Anémia di barudak

Anémia di barudak

Anémia sering mangaruhan barudak ngora, éta mangrupikeun hal anu umum pisan anu tiasa disababkeun ku gancangna barudak tumuh. Sanaos prinsipna henteu matak héran, éta penting pisan pikeun ngadeteksi sareng ngubaran anémia di murangkalih mimiti. Upami teu kitu, aya parobihan anu signifikan dina awak budak kusabab kurangna sél getih beureum.

Anémia biasana gampang diubaran ku suplemén beusi, anu kedah diresepkeun ku dokter pediatrik pikeun ngatur jumlah anu pas pikeun umur sareng konstitusi anak. Tapi ogé, di imah perlu nyandak ukuran diet tangtu pikeun nyegah murangkalih kakurangan tina anémia, sabab diét mangrupikeun dasar pertumbuhan anu séhat.

Naon ari anémia

Éta katelah anémia, kakurangan sél getih beureum séhat aya dina getih. Pikeun ngahasilkeun sél getih beureum anu leres, perlu pikeun awak pikeun nampi cukup vitamin sareng nutrisi sapertos zat beusi, asam folat sareng vitamin B12.

Sél getih beureum penting dina fungsi awak, sabab dina komposisina hémoglobin, protéin khusus éta mawa oksigén kana sél ka saluruh awak. Jumlah sél getih beureum anu handap tiasa mangaruhan tumuh sareng perkembangan anak, bahkan ngahasilkeun akibat anu cukup serius.

Kumaha carana terang upami murangkalih abdi ngagaduhan anémia

anémia di barudak

Pikeun terang persis upami anak anjeun ngagaduhan anémia, anjeun kedah gaduh tés getih. Nanging, anjeun ogé tiasa niténan sababaraha ciri umum anémia, anu anjeun tiasa nyungkeun pasini sareng dokter pediatrik anjeun pikeun ngalaksanakeun ujian.

Ieu sababaraha gejala anémia di murangkalih:

  • Kulitna aya warna hérang bodas atanapi konéng
  • Biwir sareng pipi katingali pucet, tibatan warna pink biasana
  • Urin warnana poék, mirip kopi
  • Budak sok capé sareng lemah tanaga

Upami anémia parah pisan, gejala ieu tiasa muncul:

  • Ngabuburit
  • Nyeri sirah, pusing
  • Ngabengkak dina panangan atanapi suku
  • Deg-degan gancang
  • Gangguan napas

Anémia tiasa nyababkeun murangkalih ngagaduhan masalah konséntrasi, anu tiasa pisan négatip mangaruhan panggung sakola maranéhanana, salian ti kalakuanana biasa. Upami anjeun perhatoskeun salah sahiji gejala ieu di murangkalih anjeun, angkat ka dokter murangkalih anjeun pikeun nyandak tindakan anu pas gancang-gancang.

Kumaha carana nyegah anémia di murangkalih

Dahareun ngagaduhan peran anu mendasar dina kamekaran barudak, maka penting pisan pikeun diet anjeun rupa-rupa, saimbang sareng séhat. Konsumsi produk tertentu anu sanés pangan tiasa ngaganggu panyerepan nutrisi anu diperyogikeun ku awak. Salian ti janten panyabab seueur masalah sanés, sapertos kagendutan murangkalih bahaya.

Pikeun nyingkahan anémia sareng masalah sanés anu diturunkeun tina pola dahar anu goréng, éta penting pisan nyegah barudak tina meakeun produk olahan saloba-gancangna, digoréng, camilan asin sareng produk sanés anu sanés. Sabalikna, diét murangkalih kedah kalebet tuangeun tina sadaya kelompok, utamina buah sareng sayuran. Ogé, kadaharan anu beunghar beusi ieu:

  • Daging beureum
  • cangkang batok sapertos kerang, kerang atanapi kerang
  • ati
  • sayuran daun héjo, bayem, chard
  • legum, khususna lentil, kedele sareng turunan, kacang polong
  • kacang-kacangan, kenari, kacang mete, pistachios jsb. Sanaos anjeun kedah ati-ati pisan kana tuangeun ieu upami anak anjeun anom pisan. Budak meureun cekek gampang, janten anjeun teu kedah ngantep anak nyandak éta tanpa pengawasan anjeun.

Cara anjeun ngagabungkeun sababaraha pangan ogé penting, sabab aya nutrisi anu nalika dicampur ngahasilkeun pangaruh anu sabalikna, ieu disebat antinutrién. Pikeun mastikeun yén awak nyerep sadaya beusi tina tuangeun, ngiringan ieu sareng batur anu beunghar ku vitamin C. Salaku conto, nalika murangkalih tuang lentil, tibatan masihan anjeunna yogurt pikeun tuang, anjeunna kedah ngagaduhan buah jeruk atanapi jeruk. Maka nyerep zat beusi bakal langkung épisién.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.