Ujian Make-Up Séptémber: Waktos Crunch

Ujian Séptémber

Séptémber caket dieu sareng sababaraha murangkalih kedah nyanghareupan ujian mekap gancang-gancang.

Dina usum panas hese difokuskeun diajar tapi kami bakal masihan anjeun sababaraha tips supados anjeun tiasa ngabantosan anak anjeun ngaoptimalkeun waktos sareng sumberdaya na salami dinten-dinten akhir ieu.

Idéalna, ngadamel rencana diajar di mimiti liburan sareng nuturkeun kalénder sareng jadwal anu didamel sapanjang usum panas. Upami henteu, tong asa-asa, masih kénéh aya waktos pikeun "spring" akhir.

Konci pikeun nyiapkeun ujian mekap

rarancang

Anu paling penting nyaéta anjeun ngabantosan budak anjeun cekap rencanakeun waktos anjeun kéngingkeun sateuacan ujian. Idéalna nyaéta ngalakukeun éta babarengan, dina nyerat sareng ngagantung dina tempat anu katingali. Barudak anu langkung lami tiasa nandatanganan éta salaku kontrak. Ieu nguatkeun tingkat komitmen anu aranjeunna pikagaduh nalika ngeunaan ngalaksanakeunana.

Milarian rohangan anu sepi, tiis sareng bébas gangguan. Waktos anu paling saé pikeun diajar nyaéta énjing-énjing, saatos sasarap. Entong nuduhkeun éta salaku hukuman tapi salaku tugas anu anjeun kedah laksanakeun pikeun kéngingkeun tujuan akhir anjeun, nyaéta lulus.

Rencana diajar kedah réalistis. Pikeun barudak sakola dasar anu paling disarankan nyaéta sési sakitar 45 menit. Siswa menengah kedah ngabagi waktosna antara PR (30-45 menit) sareng waktos nyéépkeun diajar (45-60 menit). Waktosna bakal bénten-bénten gumantung kana mata pelajaran anu kedah dilakukeun ku budak.

Rutinitas diajar kedah ngalebetkeun istirahat alit anu bakal ditetepkeun numutkeun umur sareng kapasitas pikeun perhatian sareng konsentrasi. Idealna, mimitian ku kagiatan kasusah sedeng. Teras angkat ka anu paling sesah sareng tinggalkeun anu paling gampang pikeun anu terakhir, nyaéta nalika budakna langkung capé sareng sumebar.

Penguatan positip sareng dukungan

Dukungan sareng kapercayaan anjeun penting pikeun putra anjeun, rumaos anjeun ngahargaan usahana. Coba pikeun masihan anjeun bantosan anu anjeun peryogikeun na bantosan anjeunna percanten kana kamungkinan nyalira. Tekenan naon anu dilakukeun ku dirina kalayan hadé tur ulah teras-terasan malikeun naon anu salah dilakukeunna.

Basa nuju ngerjakeun PR sareng putrana

Motivasi

Mangrupikeun faktor konci sanés nalika nyiapkeun ujian mekap. Pastikeun anak anjeun ngémutan naon anu diajar. Patikeun eusi ku conto praktis sabisana. Henteu gunana pikeun ngapalkeun hal anu teu dipikaharti. Sakedik réfléksi ngeunaan kaunggulan ngalangkungan tiasa ningkatkeun motivasi anjeun. Nyingkahan janji sareng hadiah, éta biasana henteu épéktip.

Strategi diajar

Unggal murangkalih benten, aya deui anu katingali, anu sanesna langkung diskursif, jst. Milarian téhnik diajar anu paling cocog sareng karakteristik murangkalih anjeun; diagram, ngagurat garis handap, rangkuman, peta méntal ... Dina titik ieu anjeun kedah diajar anu paling penting sareng sisihkan sékundér. Entong hilap marios unggal dinten naon anu parantos diulik.

Kalénder

Ujian make-up sadinten sateuacan

  • Ngingetkeun anak anjeun pikeun nyiapkeun sadaya bahan anu anjeun peryogikeun pikeun nampilkeun diri sareng ujian: PR, penguasa, kalkulator, kasus, jst.
  • Penting pikeun anak anjeun sakumaha istirahat sareng tenang sabisa-bisa. Dinten sateuacan dipulut nyaéta waktos anu saé pikeun ngalakukeun kagiatan anu anjeun pikaresep sareng ngaganggu anjeun. Anjeun tiasa ngalakukeun tinjauan umum tapi kasép pikeun ngaasimilasi naon anu henteu acan diajar.
  • Anjeun tiasa ngabantosan anjeunna pikeun latihan latihan rélaxasi sareng kontrol napas. Pasti ngadalikeun saraf anu dihasilkeun ku tés tiasa janten bantosan pisan, utamina pikeun barudak anu teu aman sareng / atanapi anu cemas pisan.
  • Bantosan anjeunna ngabayangkeun, Kalayan panon anjeun ditutup, waktos kanggo ujian. Kumaha parasaan anjeun, naon anu anjeun kedah lakukeun heula, kumaha cara ngendalikeun waktos, sareng sajabana. Ieu bakal ngabantosan anjeun pikeun nyanghareupan tés anu nyata ku cara anu langkung positip sareng percaya diri.

Sing salamet!


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.