Putra abdi leumpang dina cangkéng

mojang leumpang di luar ruangan

paling budak lalaki sareng budak awéwé nalika mimiti leumpang aranjeunna ngalakukeun éta dina cangkang. Hal anu paling normal nyaéta anu disebut idiopathic toe leumpang. Ieu lumangsung sacara simetris dina dua suku, éta henteu dipikaterang asalna, tapi sigana katurunan. Sacara umum, upami éta dilakukeun ngan ti mimiti, nalika budak mimiti leumpang, biasana henteu ngagaduhan akibat anu penting.

Tapi, kadang, upami éta tetep dina waktos sareng henteu robih, cara ieu leumpang budak anjeun, kalayan tiptoe, tiasa dikaitkeun sareng panyakit tangtu. Kami ngawartosan anjeun kumaha sababna, sabab sareng akibatna, sareng perlakuanana supados anjeun tumut kana akun yén éta gampang dipikanyaho.

Naon anu leumpang idiopathic toe?

budak luncat

Sacara umum éta nyaéta kabiasaan leumpang dina cangkéng nalika barudak mimiti ngalaksanakeunana. Éta lumayan langkung umum di budak tibatan ka awéwé. Sakumaha biasa kabiasaan ieu lumangsung sateuacan umur 2 sareng 3, teras ngaleungit nalika murangkalih ageung. Éta ngaleungit kirang langkung saatos 3 atanapi 6 bulan saatos budakna jalan. Éta bakal janten salah sahiji réfleks primitif. 

Nalika murangkalih ngalaksanakeun langkah-langkah otonom kahijina, anjeunna condong condongkeun awakna ka hareup, sareng anggota awak rada ngagulung sareng dipisahkeun pikeun ngahontal kasaimbangan anu langkung ageung. Dina tahap ieu, sareng ku sikep ieu, murangkalih nampilkeun pawai tiptoe, sabab aranjeunna gaduh kasusah langkung ageung nempatkeun keuneung dina taneuh dina fase jurus siklus gait.

Ku alatan éta, lamun anak anjeun leumpang dina cangkéng dina mimitina, éta normal pisan. Éta mangrupikeun kapasitas milarian yén manusa kedah mendakan pola anu pangsaéna dina organisasi postur bipedal. Nanging, pola ieu kedah ngaleungit sateuacan janten kuda idiopatik. Tapi, Entong hariwang upami murangkalih anjeun ngagabungkeun jempol sareng kaki lengkep.

Leumpang kana cangkéng salaku gejala patologis

Dulur-dulur

Pikeun murangkalih tetep di bulan-bulan tiptoe saatos mimiti leumpang tiasa gejala sering tina patologis neurologis, trauma atanapi neuromuskular tangtu, ogé masalah pangembangan anu sanésna tiasa ngahontal Prévalénsi langkung ti 40%. Dina kasus ieu, leumpang jempol dianggap asalna tina médis.

Patologi anu paling sering dikaitkeun sareng toe leumpang nyaéta cerebral palsy, gangguan spéktrum autisme, distrofi otot, gangguan perhatian / gangguan hiperaktivitas, sareng gangguan basa sareng diajar. Ogé, kalayan pasti masalah tulang sapertos clubfoot, atanapi urat Achilles pondok anu nyegah keuneung tina noél taneuh nalika leumpang.

Nalika henteu aya pembenaran médis pikeun jalan kaki ieu, aya omongan faktor résiko anu sanés. Salaku conto, disebatkeun yén jenis ieu pawai ideopathic turun-tumurun, éta ngagaduhan riwayat kulawarga anu positip. Komplikasi perinatal atanapi panggunaan walker ogé muncul salaku faktor anu aya hubunganana sareng kegigihan pola ieu.

Saran pikeun pawai idéopatik

familia

Upami toe-leumpang tetep, disarankeun pikeun ngamimitian pipilueun sareng murangkalih sapertos ngamajukeun koréksi dina pola jalan teras nyingkahan panyeketan trisép sural atanapi katingalina cacad. Antara éta panganteur paling umum dina kasus ieu aranjeunna nyaéta:

  • Fisioterapi, kalayan manteng, nguatkeun, latihan mobilitas ankle, sareng latihan gait.
  • Terapi kerja, pikeun nerapkeun strategi integrasi indrawi.
  • Aplikasi tina témplat atanapi orthosis kaki ankle siang nalika ngamajukeun pola gait anu langkung normal, atanapi dina wengi kanggo ningkatkeun kalenturan otot.
  • Plasters na kapang pikeun nambahan panjang sural triceps. Sareng pamustunganana bedah orthopedic dina kasus anu paling serius.

Kanggo sésana, kami hoyong ngingetan yén, dina umumna, ieu barudak anu séhat, anu ngagaduhan kamekaran normal. Sareng upami ieu masalahna pikeun anak anjeun, tingali naha éta ujung-ujung dina cara anu langkung ageung nalika aranjeunna jalan kaki tanpa alas kaki dina permukaan anu tiis, atanapi kalayan kaanehan, sapertos jujukutan. Éta tiasa janten kasus hipersensitipitas.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.