Alesan kunaon budak leutik tiasa alon-alon leumpang

alesan barudak lambat leumpang

Minggu kamari kami ngawartosan ngeunaan jinis ngorondang yén barudak gaduh sareng éta henteu sadayana orok ngorondang. Seueur murangkalih ngalangkungan tahapan ieu sareng langsung leumpang, sareng aya anu sanés ngalangkungan langkung seueur tahap ngorondang sareng mimiti leumpang engké. Hayu urang tingali naon aranjeunna alesan kunaon budak tiasa lambat leumpang.

Unggal murangkalih dunya

Aya barudak anu gancang pisan dina kamekaranana sareng anu sanés anu ngalaksanakeunnana langkung laun. Éta sanés masalah nyalira, unggal murangkalih mekar masing-masing. Teu kedah aya masalah médis atanapi alesan hariwang. Sababaraha sanggup leumpang sateuacan 10 bulan sareng murangkalih anu sanés dina 18 bulan. Sedengkeun aranjeunna ngahontal sababaraha tonggak tonggong anu diarepkeun numutkeun umurna.

Biasana jam 8-9 bulan aranjeunna mimiti ngorondang, jam 11 bulan aranjeunna tiasa tahan bantosan anjeun sareng sakitar 13-14 bulan aranjeunna biasana jalan nyalira. Tapi sakumaha urang parantos nyarios ieu nunjukkeun, unggal murangkalih dunya.

Upami urang ningali éta laju na lambat teuing, éta bakal disarankan pikeun ngawartosan ka dokter anjeun pikeun diperiksa sareng nolak alesan médis anu mungkin.

Anjeunna ahli ngarayap

Sakumaha urang tingali dina artikel kami dina jinis ngorondang, aya orok anu ngalakukeun kitu ogé ngorondang éta aranjeunna henteu kedah milampah. Aranjeunna ngarasa ngorondang aman sareng aranjeunna dugi ka tempat anu dipikahoyong, nalika leumpang mangrupikeun résiko pikeun aranjeunna.

Sababaraha murangkalih henteu ngarayap tapi ngarérét handapeunana kanggo ngurilingan. Nanging aranjeunna ngalih, éta bakal ngajantenkeun aranjeunna jalan engké. Entong buru-buru terasrasakeun sagala tahapanana.

Anjeunna sieun

Upami murangkalih anjeun kasieunan, normal yén anjeun kedah langkung lami jalan-jalan. Aranjeunna maénkeun éta aman ku ngorondang atanapi nyepeng tempat supados henteu ngantepkeun. Dina ekstrim anu sanésna mangrupikeun murangkalih anu paling wani anu teuleum heula tanpa sieun leumpang, ngojay, atanapi naon waé. Anu wani condong ngamimitian leumpang tiheula, enya, ku lumayan sababaraha nabrak di sapanjang jalan.

Hal anu saé pikeun barudak anu sieun nyaéta aranjeunna biasana henteu ngagaduhan seueur pikasieuneun, sabab sipat pikasieuneunana nyalira nyababkeun aranjeunna nyingkahan kaayaan anu bahaya dugi ka aranjeunna ngaraos aman pisan. Anjeun kedah langkung sabar sareng barudak ieu, kumargi aranjeunna angkat sakedik-sakedik.

Anjeunna orok kalem pisan

Barudak paling anteng aranjeunna henteu buru-buru sapertos mendakan lingkunganana, sareng aranjeunna sugema ku naon anu aya dina ujung jari aranjeunna. Éta mangrupikeun murangkalih anu condong linggih jam-jaman sareng ngahibur diri nyalira kalayan saé. Teu aya alesan pikeun hariwang, panasaran anjeun bakal nambahan nalika anjeun ngolotan.

naha barudak leumpang engké

Masalah anatomis

Yo beurat teuing orok naon suku kuring henteu ngadukung beurat teuing, éta sababna kuring nyandak jalan. Hal anu sami kajadian orok jangkung pisan, Kusabab éta hésé pikeun aranjeunna mendakan kasaimbangan. Teu aya alesan pikeun hariwang, ieu ngan bakal langkung lami.

Orok déwasa

Orok déwasa aranjeunna condong ngembangkeun saeutik laun tibatan anu sanésna, janten panginten langkung lami deui pikeun ngamimitian leumpang.

Henteu ningali saé

Upami murangkalih gaduh masalah visi, biasa waé sieun leumpang. Anjeun bakal batesan pisan kabébasan anjeun pikeun gerak.

Reureuh kusabab masalah psikomotor

Dipiceun salah sahiji di luhur, éta bakal pediatrik anu kedah analisa kamungkinan alesan pikeun ngaidentipikasi kamungkinan tunda psikomotor anu bakal ngahambat léngkah munggaran anjeun.

Stimulasi saeutik

Budak leutik anu dirangsadan anu teras-terasan di stroller atanapi di tempat anu tertutup normal nyaéta anjeunna henteu ngaraos perluna ngajajah dunya. Barudak tiasa didorong leumpang ku nempatkeun cocooanna sakedik jauh janten aranjeunna kedah ngalih, nganggo lorong sareng gim kanggo ningkatkeun koordinasi na.

Kusabab émut ... nikmati unggal panggung, aranjeunna gancang teuing sareng aranjeunna moal datang deui. Entong hariwang sina laun.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.