Naha anjeun hoyong janten donor susu ibu? Ieu anu kedah anjeun terang

ASI

Susu payudara hadiah pikeun kaséhatan orok, hatur nuhun ka jumlah hébat kauntungan anu ieu dibawa aranjeunna. Éta mangrupikeun kadaharan anu pangsaéna anu tiasa ditampi ku bayi, sabab sistem pencernaanna masih henteu asak sareng kadaharan anu paling tiasa dicerna. Salaku tambahan, kabuktosan yén susu ibu ngajaga orok tina inféksi, Intoleransi pangan sareng nguatkeun sistim imun na.

Tapi dina sababaraha kasus sareng pikeun sababaraha kaayaan, seueur awéwé anu teu tiasa nyusuan budakna. Pikeun méréskeun masalah ieu sareng tuang murangkalih ieu nganggo susu ibu, sababaraha taun ka pengker bank susu didamel. Cara anu saé pikeun kéngingkeun tuangeun anu ajaib, penting pisan pikeun seueur orok anu gering, prématur atanapi anu henteu tiasa nampi susu indungna nyalira ku alesan anu sanés.

Naon ari bank susu

Bank susu indung atanapi susu manusa, mangrupikeun pusat khusus anu jaga nampi, ngolah, nyimpen sareng ngatur susu ibu anu disumbangkeun. Salaku tambahan, aranjeunna tanggel waler pikeun promosikeun nyusu sareng ngadukung ibu-ibu anu meryogikeunana, supados aranjeunna tiasa ngahontal panyusuan anu berhasil.

Di bank susu ogé kadali kualitas anu diperlukeun dilaksanakeun pikeun mastikeun yén susu anu ditampi cocog sareng cocog pikeun orok anu badé nampi. Kusabab kitu, perlu pikeun indung donor pikeun ngalaman séri tés.

Naon sarat janten donor susu

Sapertos dina sumbangan anu sanés, susu ibu disumbangkeun sacara altruistis sareng sukarela. Orok anu meryogikeunana bakal nampi éta dina resép médis sareng gratis. Sadayana ibu anu nyusuan sareng hirup séhat tiasa janten donatur dina prinsipna. Tapi perlu dilaksanakeun sababaraha tés, pikeun mastikeun yén susu manusa minuhan sadaya jaminan kualitas.

Nyarioskeun susu ibu

Ieu mangrupikeun sarat anu dipénta pikeun janten donatur:

  • Ngarah hirup séhat, nyaéta, henteu ngonsumsi alkohol, narkoba, kaleuwihan kafein, bako atanapi pangobatan.
  • Teu ngagaduhan panyakit tepasapertos hépatitis atanapi HIV. Dina cara nu sami, sumbangan disumbangkeun pikeun awéwé anu kaserang panyakit kronis.
  • Ngarah kahirupan séks anu séhat, prakték kelamin aman dimana teu aya résiko katerap panyakit séks séks

Indung perawat kedah ngalaman wawancara pribadi, dimana anjeunna bakal ditaros patarosan ngeunaan gaya hirupna. Salaku tambahan, anjeun bakal tés getih pikeun nolak kamungkinan panyakit. Nyumbangkeun susu tiasa dimimitian iraha waé, tapi anu pangsaéna pikeun sakali sakali nyusuan hasil didamel sareng anak anjeun nyalira. Kusabab kitu, disarankeun pikeun ngamimitian nyumbang antara 3 sareng 8 minggu saatos pangiriman.

Prosés ékstraksi

Sakali indung panti asuhan lulus tés awal, anjeunna nampi bahan anu diperyogikeun pikeun susu express. Salami prosés ieu, penting pisan ukuran kaamanan jeung kabersihan ekstrimjeung. Susu anu diala kedah dibekukan pikeun konservasi anu leres, anu ngadon tiasa nyandak kana bank susu bahkan dina sababaraha kasus, aranjeunna angkat ka bumi nyalira pikeun ngumpulkeun éta.

Nalika susu manusa dugi ka pusat khusus, ngalaman prosés hipu anu kalebet pasteurisasi, katirisan sareng kontrol kualitas ketat. Sadaya ieu pikeun mastikeun yén susu nyumponan sadaya sarat kaamanan sareng yén orok anu nampi bakal ditangtayungan sapinuhna.

Bank susu payudara di Spanyol

Bank susu payudara

Ayeuna aya 14 bank susu manusa di Spanyol, sanaos masih langka, langkung seueur komunitas kalebet proyek na, kaasup pusat-pusat khusus ieu di kota-kota Spanyol utama. Daptar kota Spanyol kalayan bank susu ibu nyaéta:

Di Andalusia

  • Rumah Sakit Virgen de las N maling di Granada
  • Rumah Sakit Virgen del Rocío di Sevilla

Di Aragon

  • Bank Susu Payudara di Aragon, di Saragossa

Dina asturias

  • Susu Bank Rumah Sakit Universitas Pusat Asturias, di Oviedo

Di Cantabria

  • Cantabria Breast Milk Bank, di Rumah Sakit Marqués de Valdecilla

Di Castilla y León

  • Susu Susu Bank Castilla y León, di Rumah Sakit Universitas Río Hortega di Valladolid

Dina katalonia

  • Mama, Banc de Llet Materna de Catalunya, di Barcelona

Di Komunitas Madrid

  • Bank Daérah Susu Indung ti Komunitas Madrid, Aladina-MGU. Di Rumah Sakit Universitario 12 de Octubre de Madrid

Di komunitas Valencian

  • Susu Bank Komunitas Valencian, di Valencia

Di Extremadura

  • Extremadura Milk Bank, di Merida (Badajoz)

Di Galicia

  • Kompleks Rumah Sakit tina Santiago de Compostela
  • Rumah Sakit Alvaro Cunqueiro, tina Vigo

Di Kapuloan Balearic

  • Banc de Llet Materna de Les Illes Balears, di Palma

Di Nagara Basque

  • Bank Susu Euskadi, di Galdakao (Biscay)

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.