Appendicitis di barudak: kumaha ngaidéntifikasi gejala

Appendicitis di barudak

Appendicitis mangrupikeun salah sahiji kasakit yén sadayana sepuh terang, tapi ngeunaan sakedik inpormasi anu sayogi. Utamana ngeunaan gejala anu ditepikeun ku panyakit ieu, Kusabab éta tiasa ngarareunah has anu tiasa dikaitkeun sareng jinis kaayaan sanés. Ieu alesan utama naha henteu gampang pikeun ngaidentipikasi naha murangkalihna tiasa ngagaduhan épisode apendisitis atanapi henteu.

Nyaho mana gejala anu paling umum dina kaayaan ieu penting, sabab upami henteu dirawat dina waktosna, apendisitis tiasa nyababkeun masalah anu langkung serius sabab éta peritonitis. Nanging, anjeun kedah terang yén kajadian panyakit ieu lemah pisan sareng ngan ukur 1 ti 1000 barudak umur sakola anu ngalaman appendicitis. Tapi kumargi ati-ati henteu pernah nganyenyeri, utamina upami ngeunaan budak, urang bakal diajar sakedik deui ngeunaan kaayaan ieu.

Gejala umum tina apendisitis

Dokter ngalaksanakeun ujian beuteung ka budak awéwé

Gejala apendisitis henteu langsung muncul. Ieu alesan utama, naha penting pisan pikeun bertindak gancang nalika tanda peringatan anu munggaran muncul. Raheut tina apendisitis némbongan ku cara leupas lokalisasi sapertos nyeri beuteung. Saeutik demi saeutik, fokus nyeri dikonsentrasi dina titik anu khusus, di juru handap beulah katuhu beuteung.

Nalika nyeri ieu terus-terusan sareng budakna karasa nyeri seukeut 10 dugi 12 jam, anjeun kedah angkat ka rumah sakit supados penilaian tiasa dilakukeun geuwat. Di sisi anu sanésna, nyeri tina usus buntu tiasa nyababkeun seueul, sanaos anakna boro-boro utah. Aya ogé kamungkinan murangkalih muriang, antara sakitar 37,5º sareng 38,5º.

Sadaya ieu ngajadikeun kaayaan budakna beuki parah. Budak leutik bakal nyingkahan gerak sabab aya gerakan sakedik anu bakal ngajantenkeun anjeunna nyeri pisan.

Iraha badé ka rumah sakit

Sakali geuwat na ditampilkeun sakumaha dipedar, éta penting buka jasa darurat gancang-gancang. Nalika kaayaan kieu sumping éta kusabab kasakit dina tahap anu maju sareng reureuh di pangobatan tiasa nyababkeun masalah ageung.

Penting pisan éta ngajelaskeun gejala anak sacara rinci, sabaraha lami waktosna sareng gangguan ieu sareng sagala hal anu anjeun pikirkeun panginten aya hubunganana. Ieu bakal ngabantosan dokter pikeun ngadamel diagnosis, sabab dina kaseueuran kasus, data ieu sareng scan cukup pikeun meta. Dina sababaraha kasus, ultrasound tiasa dilakukeun pikeun mastikeun diagnosis.

Appendicitis di barudak

Perawatan dina kasus apendisitis nyaéta operasisabab éta ngan hiji-hijina cara pikeun ngubaran jinis kaayaan ieu. Nyatana, dokter resep ngaleupaskeun lampiran sanaos teu aya diagnosis anu pas. Ieu kusabab tés anu dilaksanakeun panginten henteu pasti sareng ngantosan tiasa parah masalahna. Upami lampiran henteu dicabut sareng perforated, bagian anu kaserang tiasa ngalir kana beuteung sareng ngakibatkeun peritonitis.

Nyababkeun usus buntu

Lampiran mangrupikeun organ leutik, bentukna silinder anu dipendakan dina tungtung peujit ageung. Kadang-kadang bagian leutik tina tai tiasa macét dina lampiran sareng ngakibatkeun inféksi sareng peradangan organ ieu.

Bedah pikeun ngaleungitkeun lampiran disebat appendectomy. pasién mekar langkung saé dina sababaraha jam. Barudak bakal nyéépkeun sababaraha dinten di rumah sakit kanggo neraskeun panineungan, waktosna biasana antara 2 sareng 10 dinten, gumantung kana kaayaan dimana anjeunna dina waktos operasi. Saatos waktos éta, si alit kedah nyéépkeun sababaraha dinten istirahat pikeun pulih sapinuhna.

Kadé éta ulah ngalakukeun gerakan dadakan pikeun sababaraha dinten, ogé anjeun moal tiasa maén olahraga dugi ka pulih sapinuhna. Nanging, dokter bakal masihan anjeun sababaraha pedoman anu kedah anjeun turutkeun supados si alit pulih leres sareng gancang-gancang.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.