Naon anu diulik dina masing-masing 3 ultrasounds kakandungan?

ultrasounds nalika kakandungan

Nalika anjeun nampi beja yén anjeun hamil, salah sahiji hal munggaran anu anjeun kedah lakukeun nyaéta janji sareng gynecologist anjeun. Gumantung kana naha anjeun ngagaduhan asuransi pribadi atanapi Jaminan Sosial, aranjeunna bakal masihan anjeun hiji tanggal atanapi anu sanés pikeun ngalakukeun ultrasound munggaran dimana anjeun bakal ningali orok anjeun. Nalika kakandungan normal sareng résiko handap, tilu ultrasounds bakal dilakukeun ku Jaminan Sosial; hiji kanggo tiap trimester kakandungan. Dina hal angkat ka asuransi pribadi anjeun, lumrah pikeun ngalakukeun ultrasonounds bulanan, anu tiasa janten panyeri pikeun ibu hamil.

Unggal ultrasound ngagaduhan fungsina. Ngawatesan aranjeunna ngan ukur tilu per kakandungan mangrupikeun hasil tina daptar ngantosan anu lami anu aya dina konsultasi médis sareng protokol. Dina kakandungan normal, teu perlu ngalaan orok ka langkung seueur ultrasounds. Sanaos kitu seueur awéwé satuju yén sababaraha deui kedah dilakukeun. Hususna pikeun katenangan anu ngadangukeun sareng ningali orok anjeun anggap nalika kakandungan. Hayu urang tingali naon anu diajar dokter dina unggal ultrasound:

Ultrasound trimester munggaran: tanggal tekad

Hal éta dilakukeun antara minggu ka-11 dugi ka-14 kakandungan. Dina dirina waktos kakandungan bakal dikonfirmasi sareng jantung cikal bakal kadéngé. Éta ogé bakal tiasa ngabédakeun upami éta kakandungan sababaraha kali. Dokter bakal ningali posisi plasénta ogé ukuran tina émbrion, anu katelah CRL.

Dina ultrasound ieu Pangukuran tembus Nuchal dicandak. Ieu ngalaksanakeun tés anu penting pisan: anu skrining pikeun kromopat. Salaku tambahan, Abnormalitas mimiti tiasa dideteksi dina émbrion, ogé masalah uterus atanapi patologis indung séjén anu tiasa kompromi kaséhatan sareng karaharjaan duanana nalika kakandungan.

Ultrasound trimester kadua: ultrasound morfologis

Ieu mangrupikeun ultrasound anu paling penting sareng aman yén ibu-ibu atanapi ibu-ibu ka hareupna anu paling saraf. Éta kedah dilakukeun antara minggu 18 sareng 22 kakandungan. Dina tés ieu sadaya organ sareng sistem orok diulik pikeun masalah atanapi kaabnormalan. Ogé, sareng upami orok dina posisi anu saé, alat kelamin bikang sareng lalaki tiasa dibédakeun.

ultrasounds nalika kakandungan

Ultrasound trimester katilu: terakhir sateuacan pangiriman

Upami sadayana saé sareng dokter henteu mamatahan deui, ieu bakal janten waktos terakhir anjeun ningali orok anjeun ngalangkungan monitor. Dina ultrasound ieu Tingkat cairan amniotik bakal dievaluasi ogé kualitas plasénta sareng posisi orok. Nalika réngsé antara minggu 32-36, orok kedahna tos tunduh. Upami henteu, tong hariwang, anjeun masih gaduh waktos.

Saatos ultrasounds tés salajengna anu kedah dilakukeun nyaéta monitoring, dimana salian ti ngukur kontraksi ti sakitar 38 minggu, haté orok bakal kadéngé. Aya sababaraha kali nalika anjeun tiasa ningali orok anjeun ngalangkungan Jaminan Sosial. Aya pusat anu mayar anjeun tiasa ngagedéan jumlah ultrasounds sareng bahkan ngalakukeun sababaraha dina 4D.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.