Tanggung jawab bapak saatos orok lahir

bapa sareng orok anyar lahir

Sanaos kirang sareng kirang kajadian, kanyataanna masih aya jalma anu mikir yén tanggung jawab ngurus sareng ngabina orok anu lahir sareng murangkalih umumna tumiba ka indung, sanaos anjeunna ogé kedah beristirahat sareng damel persis sami sareng bapak . Henteu aya anu jauh tina kanyataan, tanggung jawab ngasuh orok kedah sami tumiba ka bapa sareng indung.

Sanaos leres yén indung upami anjeunna mutuskeun nyusuan orok na mangrupikeun hal anu ngan ukur anjeunna tiasa ngalakukeun (kecuali upami nganyatakeun susu sareng bapakna tiasa masihan kana botol), sésana (SAGALA-SAGARA), anjeunna ogé tiasa ngalakukeun bapa. Ogé, anjeun kedah ngalakukeun éta.

Naha penting pikeun bapa pikeun tanggung jawab saatos orok ngalahirkeun

Penting pisan pikeun kolotna nanggung tanggung jawabna saatos orok dilahirkeun sabab éta mangrupikeun hiji-hijina cara aranjeunna tiasa ngurus sareng ngokolakeun tali magis sareng murangkalihna. Salaku tambahan, yén beuratna henteu kedah ukur tumiba ka indung ti saprak éta tiasa aya masalah sareng pasangan. Mangrupikeun padamelan dua sareng antara dua kedahna dilakukeun. Henteu janten masalah upami bapak damel di luar bumi, wengi-wengi boh indung sareng bapakna kedah istirahat sareng éta sababna ngagilir dina ngasuh kolot pangpentingna pikeun sadayana.

Salaku tambahan, sanaos dipikaterang yén hubungan antara indung sareng orok penting pisan sareng diperyogikeun pikeun pamekaran orok sareng ningkatkeun ayana kamanusaan, kolot ogé ngagaduhan peran anu hébat. Orok ogé peryogi perawatan sareng panangtayungan kolotna. Kusabab aranjeunna aya dina rahim aranjeunna ngadangukeun aranjeunna sareng aranjeunna terang yén éta aya di sisina ... Sareng éta kumaha éta kedah diteraskeun saatos lahir.

bapa sareng orok anyar lahir

Ayah janten pelindung orok

Saatos orok dilahirkeun, anjeun tiasa janten pelindung antara hubungan anjeun sareng budak anjeun, ogé hubungan antara indung sareng orok. Salami 8 minggu kahiji indung sareng orok ngagaduhan hubungan simbiotik: orok gumantung ka indung pikeun tuangeun, kanyamanan sareng kasihatan émosional sareng orok ngabantosan indung pikeun ngartos peranna dina kahirupan (dina waktos-waktos éta). Kolot anyar janten panyangga pelindung di antara dirina sareng dunya sanésna nalika aranjeunna ngasuh hubungan ieu ... Sareng kolot ogé, kalibet dina ngasuh kolot ti saprak lahir ogé bakal nguatkeun hubungan anu afektif sareng émosional sareng orok.

Cara Ayah tiasa Ngajagaan Ikatan Ibu-Anak

  • Ngajawab panto nalika aranjeunna sambel
  • Ngalakukeun tugas di sakuliling bumi janten ibu tiasa ngurus orok
  • Anjeunna lega dirina sareng ibu pikeun ngurus orok
  • Sopan jauhkeun datang nalika éta henteu waktos alus
  • Ngartos sareng ngartos parobahan hormonal sareng suasana anu tiasa dialaman ku ibu
  • Ngajaga perawatan jasmani anu saé nalika indung cageur tina babaran atanapi sesar
  • Terang kumaha bagikeun waktos ka indung sareng orok

bapa sareng orok anyar lahir

Ayah kedah ngawangun hubungan nyalira sareng orok

Kolot henteu ngan ukur nempatkeun 'si cikal alit' ka indung teras aranjeunna henteu silih simbul. Baheulana kusabab kalungguhan masarakat, bapa angkat kéngingkeun artos kanggo nyayogikeun kulawarga sareng indungna anu ngurus budak, didikan, bumi ... Tanpa mayar, tangtosna. Tapi ieu untungna janten luntur sareng peran bapak sareng ibu ibu parantos robih pisan dina hal parenting sareng peran di bumi.

Ayeuna duanana bapak sareng ibu gaduh peran horisontal dimana duanana ngagaduhan beurat sami sareng tanggung jawab anu sami dina ékonomi sareng dukungan kulawarga, ogé dina ngabina barudak. Éta bakal gumantung ka unggal kulawarga naha kalungguhanana parantos mantep, Tapi saatos orok dilahirkeun, hal-hal kedah leres-leres didistribusikeunana sareng anu paling penting, bapakna ogé kedah jaga beungkeut na sareng orok.

Kolot ogé kedah netepkeun sareng ngokolakeun hubunganana sorangan sareng murangkalihna.. Ieu dimimitian ku narima sareng mikanyaah kakandungan, miara indung salami 9 bulan kandungan, teras nampi sareng miara indung sareng orok. Kolot tiasa neraskeun nguatkeun hubunganana sareng orok dina minggu-minggu munggaran saatos ngalahirkeun ku ngalakukeun ieu:

  • Netepkeun rutinitas perawatan sareng tuangeun, mandi, ganti, bobo, jst.
  • Ngobrol orok sering pikeun ngabantosan kamekaran basa. Nyanyi ka anjeunna sareng ngarangkul anjeunna dina pananganna
  • Nyayogikeun kontak fisik sapertos goyang, maén, sareng pijatan orok

bapa sareng orok anyar lahir

Sadaya murangkalih ngagaduhan bapak sareng indung. Sedengkeun pikeun bapak, unggal anak gaduh dua kolot: bapa kandung sareng bapak psikologis ... Sareng éta kedah janten jalma anu sami salami kahirupan. Kolot kedah mastikeun yén aranjeunna ngalaksanakeun kalungguhan salaku bapak, pelindung sareng pangasuh sanés ngan ukur dina minggu-minggu mimiti orok, tapi éta kedahna ti saprak lahir sareng salamina.

Janten bapa saatos orok dilahirkeun sanés hartosna nyandak orok nalika anjeunna cageur atanapi nalika anjeunna henteu nangis sareng mikeun anjeunna ka indung nalika badé janten 'tangguh'. Janten bapak hartosna ngurus orok sepanjang waktos sasarengan sareng indung, nyumponan kabutuhan orok sareng tetep diémutan sadaya kawajiban anu hartosna orok lebet ka kulawarga. Janten bapa sanés ngan saukur nyandak gambar pikeun diunggah kana Facebook sareng pikeun saalam dunya ningali kumaha saé anjeun ... Éta hartosna bobo sakedik, bosen capé sareng ngararasakeun unggal detik awéwé, orok anjeun sareng unggal detik anu kalangkung ... waktos éta moal uih deui sareng gancang teuing pas, sahingga nalika anjeun ningali deui anjeun moal percanten yén orok anjeun henteu deui.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.