Alesan naon anu nyababkeun indung ninggalkeun anakna?

Indung crestfallen ngora nyumput

Aya dinten nalika anjeun kedah kabur, pegatkeun sambungan sababaraha jam sareng kaluar tina monoton.

Hal anu mimiti aya dina pipikiran nalika urang ngadangu berita ngeunaan indung anu ninggalkeun anak-anakna nyaéta anjeunna indung anu goréng sareng henteu pantes ngagaduhan iota pamahaman. Hayu urang tingali naon sabab anu tiasa janten anu nyababkeun anjeunna nyandak kaputusan anu sesah.

Éta rumit dina paguneman ngeunaan ninggali indung ka anakna pikeun henteu ngucapkeun a horor! Kumaha anjeunna sanggup! Hanjakal, aranjeunna tiasa. Aya seueur faktor pangondisian, pendidikan goréng, utamina dina nilai, umur sareng kurangna kematangan, sakedik atanapi henteu ékonomi, teu raos disiapkeun, janten hariwang sareng nyalira. Aya ibu anu, saatos kitu, sangsara tina déprési postpartum sareng anu sanés anu parantos dilakukeun ku kalakuan telenges ...Kontéks kulawarga sareng lingkungan tempat aranjeunna hirup tiasa masihan konci pikeun polah anu dilakukeun.

Pikeun urang anu janten indung, sigana henteu kapikiran pikeun nyungkeun anak, sanaos dina waktos sesah anu aya. Tangtosna aya dinten nalika anjeun betah peryogi kabur, pegatkeun sambungan pikeun sababaraha jam sareng kaluar tina monoton, tapi kajadian éta nalika anjeun nyéépkeun sajam atanapi dua jam tanpa ningali raut orok anjeun, seungit anjeunna sareng rangkul anjeunna, anjeun rumaos kosong sareng teu lengkep. Dina kasus ieu tautan henteu tiasa ditolak.

Di masarakat anu urang hirup, anu masih jero pisan, langkung logis pikeun ngadangu yén bapak parantos angkat kusabab anjeunna kabebeng, tibatan anu ngajantenkeun indung. Kanggo bapa urang bahkan milari alesan. Kadua kasus pantes dikritik. Kolot, nalika aya pasangan anu ngasuh budak ka dunya, mangrupikeun dua mahluk mandiri, tanggung jawab na masing-masing sareng nalika asa, duanana bakal kedah kabur.

Nalika anjeun indung

Nalika anjeun indung anjeun ngarobih sareng ngahargaan hal-hal anu henteu anjeun tingali sateuacanna. Nalika anjeun janten indung anjeun kedah narékahan sareng ningkatkeun sadidinten. Janten indung anu saé henteu intrinsik pikeun genetika. Anjeun ngahargaan momen-momen sateuacanna anu anjeun luangkeun pikeun luang sareng katenangan sareng anjeun bahkan ngarepkeun aranjeunna dina sababaraha waktos. Nalika anjeun nyarios sareng pasangan anjeun yén anjeun bosen, ayeuna anjeun bahkan henteu gaduh waktos kanggo calik. Titik tanggung jawab sareng katergantungan anu anjeun raoskeun maksimal sareng upami anjeun henteu kuat éta tiasa ngahakan anjeun.

Saat anjeun nyepeng murangkalih anjeun dina panangan anjeun anjeun ngaraos tali, anjeun ngaraos éta bagian ti anjeun, tapi anjeun tiasa ningali diri anjeun kaluar tina dimensi sareng psikologis anjeun henteu atanapi henteu siap pikeun tanggung jawab éta. Dina sababaraha kasus, ninggali malah dipilih sabab anu pangsaéna pikeun budak anu dipikahoyong. Ujug-ujug anjeun indung sareng sadayana di luhur parantos réngsé. Anjeun kedah nganggap sareng ngartos yén anjeun kedah olahraga sareng ngalakukeun hal ku nyalira sareng pikeun kapentingan murangkalih anjeun. Pikeun jalma anu henteu siap sacara émosional, éta tiasa janten kejutan.

Un bapaSalaku conto, dina seueur kasus, langkung lami pikeun nampi kaayaan anu énggal. Anjeunna ngartos yén anjeunna parantos janten bapak nalika ningali kumaha hirupna robih, nalika pasanganna ogé parantos robih. Dinten ka dinten olahraga, masihan petunjuk kumaha kahareupna. Peran bapak sareng indung kedah ditetepkeun pisan supados henteu nganyenyeri dirina atanapi anu alit. Hiji murangkalih ningali ka kolotna sareng nyerep kalakuan sareng kapercayaanna. Nyaan, budak anu ngaraos ditinggalkeun ku indung peryogi pisan bantosan pikeun ngungkulanana.

Naon anu ditilar anak?

Budak awéwé ningali ka arah imah anu anjeunna gaul sareng bumi di kajauhan.

Saha waé anu henteu ngiringan sareng masihan dukungan émosional, kaasih atanapi ngiringan murangkalihna, ogé ngantunkeun anjeunna.

Upami jalma anu ngurus anak, dina hal ieu indung, lirén ngurus anjeunna sareng masihan anjeunna perawatan anu diperyogikeun, anjeunna ninggalkeun anjeunna. Biasana urang dikaitkeun sareng pembuangan fisik, tapi éta ogé tiasa ngagaduhan akibat di daérah psikologis. Bapa atanapi indung anu henteu ngurus anjeunna sareng masihan dukungan émosional, kaasih atanapi ngiringan anjeunna, ogé ngantunkeun anjeunna.

Jinis pangabaian ti anggalna anjeunna di panto rumah sakit, sareng tatangga sareng henteu ngahubungi anjeunna lami, henteu ngiringan anjeunna, henteu nyayogikeun tuangeun atanapi sayang salami lami, henteu hariwang naha anjeunna meryogikeun naon-naon, henteu ngadatangan anjeunna dimana ayana ... Meureun aya ningkahan anu langkung tanggel waler, tah, nalika anjeunna katinggaleun kusabab kaayaan beurat di tempat anu aman sareng dimaksudkeun yén murangkalih ngagaduhan kahirupan anu langkung saé, tapi éta pribadi sudut pandang sareng henteu jalan ngalawan hukum.

Anak anu ditilar bakal gaduh kakurangan karep, teu aman, handap harga diri, low-image diri, moal ngarasa empati pikeun sangsara batur, anjeun pasti bakal ngaraos benci atanapi ambek ka indung anjeun upami anjeunna parantos ngantunkeun anjeun, kasieunan sareng mamang nalika janten bapak atanapi indung diantara masalah psikologis anu sanés. Kasus anu mana indungna ngantepkeun anakna di tempat-tempat anu anjeunna maot tiasa getihan sareng karasa pisan, sapertos kasus-kasus ibu-ibu anu nembe miceun budakna dina wadah.

Panerapan ngeunaan ninggali budak leutik

Konsékuansi légal pikeun ninggali budak leutik dicét dina artikel 229 sareng 230 tina KUHP, kalayan hukuman panjara 6 bulan dugi ka 4 taun. Nilarkeun barudak diklasifikasikeun salaku kajahatan serius. Bapa, indung atanapi wali ninggalkeun anjeunna di hiji tempat sareng ngaleungitkeun dirina salaku pangasuh. Dina masalah kriminal, éta diartikeun salaku pembuangan fisik, tapi éta ogé tiasa nutupan aspek émosional.

Aya nagara-nagara anu matak éra yén anu jaga aranjeunna ngantepkeun aranjeunna tanpa tuang, perawatan kaséhatan ..., komo di batur, kanyataanna ngan ukur ngagaduhan niat ninggali éta dihukum. Jalma anu curiga yén pengabaian kedah ngalaporkeun kaayaan ka aparat anu kompeten, pikeun indung sareng budak anu mahluk anu paling polos tur tanpa cacad anu aya.

Nyababkeun ninggali budak

Indung anu hanjakal sareng henteu mutuskeun ngeunaan indungna.

Alesan anu nyababkeun indung pikeun ninggalkeun anakna, atanapi naon anu aya di tukangeunana, henteu dipikaterang.

Aya sabab-musabab anu mangaruhan ékonomi, kaséhatan méntal indung, kasieun, kekerasan ... Salaku masarakat urang biasana nangtoskeun tanpa terang sareng masing-masing kasus ngagaduhan carita anu nyababkeunana. Hiji indung tiasa nyalira nalika kakandungan sareng ngalahirkeun salajengna, Tanpa nanaon dukungan. Dina kasus ieu dimana pikiran manusa maénkeun trik sareng jalma éta janten teu stabil sareng polah dina cara anu salah.

Carita ngeunaan barudak anu ditingali sering didéngé, tapi, alesan anu nyababkeun indung pikeun ngalakukeunana henteu dipikaterang, Naon anu katukang atanapi anu parantos ngantunkeun nyalira. Ninggalkeun budak anu luar biasa sareng karaharjaan budak kedah dipastikeun, tapi sanaos kalakuan anu nolak sapertos kitu, saha waé anu pasti ngagaduhan waktos anu parah pisan henteu kedah disalib.

  1. Lemah atanapi henteu tingkat tina studi.
  2. saeutik tingkat ékonomi pikeun nyéépkeun biaya.
  3. Parantos a budak awéwé ditilar atanapi disiksa.
  4. Saeutik atanapi henteu dukungan kulawarga.
  5. Parantos sangsara a nu ngalanggaran.
  6. Masalah psikologis.

Déprési postpartum

Aya kasus anu serius pisan anu peryogi campur tangan, upami sanésna tiasa nyababkeun paripolah serius sareng ngarugikeun budak. Tingkat hormon turun saatos ngalahirkeun sareng mangaruhan pikiran ti indung. Aya ibu-ibu anu henteu ngarugikeun orok, tapi ngarugikeun nyalira, bahkan nyabut nyawa nyalira. Awéwé postpartum bahkan kedah di rawat di rumah sakit upami anjeunna kaserang serangan kacemasan, halusinasi atanapi ayunan suasana haté.

Antara 5 sareng 6 awéwé ti 10, tiasa ngalaman déprési postpartum. Aranjeunna ngaraos hariwang, aranjeunna henteu siap polah salaku indung atawa aranjeunna henteu terang kumaha, aranjeunna ragu kana kamampuanna, karaos kacapean sareng setrés… Pasangan, upami aya, sareng kulawarga kedah ati-ati pisan, jaga sareng hariwang ngeunaan indungna saatos ngalahirkeun. Disarankeun masihan anjeunna sadayana bantosan anu diperyogikeun sareng henteu ngabahekeun dirina.

Indung anu ninggalkeun anakna condong langkung jauh sareng jalma sanés, teu aman, kurang komitmen sigana pangaruh ... Pikeun budak éta tiasa janten kalakuan anu anjeunna émut salami-lami sareng anu nandaan anjeunna dina hubungan sosial ka hareupna. Ibu peryogi rutinitas sadidinten sareng murangkalihna pikeun nguatkeun hubungan. Mimiti hésé pisan, anjeun bogoh ka jalma leutik anu parantos sumping ka dunya, tapi anjeun masih henteu kenal anjeunna sacara jero. Nyaho, ningali, ngaraosan ..., aranjeunna ngajalin tali sareng perasaan.

Sababaraha kali, indungna henteu mendakan jalan kaluar, janten kalayan ati-ati pisan diperyogikeun pikeun nunjukkeun yén aya salah sahiji. Henteu gunana pikeun nangtoskeun sareng nganggap. Seueur ibu-ibu awéwé budak awéwé anu henteu terang kumaha ngurus diri sareng gaduh defisit anu hébat. Aranjeunna biasana ngalahirkeun tanpa ngagaduhan kakandungan anu dipikahoyong atanapi bahagia sabab hirupna dikurilingan kasusah. Nalika anjeun nyanghareupan kaayaan tanpa kahoyong, ku kasieun sareng teu aman, upami anjeun ngahontal tujuan, anjeun ngalakukeun éta pundung, capé sareng tanpa ningali raos.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

11 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Miguel malaikat cenahna

    Aranjeunna ninggalkeun kuring 3 barudak di handapeun 10 taun umur pikeun angkat sareng anu sanés sareng anjeunna henteu ningali aranjeunna atanapi henteu nyarios sareng aranjeunna

    1.    terus terang cenahna

      Indung murangkalih kuring umur 14 bulan yén kuring nilar 3 murangkalih abdi, anjeunna angkat ka kota sanés, anjeunna henteu nyarios sareng aranjeunna ku telepon kumargi dugi ka waktos éta anjeunna dipeungpeuk, anjeunna henteu ngirimkeun artos kanggo pangropéa, anjeunna henteu hariwang ngeunaan kaséhatan barudakna kecuali sakola. Anjeun wilujeng sumping pisan, cerai ieu dipasihkeun ka kuring tanpa ditandatanganan sareng tiasa dipénta kuring dibéré sababaraha larangan supados kuring henteu ngadeukeutan barudak kuring. henteu hoyong nungtut artos pisan, tiasa waé dilakukeun ngeunaan éta

  2.   elena martinez cenahna

    Adi ipar kuring ngantunkeun murangkalih salami opat taun. Kuring ngangkat anjeunna sareng resep anjeunna sapertos putra kuring sareng ujug-ujug anjeunna sumping sareng nipu kuring. Kuring henteu terang kumaha kéngingkeunana kusabab éta henteu ngagaduhan nami tukang adi kuring saprak lanceuk kuring maot nalika anjeunna lahir. Anjeunna ngagaduhan kahirupan anu teu stabil, kuring hoyong anu ngabimbing kuring ngeunaan naon anu kuring tiasa lakukeun pikeun balikkeun budak kuring

  3.   daiana cenahna

    Naon anu lumangsung nalika perkawinan dipisahkeun, sareng susunan antara keduanya nyaéta hak asuh babarengan pikeun putri-putri aranjeunna, sareng indungna sok nyababkeun alesan sareng bohong henteu sareng aranjeunna? Naha éta katinggaleun? atanapi kurang minat?
    Indung ningali aranjeunna saminggu sakali, anak awéwéna nyarios yén aranjeunna hoyong nyéépkeun langkung seueur waktos sareng anjeunna, sareng réspon indungna nyaéta alesan pikeun henteu aya di dinya.

  4.   Ca cenahna

    Aranjeunna nipu kuring nyandak putri abdi ti kuring, nalika kuring masih di bawah umur sareng teu ngagaduhan dukungan kauangan ti saha waé ("budak leutik teu tiasa tanggel waler pikeun budak sanés anu sanés" saur aranjeunna di pengadilan) Kuring henteu ningali anjeunna salami 2 taun sareng Salaku anjeun tiasa ningali ... kuring masih teu tiasa hilap ka anjeunna, teu aya anu ngartos kasus sapertos kieu.

    1.    Soledad cenahna

      Abdi terang dua dinten kapengker yén indung kuring sanés indung kuring? yén manéhna geus bébéja yén hiji awewe keur mere orok jeung indung kuring geus pindah sabab manehna geus hayang boga budak awewe tangtu indung kuring geus boga 4 anak tapi manéhna masih hayang ngurus kuring jeung nu awewe nu masihan. kado nu geus hamil kuring jeung nu rék dilahirkeun. Nalika kuring lahir, indung kuring ngagaduhan béja yén kuring parantos dilahirkeun sareng anjeunna angkat ka bumi awéwé pikeun ngajemput kuring kalayan sieun yén awéwé éta bakal kuciwa tapi henteu aya awéwé anu ngajaga kuring tanpa baju, tanpa tuang salami 4 dinten. dugi ka éta indung kuring sumping pikeun ngajemput kuring sareng awéwé éta masihan kuring jalma anu ayeuna indung kuring kuring henteu pernah terang ngeunaan anjeunna anjeunna henteu kantos milarian kuring ayeuna umur kuring 24 taun anjeunna sumping milarian kuring sanés kuring tapi aranjeunna ngahubungi kuring Ibu yén awéwé éta sareng kuring milarian yén anjeunna ngagaduhan kanker terminal sareng anjeunna moal tiasa maot kusabab anjeunna hoyong hapunten ka kuring yén dokter parantos nyerah.
      Indung kuring ngawartosan yén ku panonna panon kusabab anjeunna ngangkat kuring salaku putrina sareng anjeunna rumaos kaliru parantos nyumputkeun éta ti kuring salami lami tapi anjeunna henteu ngalaksanakeunana kusabab anjeunna goréng tapi kusabab anjeunna henteu nyababkeun kuring nyeri sareng yén kuring henteu nyiptakeun hoream ka saha waé. Sareng ayeuna éta awéwé sapertos kieu di tukang, anjeunna milarian kuring kusabab muatan nurani. Tapi kuring henteu hoyong ningali anjeunna atanapi naon-naon, bahkan kuring henteu terang nami anjeunna, kuring henteu terang nanaon sareng kuring pikir éta hal anu pangsaéna. Abdi hoyong neraskeun kahirupan kuring sapertos anu tiheula. Salain ti éta kuring mendakan yén anjeunna ogé parantos masihan murangkalih ka jalma sanés, sigana anjeunna lanceuk kuring, kuring henteu terang naha anjeunna ngalakukeun éta kusabab éta nyababkeun nyeri ayeuna dinten ieu nyeri sareng tanpa kalepatan kuring, tanpa kuring hoyong lahir, kuring nganyenyeri sorangan. Kuring henteu terang naha kuring ngalakukeun anu leres pikeun henteu nganjang ka anjeunna tapi ngan ukur mikir yén anjeunna henteu pernah milari kuring, kuring siga teu kedah paduli.

  5.   Susana cenahna

    Putri salaki kuring cicing salaku pasangan, mimitina anjeunna yakin yén anjeunna moal hamil sareng ngalaman kasuburan kusabab éta ilusi pangageungna na saat ieu. Nalika anjeunna pikir anjeunna henteu tiasa, anjeunna janten hamil ku budak awéwé anu ayeuna umur dua taun. Pasanganna henteu ngabantosan anjeunna pisan, anjeunna henteu nganggur tapi ngagorowok ka anjeunna sareng ngahina anjeunna nalika anjeunna mulih ti padamelan dugi ka jauhna yén anjeunna henteu kantos terang naon anu kedah dilakukeun sabab anjeunna ngagorowok anjeunna ngeunaan sagala hal. Henteu sugema ku éta, anjeunna janten reuneuh deui sareng ngagaduhan putri anu sanés yuswa sataun. Nini-nini bapakna awéwé cicing 3 km ti imahna, aranjeunna gaduh bumi ageung, kebon sapi ageung, sayuran, hayam, sadayana sareng sajabina masihan aranjeunna sadayana tuangeun, budak awéwé ogé ngurus éta ti dinten kahiji. Nalika indung ngagaduhan di imah, anjeunna ngan ukur maén sareng aranjeunna siga bonéka, anjeunna nganggo baju anu récéh sareng leupas, sapatu anu cocog, sisir, sareng éta waé. Ngitung yén aranjeunna cicing di tengah lebak anu ngan ukur aya tilu imah, walungan, leutak, sareng hejo. Aranjeunna nyéépkeun waktos kanggo naros ka kami pikeun mésér baju alit anu lucu tibatan baju anu gunana pikeun tempat aranjeunna cicing. Anjeunna sok naroskeun ka kami artos sareng artos langkung, sareng kami henteu terang kunaon. Nalika anjeunna sumping ka bumi énggal kami anjeunna cenah badé nganteurkeun kami budak awéwé kitu
    Aranjeunna cicing sareng kami, urang boro-boro hubungan sareng aranjeunna, (henteu sapertos nini-nini bapa anu gaduhna unggal dinten ti saprak orok) sareng anjeunna bakal badé damel sareng ngadatangan aranjeunna ti waktos ka jaman. Saminggu ka pengker anjeunna sumping di bumi sareng dua budak awéwé anu cicing 200 km jauhna sareng tilu koper baju sareng sapatu kanggo aranjeunna. Tapi anjeunna henteu nyandak séréal, susu, popok, atanapi satengah tina hal anu diperyogikeun. Kami ngawartoskeun ka anjeunna yén umur sataun anu nangis pisan henteu, tapi umur dua taun urang ngajaga anjeunna sareng mésér naon-naon anu teu dibawa ku indungna sareng anjeunna ogé ngawartosan kami saatos dua dinten sabab urang naroskeun ka anjeunna kusabab mojang teu hoyong tuang nanaon. Kami hariwang pisan. Budak awéwé nyebut kuring indung sareng sakumaha anu kuring béjakeun yén indungna nyaéta batur, anjeunna henteu ngartos. Kamari salaki kuring balik pikeun ngabijilkeun ka kolotna sareng indung mojang ngadamel skandal pikeun ngabalikeunana, yén anjeunna henteu kantos nyungkeun éta sareng anjeunna nyéépkeun éta di imah nini-nini bapa (anu pangampunan geulis sareng aranjeunna nampi aranjeunna loba cinta). Kumaha carana indung janten egois pisan? Naha anjeunna leres dina sirah atanapi naha anjeunna ngagaduhan trauma psikologis? Sareng bapak awéwé, jauh langkung ngora tibatan dirina sareng henteu ngalaman, hirup dina panolakan sareng anjeunna nipu anjeunna ngeunaan budak awéwé sareng ngan anjeunna mutuskeun. Dinten anu sanésna confba 'nyaéta kuring henteu terang naon anu kedah dilakukeun, naon waé anu kuring lakukeun, anjeunna teras-terasan ngahina sareng ngagorowok ka kuring ”…. Anjeunna adores putri-Na.

  6.   Patricio benitez cenahna

    Wilujeng sonten, tulisan anu saacanna pikaresepeun pisan, abdi bapa anu ngurus putra abdi, kumargi indungna mutuskeun pikeun angkat sareng jalmi sanés, sareng kaayaan ieu hésé pisan pikeun putra abdi, kuring hoyong anjeun ngabantosan kuring tip sareng naséhat supados maju sareng putra kuring dina kaayaan ieu hatur nuhun

  7.   Yerikho cenahna

    Henteu jelas, pastina éta henteu kedah disalib kusabab éta awéwé, ayeuna upami lalaki anu ngalakukeun tindakan anu sami, pastina upami éta kedah disalib, dina sababaraha jinis stereotype diciptakeun anu goréng. Standar dobel anu dianggo ku awéwé ngeunaan masalah ieu ngajantenkeun munafik nalika ngungkulan masalah pembuangan budak.

  8.   Clara cenahna

    Indung kuring ninggalkeun kuring nalika kuring lahir di Rumah Sakit, éta 46 taun ka pengker, kuring henteu kantos milari nyalira kumargi kitu kuring henteu terang nanaon tentang kulawarga biologis kuring langkung-langkung perkawis Bapa biologis kuring, kaleresan kuring yakin yén dina bisi Indung Biologis kuring henteu. Henteu kedah diinget yén anjeunna hamil sareng kuring, ku éta kabeneran hirup kuring pendak sareng sababaraha awéwé anu ninggalkeun budakna sareng anu leres nyaéta aranjeunna henteu paduli kana barudak éta, aranjeunna neraskeun kahirupan, aranjeunna ngajodo atanapi nikah, aranjeunna ngagaduhan seueur murangkalih sareng anu ninggali aranjeunna pantes janten indung

  9.   mario busts cenahna

    Abdi terang budak anu indungna ngantunkeun anjeunna di apoték di San Salvador, Él Salvador, dina yuswa 18 bulan. Ku kasempetan nu boga enggon nyaho nini maternal sarta masihan ka dirina. Nini éta awéwé sepuh, tapi anjeunna ngurus incu sareng seueur kasusah, sabab anjeunna miskin pisan, tapi kalayan seueur cinta? ngangkat anak. Indung kandung teu kungsi balik, manehna ngan ngirimkeun sababaraha surat ka indungna, nini anak ditinggalkeun, menta dihampura sarta menerkeun dirina sorangan pikeun ninggalkeun anak. Dina salah sahiji surat manéhna ngomong yén manéhna di Mexico digawé teuas pikeun mantuan ngarojong anak, nu manéhna kungsi ngalakukeun. Komunikasi diréduksi jadi 4 hurup sarta anjeunna pernah hariwang ngeunaan anak deui, ninggalkeun anjeunna plunged kana abandonment paling kejam tur teu manusiawi. Bapa biologis ngalakukeun hal anu sami, anu nyandak budak awéwé sareng budak lalaki, duduluran ti orok anu ditinggalkeun, ku kituna leungit salamina tina kahirupan budak leutik. Ayeuna di 2021 budak éta parantos yuswa 49 taun, nikah sareng 4 murangkalih anu dipuja-Na sareng kuring moal pernah ngartos naha indung kandung kuring TEU bogoh ka kuring sareng ngantunkeun kuring salamina. Kuring mikir ngeunaan alesan anu anjeunna kedah ngalakukeun naon anu anjeunna laksanakeun sareng éta ngan ukur diyakinkeun ku panyawat anu serius atanapi maotna nyalira, tapi sajaba ti éta, AYA bakal ngalakukeunana. Malah bangsat tarung pati pikeun anak anjingna. Mangtaun-taun nini kuring ngayakinkeun yén indung kandung kuring maot dina perang sipil anu disanghareupan ku Él Salvador anu dipikacinta. Éta kumaha kuring digedékeun. Kuring malah nikah jeung nalika putri kadua kuring lahir, nini kuring maot dina 2002, hanjakalna alatan sabab alam jeung alatan umur geus kolot, sahingga bringing ka lampu hurup nu kuring disebutkeun dina awal, keur kitu kuring manggihan yén indung abdi biologic geus NOT maot, tapi geus ditinggalkeun. Abdi nganuhunkeun pisan ka nini kuring, anu kuring sok disebut sareng bakal nelepon IBU saprak Gusti nempatkeun anjeunna dina jalan kuring salaku Malaikat Wali. Tanpa anjeunna kuring moal janten saha waé dina kahirupan sabab anjeunna ngajagi kuring bahkan kalayan sagala kakurangan sareng watesanana. Peuting, dina umur kuring, dina pertengahan taun 2021, kuring masih ceurik sapanjang jalan sareng patarosan-patarosan sapertos lonceng garéja: naha anjeunna ngantunkeun kuring? Naha anjeunna henteu bogoh ka kuring?
    Sumber: Mario Bustos