Tips pikeun ngadorong maca di barudak

tips pikeun ngadorong maca di barudak

Maca penting pisan pikeun barudak. Éta ngembangkeun imajinasi, aranjeunna kéngingkeun kosa kata, aranjeunna ngembangkeun ingetan, aranjeunna diajar konsép, pikeun senang-senang nyalira sareng éta langkung milih kamampuan pikeun konsentrasi. Éta mangrupikeun dasar tina sagala diajar, sabab éta penting pisan pikeun ngadorong maca di barudak.

Mangrupikeun kabiasaan luang sareng kamekaran anu kedah ditetepkeun di bumi. Salajengna urang badé masihan anjeun sababaraha tip supados barudak kéngingkeun resep maca ti alit.

Alesan pikeun ngadorong maca di barudak

  • Buku bakal nyayogikeun sababaraha pangalaman kanyataanana
  • Éta bakal ngarangsang basa sareng ningkatkeun kosa kecap. Aranjeunna bakal diajar kecap langkung gancang.
  • Ngaronjatkeun kamampuan pikeun nganyatakeun sareng ngartos.
  • Éta ngadorong sikepna ngupingkeun sareng perhatian.
  • Éta ngabantosan aranjeunna ningkatkeun kapercayaan diri.
  • Ningkatkeun hubungan émosional pikeun rugbi bapa / indung-anak.
  • Ningkatkeun panggunaan imajinasi sareng dunya fantasi.
  • Ngaronjatkeun kamekaran psikologis sareng mangaruhan barudak.

Iraha ngamimitian ngadorong maca

Disarankeun ajak maca kumargi aranjeunna orok. Anjeun teu kedah ngantosan aranjeunna diajar nyarios pikeun ngalakukeunana. Urang tiasa ngawitan nyungkeun maca ngalangkungan carita. Sanaos aranjeunna henteu tiasa maca, penting pisan pikeun kamekaran uteukna pikeun merangsang aranjeunna ku maca.. Dina hal ieu sanés pikeun ngajar aranjeunna maca, éta pikeun nyebarkeun resep maca.

Idéalna nyaéta maca aranjeunna henteu langkung ti satengah jam sapoé sareng iraha aranjeunna kersa (henteu capé, teu lapar, teu ambek). Pikeun aranjeunna teh buku mangrupikeun cocooan, bakal nunjukkeun langkung seueur perhatian ka jalma anu langkung katingali.

Di pasar aya rupa-rupa hébat carita barudak pikeun murangkalih mekarkeun pancaindera: kalayan sora, bau, jinis lawon anu béda, stiker ... Orok bakal ngegel sareng nyusu, entong sieun. Éta cara anjeun pikeun nyarios anjeun resep. Anjeun tiasa naroskeun ka perpustakaan, perpustakaan kaulinan sareng toko buku.

Ngarasakeun momen-momen ieu babarengan fantasi, masihan sora ka para karakter sareng silih héran babarengan dina unggal halaman. Éta mangrupikeun kenangan anu moal anjeun hilap.

Nalika aranjeunna tumuh, karep aranjeunna maca bakal nambahan upami urang terang kumaha ngarangsangna sacara leres. Pikeun milih buku anu leres urang kedah ngadasar diri kana tahap kematangan budak sareng karesepna. Nalika gambarna bertambah, éta bakal leungit ukuranana sareng téks na janten langkung ageung. Aranjeunna digedéan sareng rumit numutkeun évolusi budak.

ngarangsang barudak maca

Tips pikeun ngadorong maca di barudak

  • Candak waktos anjeun sareng nyiptakeun rutinitas maca. Milarian tempat sareng waktos unggal dinten kanggo nyéépkeun maca sapertos sateuacan bobo.
  • Kabebasan pilihan. Entong maksakeun maca naon waé, sanaos anjeun parantos ningali éta disarankeun di tempat sanés. Hayu budak bebas milih buku anu kedah dibaca. Anjeun tiasa ngajukeun buku anu béda tapi ngantepkeun anjeunna nyandak kaputusan akhir.
  • Entong maksakeun maca. Entong maksakeun anjeunna maca, atanapi ngaitkeun maca sareng diajar. Maca kudu dipikaharti salaku kaulinan, hal anu pikaresepeun dimana éta dipikaresep. Upami aranjeunna ningali éta salaku kawajiban, aranjeunna bakal néwak. Anjeun tiasa usul tapi henteu maksakeun, maca sanés tugas.
  • Pasang buku dina ujung jari anjeun. Pasangna di tempat anu aranjeunna tiasa ngaaksésna tanpa masalah.
  • Maca sareng anjeunna. Sakali réngsé anjeun tiasa nyarios ngeunaan bagian mana atanapi karakter mana anu anjeun paling resep, anu bakal ningkatkeun diajar sareng nalar anjeun.
  • Ajak anjeunna ngadamel carita nyalira. Éta bakal ningkatkeun imajinasi, kréativitas, tata basa sareng éjahan anjeun.
  • Didatangan toko buku, perpustakaan sareng kagiatan anu ngadorong maca.
  • Pasihan aranjeunna buku. Daripada seueur teuing cocooan, pilih buku kanggo kado anjeun.
  • Masihan conto. Cara anu pangsaéna pikeun ngajar aranjeunna nyaéta ku conto. Upami budak ningali di bumi yén manula nyéépkeun waktos maca salaku hobi, bakal gampang pikeun aranjeunna pikeun ngadopsi éta ogé salaku kabiasaan.

Kusabab émut ... ngadorong watek maca mangrupikeun hadiah anu pangsaéna tiasa dipasihkeun ka barudak.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.