Anémia dina nonoman

anémia rumaja

Mangsa nonoman mangrupikeun tahapan anu pinuh ku parobahan dina sagala aspek, sareng sakapeung parobihan ieu tiasa dibarengan ku panyakit sapertos anémia. Kami ngawartosan anjeun naon sababna anémia dina nonoman, tanda peringatan pikeun ngadeteksi éta sareng tips pangsaéna cara ngubaranana.

Naon ari anémia?

Anémia mangrupikeun panyakit anu ngirangan jumlah sél getih beureum dina getih, numutkeun umur sareng parameter séks. Sél getih beureum tanggung jawab nyandak oksigén tina paru ka sadaya sél sareng jaringan, janten upami éta langka, awak urang sangsara tina éta.

Mangaruhan barudak boh déwasa, ogé dina nonoman. Kalayan parobihan anu lumangsung dina jaman ieu kahirupan urang, peryogi langkung seueur beusi. Prosés tumuh anu lumangsung ti budak nepi ka déwasa ngan ukur tiasa dibandingkeun sareng anu lumangsung salami sasih mimiti hirup orok. Ogé pikeun budak awéwé haid némbongan pikeun bulan kahiji, janten kabutuhan beusi langkung ageung pikeun awéwé, utamina anu ngagaduhan perdarahan menstruasi anu kaleuleuwihi. Éta sababna kirang umum pikeun budak lalaki ngagaduhan anémia.

nu barudak Umur 1 dugi 10 taun ngagaduhan kabutuhan diantawisna 7 sareng 9 mg / dinten tina beusi, éta budak antara 11 sareng 18 taun ti 12 dugi 15 mg / dinten jeung 18mg / dinten budak awéwé. Supados anjeun tiasa ningali dina nomer kumaha bédana kabutuhan numutkeun umur sareng jinisna.

Aya ogé kaayaan sanés anu tiasa ngaheulaan nonoman anémia sapertos panyakit ginjal, hypothyroidism, diét ekstrem, faktor genetik, atanapi diét vegan.

Kumaha pangaruh anémia ka nonoman?

Anémia némbongan laun-laun sareng tiasa mimiti teu asimtomatik. Gejala biasana anemias maju pisan. Tapi aya sababaraha tanda anu tiasa ngabantosan urang mendakan yén murangkalih budak anjeun gaduh anémia, sabab fungsi awakna turun.

  • Anjeun langkung capé sareng lemah tibatan biasana.
  • Kulitna warna na pucet.
  • Saré teuing
  • Anjeun gaduh tachycardias.
  • Kaayaan émosina na jengkel.
  • Kaleungitan napsu
  • Tumuwuhna kirang tibatan normal.
  • Inféksi anu diulang

Tapi sakumaha urang nyebatkeun, kurangna beusi tiasa asimtomatik, janten disarankeun ngalakukeun ulasan taunan pikeun ngadeteksi éta gancang-gancang.

budak awéwé anémia

Perlakuan anémia dina nonoman

  • Nutrisi anu saé. Dina kaseueuran kasus, diet anu dituturkeun ku nonoman mangrupikeun pola tuang anu goréng dina tuang beusi. Anjeun kedah ngarobih diét sareng milih kadaharan anu gaduh beusi sapertos daging, kekacangan, séréal, kacang sareng séréal, ogé nyandak langkung seueur vitamin B sareng asam folat.
  • Candak suplemén beusi. Salaku tambahan pikeun parobihan diét, dokter bakal resep resep suplemén beusi sakumaha pantesna pikeun mantuan ngeusian cadangan. Dokter bakal ngalakukeun tés saatos sababaraha waktos pikeun mariksa kumaha kadar beusi na, sareng sanaon hasilna saé, anjeun tiasa neraskeun panggunaan suplemén pikeun mastikeun toko beusi naék. Disarankeun nyandak suplemén sareng jus jeruk atanapi jeruk bali kusabab vitamin C ngabantuan nyerep zat beusi. Sabalikna ulah aya anu nganggo susu atanapi minuman berkafein sabab ngahambat nyerep zat beusi.
  • Transfusi getih. Dina kasus anu paling parah, dokter tiasa ngubaran anémia ku transfusi getih, sanaos kaseueuran kasus hampang sareng gampang dibéréskeun.

Upami anémia disababkeun ku panyakit sanés, dokter kedah milari sabab anu nyata pikeun ngubaranana sacara épéktip. Dina sababaraha kasus perlu buka ahli hématologi.

Naha émut ... pamariksaan médis diperyogikeun pikeun ngadeteksi perobihan naon waé supados henteu rumit sareng aranjeunna tiasa ngaraihkeun kahirupan anu biasa kalayan énergi anu sami.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.