Naha anjeun hariwang ngeunaan tulisan leungeun putra anjeun? Panalitian Mendakan Jalma Anu Goreng Tulisan Tangan Langkung Gancang

Tulisan tangan sareng kecerdasan anu goréng

Naha anak anjeun gaduh tulisan leungeun anu goréng sareng anjeun hariwang ngeunaan éta? Sugan guru anak anjeun parantos ngawartosan anjeun. Éta bahkan mungkin nyarankeun yén anjeun mésér buklet pikeun ningkatkeun kamampuanana. Nya, tenang, upami aranjeunna alit pisan, aranjeunna masih gaduh waktos kanggo ningkatkeun kalayan dukungan anu leres sareng motivasi.

Tapi upami henteu, anjeun kedah terang yén meureun "tulisan leungeun dokter" putra anjeun kusabab anjeunna langkung pinter tibatan jalma anu nyerat tulisan tangan na sampurna. Leres, nalika maca éta, sahenteuna éta naon a diajar dilakukeun ku Universitas Illionis. Dina panilitian ieu, diterbitkeun dina The American Journal of Psychology, nyatakeun yén jalma-jalma anu "tulisan tangan anu awon" condong ngagaduhan IQ luhur tibatan anu nganggo tulisan tangan anu saé sareng tiasa dibaca.

Naha gaduh tulisan leungeun goréng pinter?

Tulisan tangan sareng kecerdasan anu goréng

Numutkeun kana panilitian, alesan jalma anu gaduh tulisan leungeun goréng langkung pinter sabab uteuk anjeun tiasa dianggo langkung gancang tibatan panangan anjeun. Kalayan kecap séjén, uteuk ngutamakeun naon anu diasimilasi sareng diolah sateuacan kaparigelan nempatkeunana dina keretas, ciri jalma anu ngagaduhan IQ tinggi.

Salah sahiji wahyu tina panilitian nya éta barudak anu teu nyerat panangan sareng tetep ngagunakeun singgetan ngagaduhan kamampuan intéléktual anu langkung ageung tibatan anu gaduh panulisan éndah. Pikeun barudak ieu anu henteu nyerat panangan, langkung penting pikeun néwak seueur inpormasi teu paduli kumaha ngalaksanakeunana. Nyaéta, aranjeunna langkung masihan langkung penting pikeun eusi naon anu aranjeunna nyerat tibatan usaha ngadamel serat anu saé

Téori ieu ogé parantos dirojong ku Howard Gardner, pencipta Teori Multiple Intelligences sareng profésor sareng panalungtik di Universitas Harvard. Gadner nyarios yén jalma anu gaduh tulisan leungeun goréng langkung calakan sareng kreatif, anu nyababkeun aranjeunna gaduh tulisan anu langkung gancang, nyegah aranjeunna gaduh tulisan anu jelas sareng jelas. Salaku tambahan, numutkeun tiori na, aya sababaraha jinis kapinteran anu diukur dina sababaraha daérah sareng kamampuan. éta hartosna Unggal murangkalih ngagaduhan cara diajar anu béda sareng sadayana leres.  

Diajar nyerat sanés tugas anu gampang

Tulisan tangan sareng kecerdasan anu goréng

Di sisi anu sanésna, sareng henteu paduli kajian, éta kedah diperhatoskeun diajar nyerat sanés tugas anu gampang sareng anu meryogikeun tingkat koordinasi anu luhur. Kalayan waktos, motivasi, sareng kasabaran, murangkalih anjeun bakal diajar nyerat kalayan leres. Nanging, aya sababaraha faktor anu tiasa ngaganggu prosés ieu:

Perkenalan mimiti pikeun literasi: Nyobian pikeun barudak ngamimitian maca atanapi nyerat nalika uteuk sareng katerampilan motorna henteu cekap, anu dilakukeun nyaéta nyegah diajar anu leres.

Hoyong aranjeunna nyerat sakumaha karesep urang: Unggal murangkalih gaduh cara nyerat sareng, upami urang nyobaan sadayana nyerat nganggo tulisan tangan anu sampurna, urang bakal nyegah budakna tina ngembangkeun kapribadianana nyalira.

Tekenan budak: Upami duanana di sakola sareng di bumi urang teraskeun ngawartosan anjeunna kumaha awon tulisannana. Kami bakal tungtungna ngajantenkeun anjeun nabrak sareng ogé ngajantenkeun tugasna teu tiasa ditahan.

Sakumaha anjeun tiasa tingali, upami murangkalih anjeun gaduh tulisan tangan anu awon, dina prinsipna, henteu aya alesan pikeun hariwang, tibatan bagja, saur sains. Bantosan anjeunna pikeun gaduh tulisan tangan anu tiasa dibaca, kalayan éjahan anu saé, tanpa kasalahan gramatikal sareng éksprési anu saé tibatan masihan penting pisan kumaha éndah tulisannana na. Tapi di luhur sadayana, sareng ieu lumaku pikeun sagala rupa kahirupan, ajak anjeunna diajar mikanyaah naon anu anjeunna lakukeun tibatan membenci éta. 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.