Asam folat nalika kakandungan, naha perlu?

asam folat

Ngurus diri pikeun kakandungan séhat dimimitian lami sateuacan nyandung. Seueur anu nyarios ngeunaan asam folat nalika kakandungan sareng pentingna, janten pastina anjeun kantos nguping. Tapi henteu sadaya jelema terang persis naon fungsina nalika kakandungan sareng upami perlu pisan nyandak éta. Kusabab kitu ayeuna urang hoyong netelakeun sadaya mamang anjeun ngeunaan hal ieu.

Naon ieu asam folat?

Asam folat éta mangrupikeun vitamin anu urang sadayana peryogikeun. Éta aya sacara alami dina sababaraha buah, sayuran, kacang, sareng séréal anu dibenteng. Fungsina nyaéta ngadamel sél getih beureum anu séhat, anu tanggel waler pikeun nyayogikeun oksigén ka sadaya bagian awak. Ieu naha penting pisan pikeun sababaraha jinis anémia, ogé. ilubiung dina seueur fungsi awak anu sanés, sapertos saluran peujit sareng ngabantosan nyegah sababaraha jinis kanker.

Sanaos peranna anu paling dikenal sareng paling terkenal nyaéta awéwé anu ngagaduhan umur anu hoyong ngagaduhan orok. Urang tingali naon fungsi éta ngagaduhan sareng pentingna dina kakandungan.

Asam folat nalika kakandungan

Asam folat mangrupikeun suplemen vitamin pikeun ibu hamil sareng awéwé anu katingali tetep bugar. Peran dasarna nyaéta multiplikasi sél, anu ngabantosan dina tahap awal konsepsi dimana jaringan sareng organ orok nuju kabentuk. Ngarah ngabantosan nyegah cacat tabung saraf sapertos spina bifida, anu biasana asalna dina opat minggu mimiti kakandungan. Tabung saraf mangrupikeun bagian tina émbran ti mana otak sareng sumsum tulang tonggong berkembang, sareng masalah dina pamekaran awal na tiasa nyababkeun cacat dina tulang tonggong atanapi uteuk.

Kalemahan anu sanés anu tiasa dicegah ku cara nyandak jumlah asam folat anu diperyogikeun nyaéta celah biwir sareng anencephaly. Tanpa jumlah anu cekap, pembagian sél dikirangan sareng tiasa nyababkeun malformasi serius. Éta ogé penting pisan pikeun kamekaran DNA.

Pikeun aya gunana éta kedah dilaksanakeun sateuacan nyandung. Disarankeun ngamimitian 2-3 bulan sateuacan mimiti kakandungan. Awéwé anu nyobian hamil kedah nyandak sahenteuna 400 mikrogram asam folat sapoé sateuacan anjeun hamil sareng salami 3 bulan kahiji tina kakandungan. Sakumaha anu parantos urang tingali sateuacan, éta tiasa didapet tina diét tapi, gagal éta, éta tiasa dikaluarkeun sacara artifisial salaku suplemen vitamin.

kakandungan asam folat

Naha sadayana awéwé kedah nyandak jumlah anu sami?

Upami anjeun parantos ngalaman kakandungan ku cacad saluran saraf, gaduh diabetes, obesitas atanapi epilepsi, atanapi panyakit naon waé anu tiasa ningkatkeun résiko karusakan tabung saraf éta bakal perlu éta konsultasi sareng dokter anjeun pikeun ningali naha bisi anjeun perlu ningkatkeun dosis anu disarankeun biasana.

Sakumaha urang tingali asam folat perlu, ti saprak ngajaga kasihatan orok urang, hal anu penting pisan ka kolot. Hal anu saderhana dilakukeun tiasa nyegah masalah serius pikeun anjeun. Éta ogé penting pikeun ngagaduhan diet anu séhat sareng saimbang, dimana anjeun tiasa kéngingkeun asam folat sacara alami sareng nambihan artifisial. Diét anu saé henteu cekap, Kusabab ku masak sareng metabolisme seueur folat anu leungit, sareng kami ngan ukur ngasimilasi 25-50%. Di sisi anu sanésna, pikeun persiapan buatan, 100% nyerep. Ngagabungkeun duanana urang bakal ngagaduhan tandem anu sampurna.

Éta sababna kunjungan ka dokter penting nalika anjeun badé milarian orok sakedap kanggo mimiti nyandak asam folat gancang-gancang. Béjakeun ka anjeunna ngeunaan kaayaan naon waé anu anjeun tiasa mangaruhan résiko kaserang tina jinis masalah sapertos kieu, sahingga anjeunna tiasa ngémutan nalika nuliskeun éta.

Naha émut ... ku sikep saderhana nyandak suplemen vitamin sadinten tiasa ngabantosan kaséhatan orok anjeun pisan. Éta henteu ngan ukur perlu pikeun kakandungan, éta penting pisan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.