Ti minggu sabaraha orok bisa dilahirkeun

indung jeung bayi

Ahir trimester katilu kakandungan mindeng ngeusi pikagumbiraeun jeung kahariwang ngeunaan datangna caket orok. Salian ti éta éta periode paling uncomfortable fisik diomongkeun, sarta emotionally éta nyapekeun. Mun anjeun dina tahap ieu kakandungan anjeun, anjeun bisa boga ankles ngabareuhan, ngarasa tekanan dina beuteung handap anjeun sarta pelvis, sarta boga pikiran ngulang ngeunaan iraha orok anjeun bakal dilahirkeun.

Nalika anjeun ngahontal minggu ka-37 kakandungan anjeun, induksi tenaga kerja sigana mangrupikeun kado anu pangsaéna di dunya nalika anjeun tungtungna tiasa pendak sareng orok anjeun. Tapi dokter nyarankeun ngantosan dugi orok anjeun cukup istilah, iwal aya masalah kaséhatan utama pikeun anjeun atawa orok Anjeun.

Iraha langkung aman ngalahirkeun?

saré bayi

Kakandungan full-term lasts 40 minggu. Dina sababaraha minggu kamari, awak awéwé nyiapkeun pikeun ngalahirkeun bari orok ngalengkepan pangwangunan organna, sapertos otak sareng paru-paru, sareng ngahontal beurat kalahiran anu cocog. Résiko komplikasi neonatal langkung handap nalika kakandungan anu tungtung antara 39 sareng 41 minggu..

Tapi émut yén teu aya dua awéwé atanapi dua kakandungan anu sami. Ku kituna, sababaraha orok bakal dilahirkeun sacara alami sateuacan 39 minggu, sareng anu sanésna saatos 41 minggu, tanpa komplikasi utama.

Ti minggu naon orok bisa dilahirkeun aman?

Langkung awal orok dilahirkeun, langkung ageung résiko pikeun kaséhatan sareng kasalametanna. Orok anu dilahirkeun sateuacan 37 minggu dianggap prématur. Lamun dilahirkeun saméméh 28 minggu, orok dianggap pisan prématur. Orok anu dilahirkeun antara 10 sareng 25 minggu ngagaduhan sakedik kasempetan pikeun salamet tanpa masalah neurodevelopmental. Orok anu dilahirkeun sateuacan 23 minggu ngan ukur 5-6% kasempetan salamet.

Kiwari, orok prématur sareng prématur pisan ngagaduhan kamajuan médis pikeun ngabantosan ngembangkeun organ anu terus-terusan dugi ka tingkat kaséhatanna sarimbag sareng orok umur pinuh. Salah sahiji alesan pangpentingna naha éta desirable pikeun ngahontal minggu 40th kakandungan nyaéta pikeun mastikeun ngembangkeun pinuh tina bayah orok urang..

Nanging, aya seueur faktor anu aya hubunganana sareng indung, orok, sareng plasénta anu bakal meryogikeun dokter pikeun nimbang-nimbang résiko tina kakandungan ngalawan kauntungan kematangan paru-paru pinuh. Sababaraha faktor ieu nyaéta plasénta previa, bagian cesarean atanapi myomectomy saméméhna, preeclampsia, kembar atawa triplets, hipertensi kronis, diabetes jeung HIV. Sanaos kitu, gaduh pangalaman kalahiran anu positip sareng séhat tiasa waé malah ngalahirkeun sateuacan 39 minggu, atawa lamun dokter Anjeun nyarankeun induksi kuli.

Naon sababna sareng résiko kalahiran prématur?

suku orok prématur

Kalolobaan waktu, anu ngabalukarkeun kuli preterm teu kanyahoan. Nanging, awéwé anu ngagaduhan riwayat diabetes, panyakit jantung, panyakit ginjal, atanapi tekanan darah tinggi leuwih gampang ngalahirkeun prématur. Lain faktor résiko jeung sabab Éta tiasa:

  • Langkung kakandungan
  • Pendarahan nalika kakandungan
  • Pamakéan narkoba sareng panyalahgunaan
  • Kéngingkeun inféksi saluran kemih
  • ngaroko bako
  • nginum alkohol nalika kakandungan
  • Sanggeus ngalahirkeun prématur saméméhna
  • boga rahim abnormal
  • Ngembangkeun inféksi mémbran amniotic
  • Henteu tuang séhat sateuacan sareng nalika kakandungan
  • boga cervix lemah
  • Geus ngalaman ti gangguan dahar nu geus kaliwat
  • Keur kaleuwihan beurat atawa, Sabalikna, keur teuing underweight
  • boga teuing stress

Aya seueur résiko kaséhatan pikeun orok prématur. Masalah anu ngancam kahirupan utama sering tiasa suksés dirawat di unit perawatan intensif neonatal. (NICU), tapi bisa merlukeun perlakuan jangka panjang. Masalah ieu tiasa kalebet sindrom marabahaya pernapasan neonatal, perdarahan dina uteuk atanapi paru-paru, sareng patén ductus arteriosus. Résiko séjén pikeun orok prématur nyaéta:

  • Reureuh pamekaran
  • Kakurangan napas
  • masalah visi jeung dédéngéan
  • Beurat lahirna rendah
  • Kasesahan nempel kana dada indungna
  • Jaundice
  • Kasesahan ngatur suhu awak

Kaseueuran kaayaan ieu ngabutuhkeun pangakuan kana NICU. Di dieu, dokter bakal ngalaksanakeun tés, ngubaran bayi anu énggal, masihan aranjeunna engapan sareng ngabantosan aranjeunna dina nyoco. ieu paduli mastikeun yén orok ngagaduhan kualitas hirup anu pangsaéna, mantuan recovery Anjeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.