Abrési plaséntal, naon éta?

gangguan plaséntal

La plasénta Mangrupikeun organ anu ngabentuk nalika kakandungan sareng ngagaduhan hubungan sareng orok.

Plasénta nyambung ka sistem sirkulasi pikeun nyayogikeun oksigén sareng nutrisi kana janin anu tumuh. Éta ogé mawa runtah kana getih indung, anu teras ngaluarkeunana ngaliwatan ginjalna.

Salah sahiji masalah anu tiasa kajantenan nyaéta plasenta ngaleupaskeun. The gangguan plaséntal Mangrupikeun kaayaan anu serius dimana plasénta misah tina témbok rahim.

Anu nyababkeun abruption plaséntal hésé ditangtoskeun, tapi anu paling umum nyaéta:

  • Abnormally pondok umbilical cord.
  • Tatu ka daerah beuteung (teu dihaja atanapi ragrag).
  • Kaleungitan volume uterus.

Faktor résiko diantarana:

  • Umur lanjut indung
  • Ngaroko
  • Pamakéan kokain
  • diabetes
  • Inuman langkung ti 14 inuman alkohol per minggu nalika kakandungan
  • Tekanan darah tinggi nalika kakandungan. Sakitar satengah tina kasus abruption plaséntal pakait sareng hiperténsi.
  • Riwayat gangguan plaséntal
  • Ngaronjatkeun disténsi rahim (sakumaha tiasa lumangsung ku seueur kakandungan atanapi volume cairan amniotik anu teu normal)
  • Jumlah pangiriman anu sateuacanna seueur

Ngaleungitkeun prematur tina plasénta, kalebet pipisahan plasénta sateuacan diserahkeun, tiasa nyababkeun maotna jabang bayi. Perlakuanana bakal gumantung kana naon anu dicarioskeun ku dokter, tapi tiasa kalebet administrasi cairan ngalangkungan véna sareng transfusi getih.

Bagéan cesarean darurat panginten diperyogikeun upami orokna masih kénéh henteu dewasa pisan. Upami janin cekap dikembangkeun, kiriman heunceut tiasa dipilih.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.