Upami anjeun mikirkeun milarian orok, ieu tés anu kedah anjeun lakukeun

Pasangan ngabayangkeun orok masa depanna

Salah sahiji kaunggulan anu paling penting pikeun ngarencanakeun kakandungan nyaéta kamampuan nyiapkeun diri sacara fisik. Komo upami anjeun mikir yén kasihatan anjeun beusi, mungkin aya kajadian anu teu katenjo. TOHal anu tiasa nyegah kakandungan anjeun tina kajantenan atanapi ngembangkeun normal. Aya seueur faktor anu kedah disatukangeun boh pikeun konsepsi sareng perkembangan orok pikeun kajadian kalayan séhat.

Ku alatan éta, ngalakukeun séri tés sareng pamariksaan médis lengkep, éta bakal janten konci pikeun kakandungan anjeun ka hareup. Sanaos henteu penting, éta mangrupikeun léngkah anu penting. Upami anjeun mendakan diri dina kaayaan ieu sareng henteu terang dimana ngamimitianna, maka kami bakal nyaritakeun mana tés sareng ulasan anu paling disarankeun dina hal ieu. Salaku tambahan, anjeun bakal mendakan tip kahirupan anu séhat sanés anu bakal ngabantosan anjeun dina milarian kakandungan anjeun.

Janjian sareng GP anjeun

Léngkah munggaran nyaéta buka dokter kulawarga anjeun, sabab anjeunna bakal milih jalma nyungkeun sadaya tés anu anjeun peryogikeun. Dokter anjeun ngagaduhan sajarah anjeun sareng terang heula-naon anu tiasa janten konci pikeun kakandungan anjeun ka hareup.

Pasangan ngalakukeun konsultasi médis prenatal

Sababaraha tés anu tiasa dipesen ku dokter Éta nyaéta kieu:

  • Itung getih: Tés getih lengkep. Kalayan éta, sadaya komponén getih sapertos trombosit atanapi sél getih beureum, diantawis nilai-nilai sanés, tiasa dinilai. Ku cara kieu, anjeun tiasa nyegah anémia atanapi kamungkinan inféksi viral, baktéri atanapi parasit.
  • Hemoklasifikasi: Dina gambar getih anu sami, aranjeunna bakal nyandak sampel pikeun tangtukeun grup getih anjeun ogé faktor Rh anjeun. Ku cara kieu, anjeun tiasa milarian terang upami Rh sauyunan sareng anak anjeun anu bakal datang.
  • Urinalysis: Nganalisis cikiih anjeun tiasa mendakan mungkin inféksi.
  • A Pap smear: Salaku tambahan pikeun nganalisis lengkep, anjeun kedah didatangan gynecologist anjeun pikeun ngalakukeun cytology.

Sacara prinsip, ieu mangrupikeun tés utami anu biasana dilakukeun pikeun mastikeun yén kaayaan kaséhatan optimal pikeun milarian kakandungan. Nanging, dokter anjeun tiasa nyungkeun buktina sanés saatos ngalaksanakeun wawancara sareng anjeun. Éta ogé bakal marios sajarah anjeun pikeun tanda batur. masalah anu tiasa nyusahkeun kakandungan. Ku cara kieu, anjeun tiasa marios sadayana sareng polah sateuacanna sahingga kakandungan anjeun pikaresep.

Kabiasaan gaya hirup séhat

Salian ti angkat ka dokter anjeun sareng ngalaksanakeun sadaya tés anu kasebat, anjeun kedah ngadopsi runtuyan kabiasaan gaya hirup séhat éta bakal ngabantosan anjeun ngagaduhan kakandungan anu saé sareng pangiriman anu langkung saé.

Awéwé latihan

  • nyoco: Ieu waktos anu sampurna pikeun ningkatkeun diet anjeun, iraha perlu. Tambihkeun tuangeun anu séhat sapertos buah, sayuran, protéin, sareng karbohidrat séhat dina tuangeun. Ngurangan lemak sareng produk olahan, anu henteu séhat pikeun kasihatan anjeun sareng kaséhatan anak anjeun kahareup. Anjeun kedah kalebet tuangeun anu beunghar asam folat, yodium sareng zat beusi dina diét anjeun. Sadayana, nutrisi anu ngagaduhan peran penting dina ngembangkeun orok anjeun.
  • Latihanana: Aktivitas fisik penting pisan pikeun nyiapkeun awak anjeun pikeun sadaya parobihan anu bakal datang. Tetep séhat sareng sehat, bakal ngabantosan anjeun ngagaduhan kakandungan anu séhat sareng awak anjeun bakal langkung siap pikeun pangiriman. Salaku tambahan, anjeun bakal sacara fisik langkung siap pikeun pamulihan postpartum.
  • Ngaleungitkeun bako sareng alkohol: Sanaos anjeun henteu hamil ayeuna. Penting pisan anjeun ninggalkeun sagala kabiasaan henteu damang éta gancang-gancang. Duanana bako sareng alkohol kalebet zat ngabahayakeun pisan. Ieu tiasa nyegah, dina hiji sisi, anjeun ngatur hamil sareng di sisi anu sanésna, yén kakandungan berkembang leres.

Pondokna, perencanaan kakandungan anjeun masihan anjeun kamungkinan ningkatkeun kasihatan anjeun sareng ieu salawasna tambah. Nanging, perawatan ieu henteu definitif kumargi, sapertos anjeun terang, hanjakalna hal-hal tiasa kajantenan anu teu tiasa dijaga ku anjeun. Tapi teu aya diragukeun yén pencegahan mangrupikeun faktor anu positip. Upami dokter ngadeteksi hal anu kedah diubaran, anjeun tiasa ngubaranana sateuacanna sahingga nyingkahan komplikasi anu mungkin.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.