Alergi Spring Budak

Alergi spring budak leutik

Kami nembe masihan wilujeng usum semi sareng anu nganggo alergi spring anu dreaded. Perséntase anu luhur tina populasi peka sari sareng zat sanés anu kajantenan dina waktos taun ieu, kalebet seueur murangkalih. Nyatana, jalma anu alérgi biasana ngembangkeun kaayaan ieu di budak, anu di sisi séjén ngagaduhan komponén genetik anu luhur.

Dina kaseueuran kasus, sesah pikeun ngahargaan yén anak ngalaman épisode alergi musiman, saprak gejala mirip pisan sareng angin biasa. Alergi musiman biasana nyababkeun panon beureum, batuk garing, atanapi rhinitis (bersin, kamacetan, atanapi lendir diantarana gejala anu sanés. Bédana na nyaéta gejala ieu, nalika dihasilkeun ku pilek, ngaleungit sababaraha dinten sareng dina kasus alergi, hal anu sami henteu kajantenan.

Naon alergi spring sareng kumaha kajadianana

Alergi nyaéta réaksi anu ngahasilkeun awak nalika ngadeteksi zat anu tiasa ngabahayakeun. Sistem imun tanggung jawab pikeun mayungan awak ngalawan baktéri, virus sareng inféksi sanés. Dina kasus zat spring, anu kajadian nyaéta jalma anu alérgi peka pisan kana zat ieu, sapertos sari atanapi jukut.

Salila cinyusu, fénoména anu disebut pembuahan lumangsung, anu mangrupikeun prosés alamiah dimana sari diangkut tina hiji tutuwuhan ka pabrik anu sanésna. Pikeun sari nepi ka tujuanna, éta peryogi agén penyerbukan sapertos angin atanapi palebah. Ku cara kieu, pengecambahan pepelakan bakal kajadian, ti saprak sari mangrupikeun zat anu dihasilkeun ku pepelakan kembangan jalu.

Alergi Spring Budak

Alergi spring budak leutik

Aya seueur pepelakan anu héd sari dina usum semi, sapertos tangkal zaitun, cau atanapi ek diantara anu sanésna.

Serbuk sari tina jukut mangrupikeun salah sahiji alergi anu paling di dunya, Kusabab aranjeunna ngawangun kulawarga ageung sareng langkung ti 12.000 spésiés. Dina kulawarga jukut aya sababaraha anu umum sapertos séréal anu paling seueur dianggo pikeun konsumsi manusa, salian ti dianggo pikeun tuang sato sapertos gandum, gandum, gandum atanapi gandum, contona.

Tapi salaku tambahan, seueur gulma anu tumuh sacara alami sareng teu kakendali sadunya mangrupikeun bagian tina kulawarga jukut. Kusabab kitu, diperkirakeun yén di Spanyol 1 ti 4 barudak peka kana bahan ieu.

Di sisi séjén, di kidul Spanyol alergi anu paling umum nyaéta sari zaitun, kumargi penanaman tutuwuhan ieu dugi ka sakumna daérah.

Gejala alergi spring

Gejala anu paling umum tina alergi kana sari sareng jujukutan nyaéta:

  • Beureum dina panon itching jeung cimata
  • Kamacetan nasih
  • Nyelek
  • Rékrési nasih

Dina sababaraha kasus, gejala alergi spring tiasa diperparah sareng tiasa nyababkeun sesek napas, mantra batuk atanapi ngahégak dina bayah. Malah seueur murangkalih anu alergi musiman cenderung ngalaman panyakit pakait sapertos asma, sagala rupa masalah kulit, rhinitis komo konjungtivitis.

Perlakuan sareng tindakan pencegahan

Alergi cinyusu di murangkalih

Aya perlakuan anu sanés pikeun alergi musiman sapertos vaksin atanapi pangobatan antihistamin. Tapi penting pisan anjeun angkat ka dokter sareng murangkalih anjeun supados tés anu relevan tiasa dilaksanakeun. Pangobatan ieu henteu dianjurkeun pikeun barudak di handapeun umur 5 taun sareng iraha wae ubar dikonsumsi, éta kedah aya dina resép médis.

Tapi salian ti perawatan médis, upami putra atanapi putri anjeun menderita alergi musiman, langkung merenah éta nyandak sababaraha pencegahan:

  • Dina poé anu terpanas jeung bayuhyuh, hindarkeun kaluar ka sawah atanapi ka daérah anu hébat alam
  • Cegah ngagantung baju di luar ruangan nepi ka garing, kumargi partikel sari tiasa netep kana serat baju anu badé dianggo
  • Tetep jandéla ditutup, khususna nuju tungtung soré sareng wengi kumargi waktos konsentrasi sari paling luhur lumangsung

Di sisi anu sanésna, anjeun tiasa salawasna parios tingkat sari di kota anjeun ngaliwatan sababaraha aplikasi sareng halaman wéb. Janten anjeun tiasa nyandak sagala jinis panyalindungan sapertos masker, kacamata hideung, inhaler atanapi naon waé anu diperyogikeun ku anak.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.