Anémia nalika kakandungan

kakandungan anémia

Anémia mangrupikeun komplikasi anu paling umum nalika kakandungan. Éta disababkeun ku turunna beusi di handapeun wates normal, sareng éta kaserang ku sakitar 95% ibu hamil. Janten upami anjeun gaduh anémia nalika kakandungan entong panik sabab langkung sering tibatan anu urang pikir. Dinten ieu kami badé nyarioskeun kunaon anémia lumangsung langkung nalika kakandungan, gejala na kumaha pangaruhna ka indung sareng orok.

Naha anémia lumangsung langkung nalika kakandungan?

Besi penting dina awak urang sadayana, sabab éta jawab ngahasilkeun sél getih beureum anu fungsina pikeun nyandak oksigén tina paru kana sél anu sanés dina awak urang. Nalika kakandungan getih nambahan dina awak dugi ka 50% langkung ti biasana, janten kabutuhan beusi ningkat salian ti kabutuhan orok. Awak anjeun peryogi langkung zat beusi pikeun langkung seueur getih sareng kanggo ngabéré orok langkung seueur oksigén.

Salila kuartal kahiji, kabutuhan beusi langkung handap, ngahontal 0,8 miligram per dinten. Salila kadua sareng katilu kabutuhan ieu ningkat ngahontal 30 miligram sapoé. Éta sababna langkung umum kaserang anémia dina trimester kadua kakandungan.

Anémia ogé tiasa disababkeun ku henteu nyandak jumlah asam folat atanapi vitamin B12 anu diperyogikeun, upami awéwé éta kaleungitan seueur getih, atanapi ku panyawat atanapi gangguan getih anu tangtu.

Anjeun leuwih gampang kaserang anémia nalika kakandungan upami kakandungan sababaraha kali, anjeun sering kakandungan, anjeun sering utah, riwayat anémia nalika kakandungan, anjeun henteu nganggo cukup beusi atanapi anjeun parantos haid anu beurat sateuacan kakandungan.

Naon gejala anémia sareng kumaha pangaruhna dina orok?

Penting pikeun terang gejalana pikeun terang yén urang ngagaduhan masalah beusi. Anémia nyababkeun a kacapean sareng capé kaleuleuwihi. Normal pikeun gejala ieu janten lieur sareng anu nuju kakandungan. Ogé kalayan anémia normal pikeun ngagaduhan kulit paler ti biasana, kaleungitan seueur rambut, kalemahan, kaleungitan napsu, lieur atanapi vertigo, nyeri sirah, épisode hariwang sareng deg-degan gancang. Tapi upami anémia hampang, anjeun moal ngagaduhan gejala ieu. Éta sababna analisa sareng kontrol ogé diperyogikeun pikeun mendakan kamungkinan kurangna beusi, naha atanapi henteu aya gejala dina kasus anjeun.

Awak orok siap nutupan kakurangan beusi na, nyandak bagian na sateuacan indung. Tapi upami kurangna beusi berkepanjangan, aya résiko yén orok dilahirkeun kalayan beurat handap, yén kalahiran prématur kajantenan sareng résiko anémia nalika budak nambahan.

beusi kakandungan

Naon perlakuan anémia nalika kakandungan?

Upami awéwé hamil ngagaduhan kakurangan zat beusi, disarankeun nyandak suplemén dosis beusi, anu biasana dilaksanakeun nalika trimester kadua kakandungan. Upami toko beusi anjeun kirang sateuacan kakandungan, anjeun panginten kedah nyandakana bahkan langkung tiheula. Jumlahna bakal bénten-bénten ti hiji kasus dugi ka hiji kasus, asal konsumsi na henteu mangaruhan parah orok. Suplemén beusi ieu tiasa nyababkeun seueul sareng utah janten disarankeun nyandak kana beuteung kosong sareng jus jeruk pikeun ningkatkeun nyerepna, henteu kedah nganggo susu, téh atanapi kopi. Dina kasus anu paling serius, dokter tiasa nganggap perlu ngalakukeun transfusi getih.

Cara anu idéal pikeun nyegah kakurangan zat beusi nyaéta ngagaduhan pola makan anu beragam sareng macem-macem, utamina tuang beusi tuangeun tuangeun sareng ngalaksanakeun analisis anu cocog pikeun ngadeteksi pas mungkin turunna tingkat beusi. Diantara tuangeun anu beunghar beusi anjeun ngagaduhan konéng endog, almond, kenari, roti gandum, sardin, kadaharan ti laut (henteu pernah atah atanapi asak), kacang-kacangan sareng daging babi. Nanging, nalika setoran zat beusi pisan atanapi henteu aya beusi, éta henteu cekap kanggo tuang tuangeun beusi beusi tapi perlu ogé nyandak suplemen vitamin.

Naha émut ... anémia sering pisan di ibu hamil anu henteu kedah serius upami dirawat.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.