Naha anjeun ngobrol sareng barudak anjeun ngeunaan bencana anu aranjeunna tingali dina tipi?

Budak ningali tv

Saatos pembantaian di Gaza minggu kamari, kuring panasaran naon kajadian ka barudak urang nalika aranjeunna nyaksian gambar sedih sapertos kitu. Sareng sanés hiji-hijina kaayaan anu kuring ngadamel refleksi ieu: musibah alam, nembak di sakola, seuneu di gedong, kacilakaan pesawat, sareng sajabana.

Kumaha carana sakedik sirah tiasa diprogram pikeun geuwat sareng senang nyandak gambar maot sareng karusakan? Kumaha urang tiasa nyingkahan sareng / atanapi ngaleutikan pangaruhna? Kaleresan, budak leutik urang kakeunaan rangsangan anu teu merenah anu tiasa ngaganggu pangwangunan anu séhat. Anjeun bakal ngawartosan kuring yén teu aya anu sanés dilakukeun: yén aranjeunna hirup di dunya ieu sareng yén kami hoyong atanapi henteu terang naon anu kajantenan di dunya.

Nanging, kulawarga mangrupikeun panghalang terakhir tina panyalindungan, sabab di jerona hubungan dumasar kana cinta sareng kapercayaan dijantenkeun, kusabab akibatna nilai-nilai positip tiasa ditransmisikeun, sareng ogé kusabab kulawarga tiasa sareng kedah artikulasikeun ukuran supaya budak leutik barudak siga mungkin tempat gaib sareng ngarep-ngarep… Sahenteuna salami naon anu urang terang salaku "PAUD."

Numutkeun ka American Academy of Pediatrics, saha waé anu ngalaksanakeun padamelan pendidikan sareng murangkalih kedah tiasa nyaring inpormasi supados anu alit tiasa ngasimilasi, adaptasi sareng nyanghareupan kaayaan anu bénten. Kaayaan anu bakal caket atanapi jauh, tapi éta pasti bakal mangaruhan aranjeunna nalika aranjeunna anom pisan sabab saatos nyaksian aranjeunna aya rasa sieun, mamang teu direngsekeun sareng kateupastian.

Dina umur sabaraha urang tiasa ngantep budak leutik ngalaan diri ngeunaan inpormasi ngeunaan musibah?

Tingali mojang

Ngémutan yén dugi ka umur nonoman aranjeunna moal ngagaduhan pamikiran anu abstrak, sareng adaptasi sareng kamekaran alami jalma dina taun-taun mimiti hirup, barudak urang kedah ngajauhan (sareng akibatna bébas) tina gambar sareng kontén harepan.

Tapi éta sanés kanyataan urang, janten minimal, hayu urang hindarkeun ningali berita upami umurna kirang ti 7/8 taun, sareng ngawatesan konténna diakses liwat Internét. Éta tanggung jawab urang, kusabab kirang langkung saderhana, misi utami ibu sareng bapak (salian ti miara) nyaéta tumuh séhat, bagja sareng gratis, sareng ngawangun déwasa kahareupna dina tihang ieu.

Kiwari seueur pisan cara pikeun waspada kana naon anu kajantenan di dunya, yén pikeun urang henteu janten masalah pikeun mareuman tipi atanapi ngaleungitkeun jalan pintas kana saluran inpormasi anu disusun dina desktop telepon pinter urang. Kami bakal salawasna gaduh waktos pikeun ngadeukeutan kanyataan: sateuacan aranjeunna hudang, saatos aranjeunna bobo, dina satengah jam gratis saatos ngantunkeun aranjeunna di sakola, nalika ngopi, jst.

Naon anu kuring béjakeun ka aranjeunna sareng naon anu kuring tetep jempé?

Budak awéwé ningali pager.

Sareng salaku tambahan kana patarosan éta, 'kumaha' penting, sareng ngeunaan éta dina sagala umur (émut yén prinsipna langkung sehat pikeun nyingkahan fakta-fakta ieu upami aranjeunna anom pisan) Hal anu kahiji nyaéta naroskeun ka aranjeunna «naon anu anjeun kantos nguping? Naon anu aranjeunna parantos ningali?. Henteu janten masalah naha aranjeunna parantos nyaksian berita nalika anjeun aya di gigireunana, anu penting nyaéta visi atanapi tafsir budakna.

Éta upami aranjeunna naroskeun, sareng kami ogé tiasa ngawangun dialog sareng data anu dasar pisan, sareng ngahindaran masihan seueur teuing detil. Jalma anu ngurus budak kedah tulus (henteu nyumput tapi henteu salah ngagambarkeun) sareng nyarios kalem, anu kalebet nyebatkeun (upami éta leres) yén tempat kajadianna jauh, sanaos sanés hartosna 'urang henteu hariwang'.

Ti umur 10 taun, disarankeun ogé pikeun ngadorong aranjeunna pikeun naroskeun sareng naroskeun, sareng ajak pamikiran kritis, utamina nalika bencana internasional, atanapi tindakan anu dipromosikeun ku ideologi politik atanapi agama tertentu. Dina yuswa ieu urang henteu kedah janten arahan, kumargi barudak mangrupikeun jalma-jalma leutik anu mandiri ti kami, sareng supados aranjeunna negeskeun pendapatna di hareup, ayeuna waktuna kanggo ngesahkeun sareng ngahargaan éta, ogé nunjukkeun naon ajén-inajén urang.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.