Anjeun tiasa masihan endog orok anjeun ti 6 bulan

 

La bubuka endog dina diet orok mangrupikeun salah sahiji patarosan anu paling sering ditaroskeun dina konsultasi murangkalih sareng nutrisi murangkalih, pas orok dimimitian dahar tambahan. Anjeun bakal parantos maca naséhat pikeun henteu masihan endog sateuacan 10 bulan, sareng kalayan pola anu pas (konéng konéng heula sareng bodas asak saatos 12 bulan).

Tapi kaleresan aya rekomendasi ieu ayeuna ngaleuwihan sabab parantos sababaraha studi dipikaterang anu nunjukkeun hubungan antara nawiskeun kadaharan anu dianggap 'alérgién' ti 6 bulan, sareng panurunan résiko tina munculna alergi. Ieu anu kajadian sareng endog: kadaharan anu ngagaduhan nilai gizi anu hébat anu ngandung protéin kualitas luhur sareng sadaya asam amino ésénsial.

Sareng ayeuna nyaéta kadaharan anu berpotensi tiasa memicu réaksi alérgi, sareng alergi anu henteu dimédiasi ku IgE. Dijero Dokumén SEICAP urang maca éta:

Anjeun tiasa ngagaduhan alergi ngan ukur bodas (anu paling sering), kana bodas sareng konéng konéng (anu kadua pang seringna), atanapi ngan ukur kana konéng (anu paling henteu sering). Bodas alergi langkung sering tibatan koneng, sabab ngandung langkung seueur protéin

Endog ti 6 bulan.

Endog pindang pikeun sarapan

Pediatrina Jesús Garrido menerkeun di éntri ieu sababaraha padoman anjeunna nyerat sababaraha taun ka pengker, sareng nyimpulkeun éta "Anjeun tiasa nyandak endog salami anjeun nunjukkeun minat ngalakukeun éta" (sok saatos 6 bulan nalika nyusuan / tuangeun artifisial bakal éksklusif). Hijina watesan nyaéta pikeun nyingkahan salmonellosis éta kedah asak ogé. Éta sababna dina lambaran tuang dipasihkeun ka ibu sareng bapak dina konsultasi, nunjukkeun yén éta henteu kedah ditawisan atah sateuacan 2 taun.

Nembe Generalitat de Catalunya parantos disusun a Pitunjuk sareng rekomendasi dahar di mimiti budak (0 dugi ka 3 taun), ti mana kuring nimba tabel anu anjeun tiasa tingali di handap, anu negeskeun deui endogna tiasa dikenalkeun tina 6 bulan, boh konéng sareng anu bodas.

Alergi endog.

Sakumaha kuring parantos mairan, ngenalkeun dahareun ieu ti 6 bulan, tiasa ngirangan bahaya alergi, sanaos leres, réaksi alérgi kana endog nembongan seuseueurna dina murangkalih sakitar sataun. Gejala sami sareng alergi séjén (dermatitis atopik, peradangan, sareng manifestasi anu langkung serius sapertos konjunktivitis, teu ngarareunah pencernaan, sareng anafilaksis dina kasus anu paling parah).

Barudak panginten tiasa kontak sareng endog ngalangkungan susu ibu atanapi ngalacak, sareng nampilkeun geuwat pas anjeunna tuang endog pikeun pertama kalina. Saterusna Cegah sadaya kontak sareng endog atanapi tuangeun anu ngandung (meringues, kueh, kastard, jst.), ogé sareng komponén anu tiasa aya dina pangobatan atanapi bahan sapertos kécap lésitin.

Budak awéwé sareng endog

Upami anjeun ngagaduhan murangkalih anu alérgi atanapi kana katuangan sanés, anjeun kedah terang yén upami kontak sareng gejala, anjeun bakal masihan pangobatan anu dituduhkeun ku dokter, sareng adrenalina upami anjeun menderita anafilaksis.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)