Naha anjeun kedah hariwang upami orok seueur gerak dina jero rahim?

Jarawat nalika kakandungan

Salah sahiji momen anu paling diantosan ku ibu-ibu saha waé nyaéta tiasa ngaraosan orok kahareup dina rahimna. Mangrupikeun momen khusus ogé momen unik anu matak hirup. Nanging, naon anu matak pikaresepeun tiasa janten rawat nalika orok ngalih langkung ti peryogi.

Kanyataan yén jalma leutik tiasa ngalih pisan nalika hamil mangrupikeun hal anu kedah hariwang ku ibu-ibu. Penting pikeun terang tahapan kamekaran yén budak bakal ngaliwat pikeun paham kana gerakan sapertos kitu. Maka kami bakal ngawartosan anjeun upami anjeun kedah hariwang ngeunaan kanyataan yén orok seueur gerak dina rahim indung.

Naha orok ngalih di jero rahim?

Normal pikeun orok ngalih, sabab éta mangrupikeun bagian tina kamekaranana. Gerakan anu munggaran mimiti lumangsung ti bulan kehamilan kadua. Mimitina éta mangrupikeun tindakan réfléks saderhana tapi nalika saminggu ngalangkungan sareng kamekaran panangan sareng suku, gerakanna langkung rumit. Ti minggu ka dua puluh, orok parantos ngagaduhan tulang sareng otot, anu ngajantenkeun seueur gerak sareng indungna karasaeun sababaraha kali sapoé. Bahwa orok ngalih mangrupikeun warta anu saé kusabab nunjukkeun yén prosés kehamilan bakal sampurna. Salian ti éta, gerakan sapertos kitu ngabantosan nguatan hubungan antara indung sareng budak.

Naha anjeun kedah hariwang upami orok sering gerak?

Indung henteu kedah hariwang ngeunaan orokna anu teuing diperhatoskeun. Ieu sinonim sareng kanyataan yén budak leutik ngembang sampurna sareng séhat. Hal sanés anu tiasa diperhatoskeun ku ibu hamil nyaéta nalika orok kaserang hiccups. Éta langkung diperhatoskeun ti minggu 24 atanapi 25. Indung ogé bakal perhatoskeun nalika orok ngarobih sikep atanapi posisina.

Turunna gerakan orok dina rahim

Sakumaha anu parantos kami mairan sateuacanna, dina kuartal kadua Bebe éta bakal ngalih pisan di jero indung kusabab kamekaran anggota awak. Nalika orok ageung, rohangan pikeun mindahkeun sempit sareng gerakan laun-laun liren.

Upami indung perhatoskeun yén orok bieu gerak, anjeunna tiasa ngarangsang anjeunna ku musik sakedik atanapi ku ngusapan beuteung. Dina acara anu sanaos ngalakukeun rangsangan sapertos kitu, orok henteu ngalih teuing, Langkung merenah pikeun indit ka dokter pikeun mastikeun yén sadayana jalan sampurna sareng teu aya masalah.

Iraha indungna kedah hariwang

Nalika ngahontal bulan kaopat atanapi kalima kakandungan, penting pikeun awéwé hamil janten akrab sareng waktos nalika orok paling aktif sareng nalika langkung tenang. Ku cara kieu indung bakal tiasa terang naha sadayana saé saé atanapi aya sababaraha jinis masalah sareng orok. Upami gerakan budak ujug-ujug liren, Éta tiasa kusabab sababaraha alesan:

  • Meureun aya kaleungitan penting cairan amniotik dina rahim. Upami ieu kajantenan, lumayan pikeun orok ngalih langkung kirang.
  • Upami aya sababaraha jinis masalah plasénta, orok moal diasuhkeun sakumaha kuduna na anjeun panginten ngagaduhan masalah oksigén.
  • Kalahiran maot tiasa janten tina sabab anu béda-béda.

Pondokna, normal pikeun orok pikeun mindahkeun pisan dina rahim, khususna dina trimester kadua. Kamekaran panangan sareng suku nyababkeun indung ngaraos budakna langkung ti peryogi. Salami saminggu, gerakan-gerakan ieu bakal laun turun. Nanging, indung kedah teraskeun ngaraos budakna. Upami ieu henteu kajantenan sareng gerakan na ujug-ujug liren, penting pisan pikeun ningali dokter pikeun mastikeun yén sadayana saé jalan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.