abortions alam

kaguguran

Naha statistik tina abortions alam éta luhur pisan? Aya seueur alesan pikeun éta. Utamana, éta karya alam. Urang tiasa nyimpulkeun yén, kumaha waé, prosés seléksi alam spésiés ngan ukur ngamungkinkeun émbrio anu aya dina kaayaan anu saé pikeun neraskeun. Sésana teu lulus tahap mimiti fértilisasi alatan Abnormalitas.

Lajeng aya abortions spontan anu lumangsung alatan aya sababaraha jenis masalah di pihak indung lamun datang ka perumahan orok hareup. Boh sababaraha jinis panyakit anu tos aya atanapi nalika kakandungan. Sanajan kitu, salila trimester kahiji abortions dihasilkeun ku sabab alam anu paling sering.

Jenis kaluron

Un aborsi alam Ieu mangrupikeun gangguan alami tina kakandungan anu disababkeun ku cikal bakal gagal salamet. Aranjeunna langkung sering ti anu diperkirakeun, khususna sabab sering kajantenan sateuacan awéwé ngadeteksi yén anjeunna hamil. Loba miscarriages lumangsung dina sababaraha minggu kahiji sanggeus ovulation, sarta naon sigana kawas aturan sabenerna kaluron a.

La laju kaguguran nyaeta luhur di kuartal kahiji. Kaguguran biasana lumangsung dina 3 bulan mimiti kakandungan. Sacara umum, sanggeus minggu 12 aya kirang kasempetan yén fétus moal salamet. Sanajan meureun aya ogé abortions sanggeus tahap ieu, aranjeunna sahenteuna. Dina kasus ieu, prosésna malah leuwih nyeri, teu ngan alatan ilusi nu leungit kalawan aborsi ieu, tapi ogé alatan aya masalah fisik nunjukkeun yen fétus leuwih badag sarta biasana diperlukeun pikeun ngalakukeun curettage a.

Kumaha kaguguran?

Un aborsi alam bisa dipicu ku cara béda. Dina kasus pangbasajanna, awéwé ngan bakal ngarasa perdarahan sarupa jeung nu perioda nya, sanajan meureun saeutik leuwih loba pisan. Upami anjeunna henteu terang yén anjeunna hamil, kamungkinan yén anjeunna moal ngahubungkeun nanaon sareng neruskeun hirupna sapertos sateuacanna. Upami, di sisi anu sanés, éta mangrupikeun aborsi anu kajantenan nalika awéwé parantos terang yén anjeunna hamil, sababaraha gejala sanésna tiasa muncul ti saprak sababaraha minggu deui parantos ka pengker.

kaguguran

Biasana perhatikeun noda getih dina baju jero, gejala yén aya anu salah. Dina kasus eta, hal anu penting pikeun nyieun hiji rundingan saharita. Ogé bisa ngarasakeun nyeri haid atawa beuteung, nyeri dina pelvis. Atawa nyeri deui, kacapean jeung kalemahan. Gejala bisa muncul babarengan atawa ngan sababaraha di antarana. Noda getih mangrupikeun waspada penting tapi henteu unggal noda hartosna yén aborsi parantos kajantenan. Kadang-kadang tiasa janten alarem yén aya anu henteu saé sareng éta kedah diturutan, sapertos kasus ancur, dimana disarankeun istirahat pikeun sababaraha waktos.

Nyababkeun kaguguran

Aya seueur ngabalukarkeun abortions alam Sareng sanajan Abnormalitas kromosom mangrupikeun panyabab anu paling sering, aya ogé anu sanésna sapertos:

  • konséntrasi hormon tinggi atawa low dina indung (misalna hormon tiroid).
  • diabetes dina indungna
  • paparan bahaya, sapertos radiasi sareng zat toksik
  • sababaraha inféksi
  • abnormalitas uterus
  • cervix incompetent atanapi cervix (cervix anu ngalegaan sareng ngaleutikan prématur).
  • asupan pangobatan tangtu.

Di sisi anu sanés, kaguguran langkung umum di awéwé anu ngaroko, nginum alkohol, atanapi nganggo narkoba sabab bahan kimia dina getih tiasa nyababkeun kirang oksigén dugi ka fétus.

Tulisan anu aya hubunganana:
Aborsi biokimiawi: gejala

The stillborn nyaeta ngaran ku nu eta dipikawanohkaguguran Ieu lumangsung sanggeus minggu ka-20 gestation. Éta ogé katelah maot janin intrauterine atanapi maot antenatal. Aborsi ieu tiasa disababkeun ku masalah anu béda, tina masalah dina plasénta, inféksi atanapi résiko nginum alkohol atanapi ngaroko. Nanging, dina seueur aborsi ieu henteu aya panyabab anu pasti.

 

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.