Ajak PR di nonoman

pangkeng rumaja abu-abu

Naha nonoman anjeun ngagaduhan sikep katinggaleun sareng biasa teuing ngalaksanakeun hal-hal pikeun anjeunna? Sugan bari ngabersihkeun atanapi milah-milah baju, nonoman anjeun ngagolér dina sofa ningali tipi atanapi nyerat ka babaturanana dina hapé. Sikep éta kedah réngsé gancang-gancang kusabab budakna murangkalih cicing di bumi, anjeun kedah kolaborasi dina perawatan sareng perawatan.

Anjeun panginten panginten sesah pikeun terang tugas naon anu kedah dipasihkeun ka nonoman anjeun. Éta tiasa langkung hésé pikeun ngajantenkeun anjeunna leres-leres ngalakukeun pancén anu anjeun paréntahkeun ku anjeunna. Penting pikeun anjeun ngalaksanakeunana kusabab padamelan ngajar barudak anjeun tanggung jawab sareng bakal ngabantosan aranjeunna janten jalma anu langkung saé, warga anu langkung saé, sareng anu paling penting: anjeunna bakal diajar ngurus diri.

Anjeun kedah émut yén anjeun ngasuh nonoman anu sigana hiji poé bakal hirup mandiri atanapi sareng batur. Penting pikeun anjeun henteu ngasuh budak anu teu puguh anu teu aya anu ngadukung hirup, éta kedah janten conto!

Pasihan aranjeunna tugas sareng memotivasi aranjeunna pikeun ngalaksanakeunana

Nonoman sanggup sacara praktis naon waé anu dilakukeun ku jalma déwasa. Tapi, aranjeunna peryogi arahan sareng pitunjuk nalika diajar diajar damel rumah tangga kalayan leres. Nanging, orientasi éta sanés janten keluhan anjeun. Anjeun kedah ngajar diri kumaha ngalakukeun tugas khusus teras ngawaskeun pagawéanana pikeun mastikeun yén aranjeunna tiasa ngalakukeun éta sacara mandiri.

padamelan kanggo murangkalih

Upami rumaja anjeun henteu meresihan kamar mandi sacara higienis, atanapi téhnik pemotong rumput anjeunna seueur anu dipikahoyong, anggap ieu mangrupikeun waktos diajar. Ajar anjeunna cara anu pas pikeun ngalakukeun hal-hal sareng ngajantenkeun ekspektasi anjeun jelas. Penting pikeun ngagunakeun padamelan bumi salaku cara pikeun ngajar rumaja anjeun ngeunaan kahirupan déwasa.

Pikeun memotivasi anjeunna, anjeun tiasa masihan anjeunna sangu mingguan alit kanggo ngalakukeun kagiatan luar biasa anu sanés di bumi salian ti anu parantos dipasihkeun sareng anu janten tanggel walerna. Anjeun ogé tiasa ngaitkeun sababaraha tugas khusus kana kaistiméwaan khusus. Jelaskeun ka barudak anjeun yén kerja keras teras-terasan ngahasilkeun hadiah, sapertos kerja keras anu anjeun pikahareupeun ogé bakal ngagaduhan gaji di akhir bulan ... tapi upami teu aya anu dilakukeun, moal aya anu kahontal.

Anjeun kedah masihan daptar tugas ka budak ngora supaya aranjeunna terang naon anu kedah dilakukeun. Teras anjeun tiasa ngantepkeun anjeunna ngantepkeun nalika ngalakukeun éta. Salaku conto, upami anjeun henteu acan ngalakukeun sadayana dina akhir dinten, atanapi di akhir minggu (gumantung kana pancén), anjeun bakal béak artos sareng tanpa kaistiméwaan.

Anjeun ogé tiasa ngaitkeun tugas sareng hak khusus, Salaku conto, upami anjeun hoyong nyéépkeun waktos sareng réréncangan siang éta, anjeun mimitina kedah béréskeun tugas imah sareng ogé padamelan anjeun. Upami anjeun bérés dina waktos anu aman, anjeun tiasa kaluar bari.

Sababaraha aspek anu kedah diperhatoskeun

Kaseueuran nonoman cukup dewasa pikeun ngalakukeun PR kalayan sakedik atanapi henteu aya pengawasan. Tapi, unggal nonoman béda, janten anjeun kedah ngémutan tingkat kaparigelan murangkalih anjeun sateuacan nyiptakeun daptar padamelan anu saluyu sareng kamampuanana.

kamar nonoman

Bahan kimia rumah tangga, salaku conto, tiasa bahaya. Ngobrol sareng rumaja anjeun ngeunaan pentingna henteu ngagabungkeun bahan kimia sareng ngabahas masalah ventilasi. Naon deui, Anjeun tiasa nyarios ngeunaan naon anu kedah dilakukeun upami nonoman anjeun ngahaja nyéépkeun bahan kimia dina awakna.

Sateuacan ngantep murangkalih anjeun nganggo kompor, mesin pemotong rumput, alat aduk, alat listrik, atanapi alat-alat sanésna, parios kamungkinan masalah kaamanan. Ngawaskeun budak ngora anjeun mimitina sateuacan ngantepkeun aranjeunna nganggo barang-barang ieu nyalira, sareng pastikeun aranjeunna ngalaksanakeun pancegahan anu diperyogikeun. Budak anjeun kedah ngartos yén aranjeunna henteu kedah. Anggo kabel fray nalika nyolokkeun alat naon waé. Ogé anjeun kedah ngobrol sareng murangkalih ngeunaan masalah kaamanan kabel, sapertos henteu nganggo kabel upami baseuh ...

Tugas anu ngajarkeun nonoman pikeun ngurus barang-barangna

Ajar anak anjeun ngajaga rohangan pribadina tetep rapih sareng bersih. Ieu tiasa ngalibatkeun ngabersihan kamar tidur anjeun sareng ngajaga hal-hal anu teratur nalika aranjeunna aya di daérah umum di bumi. Tugas-tugas ieu kedah janten hal anu ngabantosan budak anjeun sadar kana pentingna ngurus sorangan sareng batur. Ieu sababaraha tugas anu kedah dilakukeun ku sadayana remaja:

  • Pesanggrahan
  • Matak baju anjeun
  • Ngarobih lambaranana
  • Boga pacilingan parantos teratur
  • Boga kamar tidur bersih tina lebu, disapu sareng diceluk
  • Salawasna gaduh kamar tidur ogé rapih

Tugas anu ngajarkeun tanggung jawab

Sanaos sadayana padamelan nimbulkeun tanggel waler, nyiptakeun daptar hal-hal anu kedah kalebet ngurus jalma séjén, ingon-ingon, atanapi pepelakan masihan kasempetan pikeun nonoman anjeun pikeun tanggung jawab. Jinis-jinis tugas ieu nunjukkeun yén anjeun percanten ka anjeunna sareng anjeun ngarepkeun anjeunna pikeun ngalakukeun padamelan anu saé kusabab aya batur atanapi anu gumantung kana éta.. Pertimbangkeun kalebet sababaraha barang ieu dina daptar tugas budak ngora anjeun:

  • Ngurus pepelakan
  • Tuang piaraan
  • Candak anjing kaluar
  • Ngarobih kotak lisah tina kentang
  • Ngumbah piaraan
  • Miara adi-adi anjeun
  • Ngadamel siang kanggo duduluran anjeun
  • Nyiapkeun jajanan kanggo nini-nini

pangkeng rumaja biru

Tugas anu ngabantosan para nonoman janten warga nagara anu saé

Pasihan murangkalih anjeun rupa-rupa padamelan. Anjeun tiasa mertimbangkeun duduluran ngaganti tugas ti bulan ka bulan atanapi minggu ka minggu pikeun mastikeun yén sadayana gaduh latihan dina unggal padamelan. Kalebet sababaraha pancén ieu anu ngalibatkeun ngurus daérah umum di bumi sabab éta bakal ngajarkeun rumaja anjeun pikeun janten warga nagara anu saé:

  • Debu bersih sareng lantai di ruang tamu, lorong, tangga, kamar tidur, sareng sajabana.
  • Urut sadayana kamar
  • Ngosongkeun parabotan
  • Ngabersihan kamar mandi
  • Ngosongkeun karpét
  • Candak kaluar sampah
  • Masak tuangeun sareng pitunjuk
  • Konter dapur bersih
  • Ngumbah
  • Kosongkeun mesin cuci piring atanapi cuci piring
  • Jandéla bersih
  • Kulkas bersih di jero sareng luar
  • Ngatur dahareun pantry
  • Permukaan disinféksi
  • Ngabersihan garasi
  • Pangaturkeun rak-rak

Naha anjeun terang naon anu tiasa dilakukeun ku budak ngora anjeun ayeuna?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.