurangna harga diri di masarakat urang dipaké pikeun ngawangun budak awéwé, anu henteu tiasa ditampi. Y Kami kolot kedah ngalawan éta pikeun masihan nilai anu hadé pikeun putra sareng putri urang  sareng supados aranjeunna henteu kalebet kana kasalahan hoyong ditampi sacara sosial sateuacan ditampi ku nyalira.

Gangguan tuang nalika nonoman

Nonoman anu paling rentan sangsara tina gangguan tuang kusabab kahoyongna ditampi ku anu sanés sareng lebet kana masarakat anu aranjeunna hirup. Seueur rumaja anu ngagaduhan gangguan dahar bahkan henteu nampi perlakuan anu saé sareng sAranjeunna biasana antara umur 12 sareng 25, sanaos sigana langkung mangaruhan budak lalaki sareng budak awéwé.

Tapi patarosan pikeun seueur sepuh tetep sami, Kumaha anjeun terang yén murangkalih anjeun ngagaduhan gangguan tuang sareng éta sanés mangrupikeun umur umurna? Upami anak anjeun seueur tuang teras nyababkeun dirina utah (atanapi nyéépkeun waktos teuing di kamar mandi), upami anjeunna lapar sareng nyobian ngaganggu dirina tina mikirkeun tuangeun, upami anjeunna latihan teuing, upami anjeunna kataji ku kalori anu didahar… Tiasa waé murangkalih murangkalih anjeun ngagaduhan gangguan dahar. Urang tuang kanggo hirup sareng nalika tuang janten masalah pikeun jalmi hasilna tiasa matak nganyenyeri hate sareng ngancam pisan kahirupan.

sakapeung Gangguan tuang langkung seueur hubunganana sareng harga diri handap, kahariwang, tekanan sosial, sababaraha trauma anu henteu acan dirawat sacara émosional, masalah kulawarga, jst. Kalayan kecap séjén, éta tiasa janten masalah émosional anu serius anu henteu diperhatoskeun tapi éta masalah anu hébat.

gangguan dahar

Tapi perlu yén salian ti nyandak sadaya hal di luhur, anjeun ogé merhatoskeun tanda sareng gejalana. Éta henteu salawasna atra sakumaha mendakan yén anak anjeun utah saatos tuang atanapi nyumputkeun tuangeun. Anjeun kedah waspada kana tanda-tanda ieu pikeun terang naha anak anjeun leres-leres peryogi bantosan sareng mimiti nganilai kumaha kéngingkeunana.

Tanda tina gangguan dahar

Obsesi pikeun olahraga

Dinten ayeuna saé olahraga, kaluar, pindah sareng henteu gaduh kahirupan anu cicing. Tapi upami murangkalih anjeun ngagaduhan obsesi sajati sareng olahraga sareng sanggup ngorbankeun waktos kulawarga, sareng rerencangan atanapi waktos diajar tetep bugar, maka anjeun kedah mulai langkung merhatoskeun paripolahna.

Binge tuang

Gangguan tuang henteu ngan ukur jalma anu henteu tuang sakumaha anu lumangsung dina anoréksia, dina kasempetan anu sanés tiasa tuang seueur teras buang. Éta tiasa binge tuang teras parah ngawatesan tuangeun sareng binge deui.

gangguan dahar

Ngaleungitan beurat kaleuleuwihan

Upami dina waktos anu singget putra atanapi putri anjeun parantos mimiti kaleungitan seueur beurat, normal pikeun anjeun pikeun nyadar yén éta mangrupikeun sinyal alarm anu kedah anjeun perhatoskeun. Upami murangkalih anjeun sok kataji ku beurat timbanganana kirang sareng skala ati-ati, sabab anjeun tiasa tuang langkung seueur kalori kanggo ngirangan beurat awak.

Dahar teu aya anu payuneun

Budak ngora anu tuang nyalira tiasa nyumputkeun gangguan tuang na. Upami putra atanapi putri anjeun angkat nalika tuang kanggo olahraga, éta sabab hayang nyingkahan dahar, upami anjeun angkat ka kamar mandi saatos tuang, anjeun panginten hoyong utah, atanapi anjeun tiasa mendakan alesan tuang nyalira sahingga anjeun tiasa ngendalikeun naon anu anjeun tuang (atanapi henteu tuang).

Diét sadaya waktos

Diét henteu kunanaon waé lamun tujuan pikeun hirup séhat sareng sanés diét janten gaya hirup séhat. Tapi upami murangkalih murangkalih anjeune kabetot ku diét, Kalayan ngendalikeun kalori atanapi upami perhatian anjeun nyaéta naon anu anjeun tuang atanapi kumaha anjeun kedah tuang, anjeun kedah merhatoskeun sabab anjeun tiasa kaserang gangguan dahar.

Mibanda wanda goréng anu tetep

Tiasa waé anak anjeun ngaraos bagja sareng éta sababna iritasi atanapi déprési mangrupikeun bagian tina kahirupanana kusabab nyaéta merangan perasaan négatip sareng kasalahan anu nyababkeun anjeun ngagaduhan gangguan dahar.

Perhatosan kaleuleuwihi sareng gambar

Upami anjeun ukur mikirkeun kumaha penampilan anjeun, kumaha baju anjeun pas, upami anjeun ceurik kusabab anjeun katingali "gendut", upami anjeun henteu lirén ngabandingkeun diri sareng jalma sanés anjeun nganggap sampurna kusabab beurat na mimiti tuang henteu teratur pikeun ngirangan beurat, panon! Éta bandéra beureum sanés.

gangguan dahar

Upami anjeun curiga yén putra atanapi putri anjeun tiasa ngagaduhan gangguan dahar, maka bakal waktosna ngobrol sareng anjeunna tanpa nyobian nyalahkeun anjeunna pikeun naon waé sareng tanpa pikasieuneun. Obrolan kedahna ramah sareng anjeun kedah ngartos jabatanana sepanjang waktos, nunjukkeun diri ku samping na pikeun ngadukung anjeunna tanpa ditilik sareng cobian terang naon anu anjeunna pikirkeun parantos ngahontal éta titik. Perlu yén léngkah salajengna nyaéta ngobrol sareng dokter pikeun nyayogikeun anjeun sumber sareng inpormasi pikeun nungkulan karusuhan éta sareng anak anjeun ogé diperlakukeun kalayan pantes ku saurang ahli supados murangkalih nonoman anjeun ningkat.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Richard Tiele cenahna

    Pelaporan anu goréng, tanda-tanda sapertos murangkalih overeating teras utah atanapi kaleungitan beurat ngadadak, atanapi dina tuangeun konstan, atanapi sangsara hoyong tuang sareng henteu ngalakukeunana Henteu aya tanda-tanda kamungkinan aya masalah tuang, éta nyaéta Bukti gejala gangguan dahar Abdi henteu kedah sumping ka ieu janten curiga. Seolah-olah aranjeunna nyarios ka anjeun "upami putra anjeun pulang kalayan mobil mewah, senjata sareng seueur artos anjeun kedah curiga yén anjeunna panginten ngalanggar hukum." Laporanna kasar pisan, kuring milari tanda anu langkung halus, bantosan pikeun terang naon anu kedah diperhatoskeun sateuacan janten gangguan